efimerida sfaira

Η αλήθεια όπως την πιστεύεις στ' αλήθεια με θάρρος για κάθε καινούρια αρχή, θέλοντας ή μη

Η Φωτό Μου
Όνομα:
Τοποθεσία: Athens, Attika, Greece

Σάββατο, Μαρτίου 15, 2008

ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Το όνομα των Σκοπίων ευθύνεται για το λιώσιμο των πάγων στο βόρειο πόλο…
Η αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου επιτείνει το φαινόμενο του θερμοκηπίου…
Τα σκουπίδια βοηθούν στην αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών…

Όχι δεν τρελαθήκαμε… Όμως χρειάζεται και λίγη τρέλα για να μη μας τρελάνουν.

Στις Βρυξέλλες, οι ηγέτες (που τα έχουν τετρακόσια) απασχολήθηκαν πολύ με το πρόβλημα των Κλιματικών Αλλαγών στον πλανήτη Γη. Πήραν μάλιστα αποφάσεις ως προς το ποσοστό που η κάθε μια χώρα ως το 2020 υπόσχεται να μειώσει τις ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΑΕΡΙΩΝ αλλά φυσικά δεν διευκρινίζεται σε ποιο ποσοστό πρέπει να περιοριστεί το ΔΙΟΞΕΙΔΙΟ ΑΝΘΡΑΚΟΣ, το μεθάνιο, το όζον, το υποξείδιο του αζώτου κ.ο.κ.

Άκουσα τον πρωθυπουργό της Ελλάδας να λέει για το ποσοστό που μας αναλογεί ως χώρα και που δεν θα είναι 16% τοις εκατό αλλά 19% για τούτο και για κείνο το λόγο: ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΘΗΚΕ δηλαδή το ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ και η συνέχιση των ΚΛΙΜΑΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ που αυτό επιφέρει.
Ανεξάρτητα λοιπόν από τις επίσημες δικαιολογίες των πρωθυπουργών κάθε κράτους που υποτίθεται ότι υιοθετούν πολιτικές προστασίας του περιβάλλοντος με αναλογίες και ποσοστά που ως τώρα δεν έχουν σώσει κάνεναν - διότι ο Δρυίδης του Δάσους απέθανε και χάσαμε τη συνταγή του μαγικού φίλτρου - ο καθένας από εμάς τους Γαλάτες μπορεί να αναλογιστεί γιατί να είναι τόσο δύσκολη η σωτηρία της γης ώστε να ζήσουν (σε αυτήν και από αυτήν) οι επόμενες γενιές ανθρώπων· αν βέβαια εννοούμε “ανθρώπους φυσιολογικούς” με τη σημερινή γνωστή βιολογική υπόσταση.

Στην Ελλάδα, έχουμε ΣΊΓΟΥΡΑ περισσότερη ενέργεια από όση αντέχουμε για να ευημερούμε:
ΗΛΙΟ, ΘΑΛΑΣΣΕΣ, ΑΕΡΗΔΕΣ, ΘΕΡΜΕΣ ΠΗΓΕΣ, ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ (για βιομάζα), και ΝΕΡΑ θα είχαμε πολύ περισσότερα αν το κράτος είχε δημιουργήσει τις υποδομές για την κατά το δυνατόν καλύτερη αποταμίευση και εκμετάλλευση των όμβριων είτε για δημόσια είτε για ιδιωτική αξιοποίηση και χρήση (σκεφτείτε πόσα δένδρα στο κλεινόν άστυ δεν ποτίζονται καν από τις όποιες βροχές αφού οι κορμοί τους στη βάση είναι πνιγμένοι στο τσιμέντο...)

Με την υποθετική, πάντως, στρατηγική διαχείριση των πολύτιμων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που διαθέτει η Ελλάδα, θα μπορούσαμε από χρόνια να είχαμε δώσει τη ΣΩΣΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο πρόβλημα του θερμοκηπίου, που μας αναλογεί ως ποσοστό μείωσης εκπομπών CO2 (διοξειδίου άνθρακος) που είναι το πιο βλαβερό αέριο στην ατμόσφαιρα, σύμφωνα με τους ειδικούς στην ενεργειακή τεχνολογία επιστήμονες.

Αλλά η Ελλάδα, φίλε, είναι ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΚΟΜΒΟΣ πετρελαίου και φυσικού αερίου:
ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ που για τις αμυντικές μας ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ είναι θ η σ α υ ρ ο ς.
Είναι ταυτόχρονα και οι παράγοντες που ευθύνονται για τις κλιματικές αλλαγές στον πλανήτη, επιμένουν οι επιστήμονες. Aλλά, Tι να γίνει; σου λέει ο ΑΛΛΟΣ, Δεν μπορείς να τα έχεις όλα... Και ρόλο στα Βαλκάνια και καθαρό αέρα!
Καταλαβαίνω σωστά λοιπόν: Ό,τι μας κάνει σημαντικούς στη περιοχή, είναι ό,τι μας απειλεί περισσότερο; Α, έχω θέμα να σκεφτώ τώρα και σε προσωπικό επίπεδο...

Για τους ανθρώπους στην ΕΞΟΥΣΙΑ που παίρνουν την τελική ευθύνη ΛΗΨΗΣ και ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ των πολιτικών αποφάσεων για το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, η πραγματική Οικο/Λογική ΑΝΑΠΤΥΞΗ δεν είναι παρά βασιλικός στη γλάστρα μιας... χαροκαμένης αυλής.
Κι είναι πολύ αμφίβολο, αν, όπως λέει, χαριτολογώντας, ο σοφός λαός μας, Χάρη στο βασιλικό ποτίζεται η γλάστρα....
(Και να σας πω και κάτι με όλο το θάρρος; Δεν είμαι πολύ βέβαιη πια για τη λαϊκή μας σοφία.
Μακάρι να κάνω λάθος και να το λέω επειδή ζούμε τόσο θλιβερές πολιτικές καταστάσεις.)

Η Ελλάδα μπορεί να γίνει ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ και ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΟΜΒΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ;
Κι αν, πες, το αποτολμούσε ποια θα ήταν η αντίδραση του στενού μας κύκλου από τη Ρωσία έως τη Ν.Α. Ευρώπη (Βαλκάνια), την Ιταλία και την Τουρκία; Η FYROM (ή όπως αλλιώς θα τη λέμε κάποτε) θα είχε ήδη αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου και θα είχε αποφύγει την πολιτική κρίση στο εσωτερικό της εξ’ αιτίας των Αλβανών, αν δεν φοβόταν αντίποινα από τη Σερβία λόγω της ενεργειακής της εξάρτησης. Γιατί τα Σκόπια πιο πολύ κι απ’ το ΟΝΟΜΑ χρειάζονται ενέργεια για την επιβίωσή τους και δεν θα καθίσουν να σκεφτούν σ’ αυτή τη φάση πόσο καθαρή θα είναι η ενέργεια που θέλουν και τι επιπτώσεις θα έχει στο ΚΛΙΜΑ της Ευρώπης.

Με τις υγείες σας
HAPPY WEEKEND στους ζωντανούς
και...
ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΓΚΟΥΪΝΤΟ...