efimerida sfaira

Η αλήθεια όπως την πιστεύεις στ' αλήθεια με θάρρος για κάθε καινούρια αρχή, θέλοντας ή μη

Η Φωτό Μου
Όνομα:
Τοποθεσία: Athens, Attika, Greece

Σάββατο, Οκτωβρίου 09, 2010

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ... ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

Φίλοι αναγνώστες της ΣΦΑΙΡΑΣ,

Οι ιδέες και οι προτάσεις για καλύτερη ποιότητα ζωής και πιο "πράσινες" πόλεις για να ζούμε αλλά και γενικότερα οι καλύτερες συνθήκες ζωής, δουλειάς και ψυχαγωγίας στη χώρα που ζούμε με απασχολούσαν ήδη απο το 2000 -2003 όταν ως μέλος ομάδας εργασίας στο Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου (ΙΑΠ), υπό τον τότε γενικό διευθυντή, Δημήτρη Χαλκιώτη, προσπαθούσα να συμβάλλω κι εγώ ώστε η πόλη να γίνει πιο φιλική σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας.

Όλοι, στην ομάδα εκείνη, που ήταν ένα είδος δεξαμενής σκέψεων, είχαμε καταθέσει και εγγράφως τις προτάσεις μας για κάτι που ακόμα τότε δεν ήταν απλό ούτε καν να το σκεφτείς πόσο μάλλον να το διατυπώσεις. Με ικανοποίηση βλέπω, σήμερα, σχεδόν 10 χρόνια αργότερα, ότι οι σκέψεις εκείνες, πιο επίκαιρες απο ποτέ ήδη κυλούν στο αυλάκι της πραγματοποίησης.

Στις 7 Νοεμβρίου 2010 είμαι υποψήφια με τον συνδυασμό "Πόλη Φώς" υπό την Αγγελική Συνοδινού για τον νέο Καλλικράτειο Δήμο Κηφισιάς που συμπεριλαμβάνει την Νέα Ερυθραία και την Εκάλη.

Ξέρω πόσο δύσκολο είναι να έχει κάποιος τόσο χρόνο για ανάγνωση στη διάθεσή του. Κι ίσως πιο δύσκολο αν δεν είναι εξοικιωμένος στο Ιντερνετ. Επειδή δεν θα κάνω μαζική παραγωγή και διανομή εντύπων τόσο για οικονομικούς όσο και για περιβαλλοντικούς λόγους, σας παρακαλώ κάντε εδώ κλικ στην αριστερή στήλη που βλέπετε (στους μήνες και τις χρονολογίες), πηγαίνετε ειδικά στον Ιούλιο 2006 όπου σας προτρέπω να διαβάστε τα άρθρα μου υπό τους τίτλους:
1) ΠΟΙΑ ΖΩΗ ΘΕΛΟΥΜΕ
για την ΠΟΙΟΤΗΤΑ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και της ΖΩΗΣ των Ανθρώπων του Πλανήτη

2) FACTUM
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ στο ΑΣΤΥ

Επίσης, και τον Αύγουστο 2006 το άρθρο υπό τον τίτλο: ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΙΔΕΩΝ

Ελπίζω έτσι να σας δώσω έναυσμα για παραγωγική συζήτηση με άλλους ανθρώπους που σκέφτονται πέρα απο το... Μνημόνιο, τι καλό, θετικό και προχωρημένο θα μπορούσαμε να κάνουμε ενόσω παλεύουμε όλοι μαζί για να ξεφύγουμε απο τη σκληρή επιτήρηση.

Παρεμπιπτόντως μόλις σήμερα έγινε, επιτέλους, επισήμως παραδεκτό από τον Ζαν Κλωντ Γιούνγκερ ότι μεγάλα γερμανικά και γαλλικά συμφέροντα ήξεραν ότι ως Ελλάδα βαδίζαμε στην καταστροφή και σιωπούσαν! Απο εμάς, εδώ, ποιοί το ήξεραν αυτό; Και τι έκαναν;