efimerida sfaira

Η αλήθεια όπως την πιστεύεις στ' αλήθεια με θάρρος για κάθε καινούρια αρχή, θέλοντας ή μη

Η Φωτό Μου
Όνομα:
Τοποθεσία: Athens, Attika, Greece

Τετάρτη, Μαΐου 23, 2012

Blog versus facebook?

Πραγματικά πάει πολύ καιρός που δεν έχω γράψει ένα κείμενο της προκοπής στο αγαπημένο μου μπλογκ! Ο λόγος είναι γνωστός: το άλλο Μέσο ή μάλλον η άλλη δυνατότητα έκφρασης, το facebook, απορρόφησε τον χρόνο που έχω στη διάθεσή μου κάθε μέρα για να ασχολούμαι με το Internet.
Στο μπλογκ η έκφραση είναι διαφορετική, πιο ολοκληρωμένη σε ό,τι θέλεις να αναλύσεις και να αναρτήσεις για να το μοιραστείς με όσους σε παρακολουθούν (αν σε παρακολουθούν βέβαια κάποιοι, λίγοι ή περισσότεροι). Στο facebook είσαι την ίδια στιγμή εκτεθειμένος σε ένα σωρό κόσμο, γράφεις κάτι στα γρήγορα και περιμένεις τα like σαν και τι... Λες και δεν ξέρεις ότι σπανίως ένα like έχει ουσία μα κι αν έχει δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ποια ακριβώς είναι η ουσία αν δεν εξηγηθείς με αυτόν που σου έκανε Like. Μα κι αν επιδιώξεις να εξηγηθείς, τι εννοείς, τι εννοώ κ.λπ. "το κουράζεις" γιατί κανείς δεν παρακολουθεί επι πολύ μια συζήτηση. Καθένας αναρτά τη δική του σκέψη ή δημιουργείται μια ομαδοποίηση για συγκεκριμένο θέμα αλλά και πάλι ο κατακερματισμός και η παθητικότητα των μελών δεν αργεί να κάνει την... "εμφάνισή" της.
Είναι μωρό το facebook αλλά είναι και απορίας άξιο πώς το νεαρής ηλικίας blog (πόσα χρόνια πάνε δα;) γέρασε προτού μεγαλώσει καλά καλά αφού δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν πως τα μπλογκς είναι κάπως ξεπερασμένα μπροστά στο φαστφουντ εεε σορυ στο φεησμπουκ
Εγώ πάντως θα συνεχίσω να γράφω κι εδώ και ο μόνος λόγος που δεν το κάνω τόσο συχνά όσο πρίν δεν είναι μόνο το facebook αλλά και κάποιες καθημερινές υποχρεώσεις σε άλλο πεδίο γραφής και ανάγνωσης!!!