efimerida sfaira

Η αλήθεια όπως την πιστεύεις στ' αλήθεια με θάρρος για κάθε καινούρια αρχή, θέλοντας ή μη

Η Φωτό Μου
Όνομα:
Τοποθεσία: Athens, Attika, Greece

Κυριακή, Ιουλίου 23, 2006

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Η εκτίμηση και η φιλία με πράξεις και όχι με λόγια μόνο, κατοχυρώνεται.

Κλείνοντας τον πρώτο κύκλο επανέκδοσης της ΣΦΑΙΡΑΣ κι έχοντας αναστείλει για λίγο την κυκλοφορία της όσπου να "ξανασυγκεντρωθούν" μερικά χρήματα για το κόστος παραγωγής της, οφείλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όσους συναδέλφους δημοσιογράφους συνετέλεσαν αφιλοκερδώς σ' αυτό το "ρομαντικό" δημοσιογραφικό εγχείρημα. Μαζί ελπίζω πως θα συνεχίσουμε και στην επόμενη φάση.

Η κα Ρούλα Καμπουργιάννη, έμπειρη συνάδελφος με τη οποία "συζούμε" δημοσιογραφικά εδώ και πολλά χρόνια στην Τηλεόραση της ΕΡΤ. Αγαπημένη φίλη από αρκετά χρόνια.

Ο κ. Νάσος Μπράτσος με τον οποίο επικοινωνούμε συνδικαλιστικά στο πλαίσιο του Μικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ. Μας συνδέει αμοιβαία εκτίμηση.

Η κα Μανιώ Μάνεση, εξαίρετη συνάδελφος στην ΝΕΤ. Έχουμε μοιραστεί βάρδιες και σκέψεις σχετικά με το επάγγελμά μας και τα προβλήματά του.

Ο κ. Ξενοφώντας Ζηκίδης, καλός συνάδελφος επίσης στην ΝΕΤ με τον οποίο συχνά έχουμε ανταλλάξει απόψεις για πράγματα που μας προβληματίζουν και μας ανησυχούν στο χώρο της δουλειάς.

Ο Γιώργος Οδυσσέα Αντωνίου, πολύ πρόσφατη η γνωριμία μας και τον ευχαριστώ για τα ωραία θέματά που έγραψε για τη ΣΦΑΙΡΑ.

Ο Διονύσης Σταμπόγλης είναι παλιός, καλός φίλος και συνάδελφος με βαθειά κριτική σκέψη και γνώση του αντικειμένου, γεγονός που αποτυπώνεται και στα ανατρεπτικά μυθιστοριογραφήματά του. Αναζητείστε τα...

Ο Τζώρτζης Ρούσσος, δημοσιογράφος και δικηγόρος. Κάναμε μαζί αρκετά από τα πρώτα βήματα προετοιμασίας της έκδοσης και τον ευχαριστώ κυρίως γι αυτό, αλλά και για τα θέματα που έγραψε.

Ο Πάνος Χρυσοστόμου από την ΕΡΑ και τον κινηματογράφο που έδωσε στη ΣΦΑΙΡΑ λίγο από τον πολύτιμο χρόνο του. Θερμά τον ευχαριστώ για τη συμβολή του.

Η Χρίστα Νικολάου από το διπλωματικό ρεπορτάζ και αποστολές που μοιραστήκαμε... όπως κάποτε στο Πακιστάν και όχι μόνο. Την ευχαριστώ για το θέμα της σχετικά με το Κυπριακό.

Ξεχωριστές και πολύ ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλω στον Τάσο Καρέλλα για τα εξαιρετικά του σκίτσα με έμπνευση από την επικαιρότητα στη φιγούρα του ήρωα Σφαιράκη!!
Ευχαριστώ τον Δημήτρη Καλοστύπη που με έφερε σε επαφή και επικοινωνία με τον ταλαντούχο αυτόν άνθρωπο.

Ένα θερμό ευχαριστώ στον κ. Μάνο Χαριτάτο για την φιλόξενη πρόσβαση που μου προσέφερε στο εξαιρετικό του αρχείο στο Ε.Λ.Ι.Α

Τον κύριο Μάριο Αθανασίου ευχαριστώ για την προετοιμασία της ΣΦΑΙΡΑΣ στο ατελιέ- τυπογραφείο του (τα δοκιμαστικά και layout) αλλά και την φιλικότατη οικονομική προσφορά του για μια παρ' ολίγον συνεργασία που δυστυχώς δεν ευοδώθηκε λόγω μιας δικής μου εσφαλμένης εκτίμησης κάποιων προσώπων και πραγμάτων. Το πάθημα μου έγινε και μάθημα, Μάριε. Ίσως κι αυτό να ήταν αναγκαίο...

Ευχαριστώ παρα παρα πολύ τους ανθρώπους του Λόγου και της Τέχνης κ.κ Λάκη Παπαστάθη, Γιάννη Ευσταθιάδη και Κώστα Μαυρουδή που μου επετρεψαν να δημοσιεύσω στη ΣΦΑΙΡΑ τα λογοτεχνικά τους δημιουργήματα, τα διηγήματά τους που τόσο άγγιξαν την ψυχή όσων ανθρώπων είχαν την τύχη να τα διαβάσουν και μέσα από την εφημερίδα.

Κι ακόμα ευχαριστώ τους δημοσιογράφους θανάση Κουκάκη και την φίλη Ελένη Μπουκαούρη για τη θετική τους ανταπόκριση σε μια συνεργασία μας που έρχεται πιστεύω στην επόμενη φάση της ΣΦΑΙΡΑΣ

Ευχαριστώ και την Μαρίνα Τσιγονάκη για ένα θέμα της που δεν πρόλαβε να δημοσιευτεί.

Και βέβαια, δεν ξεχνώ τον εξαιρετικό συντάκτη του Ναυτιλιακού ρεπορτάζ κ. Γιώργο Σκορδίλη.

Επίσης ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όσους αναγνώστες (Μεντζελίδης, Γεωργοπούλου, Κομίνης, Ψαρράς, Καμπύλης ...κ.ά) έστειλαν γραπτώς τις απόψεις τους, τις σκέψεις τους, όσους πήραν τηλέφωνο για να δώσουν τις ευχές και τα συγχαρητήριά τους ή να επισημάνουν κάτι όπως το λάθος που είχε γίνει στο ημερολόγιο ( ευχαριστώ κε Σβαρνιά ).
Κακή κουβέντα δεν ακούσαμε, μόνο καλά. Είναι γεγονός.


Τέλος, θεωρώ χρέος μου και τιμή να αναφερθώ στην συγχαρητήρια επιστολή του τ.Προέδρου της Βουλής και βουλευτή Β΄Περ.Αθήνας, Απόστολου Κακλαμάνη.

Στην επιστολή του ο κ. Κακλαμάνης επισημαίνει:
"... Σας συγχαίρω για την πρωτοβουλία σας αυτή, με την οποία αναβιώνει η αρχαιότερη ελληνική εφημερίδα. Έστω κι αν στο πλαίσιο του σύγχρονου τοπίου της ενημέρωσης, που χαρακτηρίζεται δυστυχώς από την επικράτηση ισχυρών οικονομικών συμφερόντων, η επανέκδοση της ΣΦΑΙΡΑΣ μοιάζει σαν μια ρομαντική χειρονομία, εντούτοις εμπεριέχει έναν ισχυρότατο πολιτικό και κοινωνικό συμβολισμό και είναι γι αυτό άξια κάθε στήριξης και επαίνου.
Εύχομαι κάθε επιτυχία στην ωραία αυτή προσπάθεια."


Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ