efimerida sfaira

Η αλήθεια όπως την πιστεύεις στ' αλήθεια με θάρρος για κάθε καινούρια αρχή, θέλοντας ή μη

Η Φωτό Μου
Όνομα:
Τοποθεσία: Athens, Attika, Greece

Παρασκευή, Ιουλίου 28, 2006

SHINING LISA... ΘΑ ΠΕΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΑΣΤΕΡΙ

Η αύρα μιας πραγματικής star του Broadway πλημμύρισε με μια σπάνια γλυκύτητα και ενέργεια αστρικής εμβέλειας το Θέατρο του Ηρωδείου. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ενώ απολάμβαναν το πηγαίο δώσιμο μιας Lisa Minelli, την ίδια στιγμή έψαχναν... και για κάποια σημάδια καταπόνησης, κούρασης, αδυναμίας στο πρόσωπο, τη φωνή, το σώμα αυτής της απίστευτα νέας γυναίκας, "of a certain age", που με εξοντωτική ζωντάνια ξεπερνούσε τις προσδοκίες και περνούσε με άνεση σε όλες τις πτέρυγες του κοινού ένα μοναδικό μήνυμα: Τα αληθινά αστέρια δεν σβήνουν ποτέ. Όσο πιο παλιό τόσο πιο λαμπρό!!

Ήταν 18 χρονώ όταν πηγαίνοντας στην Ν. Υόρκη να βρεί το Broadway, βρήκε πρώτα τον Σαρλ Αζναβουρ που την ενέπνευσε βαθύτατα, χαρίζοντας της αυτή την τόσο ξεχωριστή για Αμερικανίδα τραγουδίστρια, χορεύτρια και ηθοποιό "γαλλική φινέτσα", κάνοντας τη Λάϊζα Μινέλλι μια μοναδική διαχρονική περσόνα.

"Σας ευχαριστώ πολύ που ήρθατε να με ...ζείτε" είπε κατασυγκινημένη, δίνοντας σε ένα τόσο δα μικρό και χαριτωμένο γραμματικό λαθάκι τη διάσταση μιας μεγάλης ζωής.
Μας ευχαρίστησε γι αυτό, ευχαρίστησε την Ελλάδα, επειδή είναι η ομορφότερη χώρα και στην ομορφότερη χώρα χάρισε τον καλύτερό της εαυτό που εξαφάνισε κάθε μίζερη και σκουρόχρωμη σκέψη στα μυαλά κάποιων από το κοινό που επέμεναν να αναρωτιούνται "τι να΄ταν αυτό που έπινε από το σκούρο φλιτζάνι;" στη διάρκεια της παράστασης, ξεχνώντας ότι ολονών το λαρρύγγι ήταν στεγνό από την τόση ζέστη της καλοκαιρινής νύχτας. Τα δύσκολα όμως της δικής της ζωής, που με τόσο κουράγιο αντιμετώπισε, έμειναν πίσω. Μπροστά, ολοζώντανη μια θαυμαστή παρουσία, που υποσχέθηκε ότι θα ξανάρθει και του χρόνου. Εμείς σ' ευχαριστούμε πανέμορφη, μοναδική Λάϊζα Μινέλλι γιατί εμφανίσεις σαν τη δική της που δύσκολα πια ξαναβγαίνουν στο καλλιτεχνικό στερέωμα, όχι μόνο ανεβάζουν την αξία της Αθήνας σαν τουριστικό προορισμό αλλά θυμίζουν στον κόσμο τι πάει να πει ζωντανός μύθος και αληθινή σταρ του Ηollywood.