efimerida sfaira

Η αλήθεια όπως την πιστεύεις στ' αλήθεια με θάρρος για κάθε καινούρια αρχή, θέλοντας ή μη

Η Φωτό Μου
Όνομα:
Τοποθεσία: Athens, Attika, Greece

Τετάρτη, Μαΐου 05, 2010

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ "ΟΧΙ" ΣΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!


Ο κ. Αντώνης Σαμαράς θέλει τα λεφτά της Ε.Ε. και του ΔΝΤ αλλά... δεν τα θέλει!


Η στάση του αρχηγού της ΝΔ θυμίζει τη στάση του συστηματικού τρακαδόρου τσιγάρων, ο οποίος ενώ κάνει την τράκα διαμαρτύρεται κι απο πάνω σ' αυτόν που έχει το πακέτο ότι η μάρκα δεν είναι της αρεσκείας του και γιατί δεν την αλλάζει! Η στάση αυτή (του τρακαδόρου) αποσκοπεί παιδαριωδώς να δικαιολογηθεί για μια τακτική που γνωρίζει πολύ καλά ότι τον εκθέτει στα μάτια των άλλων αλλά εξακολουθεί να την εφαρμόζει επειδή δεν θέλει να υποβληθεί στο έξοδο αγοράς δικού του πακέτου σύμφωνα με τις ανάγκες του. Ίδια τακτική ακολουθούν και όσοι βγαίνουν με παρέα για φαγητό και δεν παραγγέλνουν δικό τους πιάτο με το πρόσχημα ότι δεν πεινούν και παραγγέλνουν μόνο μια μπύρα αλλά όταν φτάσουν τα πιάτα των υπολοίπων τσιμπολογούν απο δω κι απο κεί δήθεν να δοκιμάσουν αν είναι καλά!

Είναι σαν να κάθεται στο τραπέζι με αυτόν που μελέτησε το μενού και πήρε την απόφαση να παραγγείλει και φυσικά να πληρώσει όλο τον λογαριασμό, που θα έρθει, επωφελείται της παραγγελίας και ταυτοχρόνως σχολιάζει, ανέξοδα, κατα πόσον ο απέναντί του έκανε καλά να παραγγείλει τη φρέσκια σαλάτα αντί για βραστά λαχανικά.

Μίλησε για κρίση δανεισμού! Έχει εφεύρει ένα επιχείρημα- σύνθημα για στενή εσωκομματική κατανάλωση που αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη και ως εκ τούτου στις σημερινές συνθήκες βλάπτει αθεράπευτα την Ελλάδα. Όταν ο κ. Σαμαράς επισκέφθηκε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Παπούλιας, εμφανώς συμβουλεύοντάς τον, του ανέφερε το παράδειγμα της Πορτογαλίας όπου ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός Σώκρατες μαζί με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, πρότειναν και επέβαλαν επώδυνα μέτρα. Να θυμηθούμε ότι ο πορτογάλος πρωθυπουργός μετά τις πρόσφατες εκλογές κυβερνά χωρίς απόλυτη πλειοψηφία πράγμα που θα επέτρεπε στον αντίπαλό του να τον ανατρέψει. Και όμως ο αντίστοιχος του κ. Σαμαρά, πορτογάλος πολιτικός, ήρθη στο ύψος των περιστάσεων. Η στάση αυτή είναι άραγε ενδεικτική των αντιλήψεων ενός ολόκληρου λαού, που ειρήσθω εν παρόδω, χειροκροτούσε την ελληνική εθνική ομάδα όταν μέσα στην Πορτογαλία κέρδισε το EURO το 2004;
Ενδιαφέρεται ο κ. Σαμαράς τι θα απογίνουμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι που θα κάνουμε τις θυσίες να σωθεί η πατρίδα αλλά δεν κάνει το παραμικρό ώστε να στηρίξει αυτές τις προσπάθειες. Π.χ. πρέπει ή όχι να μαζευτούν χρήματα απο τους μεγάλους και μικρούς φοροφυγάδες; Πρέπει, αλλά κάπως πρέπει να ενθαρρυνθούν αποτελεσματικά οι εισπρακτικοί μηχανισμοί του κράτους να το πράξουν άμεσα. Τι κάνει ο αρχηγός της ΝΔ για να τους ενθαρρύνει προς αυτή την κατεύθυνση; Απολύτως τίποτα και ακόμα περισσότερο λέει ότι σαν γίνει αυτός πρωθυπουργός ο χορός της φοροδιαφυγής θα αρχίσει απο την αρχή αφού όποιος θέλει θα παρουσιάζει τεκμαρτό εισόδημα και όποιος θέλει θα έχει βιβλία εσόδων- εξόδων. Με άλλα λόγια ο καθένας θα κάνει ό,τι θέλει όπως γινόταν μέχρι σήμερα που φτάσαμε εως εδώ.

Η συλλογιστική του κ. Σαμαρά είναι παραλογισμός! Η ΝΔ ως κόμμα και ως κυβέρνηση χρεοκόπησε τη χώρα και σήμερα ο άρχηγός της εμφανίζεται ως τιμητής ισχυριζόμενος ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δημιούργησε κρίση δανεισμού ωσάν η χρεοκοπία να μη δημιουργεί αυτομάτως κρίση δανεισμού. Προσβάλλει τη νοημοσύνη όλων μας όταν προσπαθεί να αποσυνδέσει τον κίνδυνο της άμεσης χρεοκοπίας απο την ανάγκη επείγοντος δανεισμού.

Είναι ακριβώς σαν τον βιαστή που αποκαλεί πουτάνα τη γυναίκα που μόλις βίασε.

Τούτων ούτως εχόντων αμφιβάλλει κανείς ότι το χθεσινό διάγγελμα Σαμαρά ήταν για τα πανηγύρια;