efimerida sfaira

Η αλήθεια όπως την πιστεύεις στ' αλήθεια με θάρρος για κάθε καινούρια αρχή, θέλοντας ή μη

Η Φωτό Μου
Όνομα:
Τοποθεσία: Athens, Attika, Greece

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 23, 2009

ΣΤΕΡΕΥΕΙ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ;...

Γεια σου Μιρέλλα μου,
Ελπίζω να λειτουργείς με δύο χέρια πλέον!

Σου προωθώ κάτι για το blog
Αλίκη

Στο Γενικό Λύκειο Λαυρίου όπου εργάζομαι ως καθηγήτρια, προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τη μίζερη σχολική πραγματικότητα οργανώνοντας πολιτιστικές εκδηλώσεις, επισκέψεις και εκπαιδευτικά ταξίδια στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Στα πλαίσια του προγράμματος του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) "Συγγραφείς και Εικονογράφοι στα Σχολεία", έχουν πρόσφατα επισκεφθεί το σχολείο μας δύο συγγραφείς, ενώ έχουμε φιλοξενήσει δύο κινητές εκθέσεις - αφιερώματα. Μέσα από τις επισκέψεις αυτές οι μαθητές διαπίστωσαν ότι οι συγγραφείς είναι αληθινοί άνθρωποι και όχι κατ' ανάγκη φαντάσματα του παρελθόντος, ενώ η συγγραφή αποτελεί μία μεγάλη αλλά και γοητευτική περιπέτεια.
Η σχολική μας βιβλιοθήκη ζωντάνεψε, γίνεται τόπος συνάντησης και αρκετοί μαθητές δανείζονται συστηματικά πλέον βιβλία. Οι μαθητές δείχνουν πραγματικό ενδιαφέρον για τις επισκέψεις των συγγραφέων και ζητούν να επαναληφθούν.


Δυστυχώς όμως σήμερα, από την ευγενέστατη και αποτελεσματικότατη κ. Εύη Γεροκώστα, υπεύθυνη του σχετικού προγράμματος του ΕΚΕΒΙ, πληροφορήθηκα ότι το Υπουργείο Πολιτισμού περιέκοψε τα κονδύλια που αφορούν αυτές τις δράσεις με αποτέλεσμα το ΕΚΕΒΙ να βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να απαντήσει αρνητικά σε 300 σχετικά αιτήματα σχολείων και προφανώς και στο δικό μας.

Συγχαρητήρια στους υπεύθυνους του Υπουργείου Πολιτισμού που σε καιρούς κρίσης περικόπτουν τα τεράστια κονδύλια που απαιτούνται για τα έξοδα κίνησης και τη συμβολική αποζημίωση μερικών δεκάδων συγγραφέων που μεταφέρουν γεύση πολιτισμού και τελικά αισιοδοξίας στα ταλαιπωρημένα από το εκπαιδευτικό μας σύστημα και την κοινωνία μας, παιδιά μας. Είναι βέβαιο πως η οικονομία ξεκινά από τα "μικρά" πράγματα..

Αλίκη Ροντογιάννη,
Δρ Χημικός,
Καθηγήτρια Γενικού Λυκείου Λαυρίου


(Σημ.: Όποιος επιθυμεί επικοινωνία με την κα Ροντογιάννη μέσω e mail: aront@sch.gr)