efimerida sfaira

Η αλήθεια όπως την πιστεύεις στ' αλήθεια με θάρρος για κάθε καινούρια αρχή, θέλοντας ή μη

Η Φωτό Μου
Όνομα:
Τοποθεσία: Athens, Attika, Greece

Τρίτη, Μαρτίου 23, 2010

ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΑ


Η γάζα, το ροντβάιλερ και άλλες ιστορίες

Η μαία ξέχασε γάζα μήκους δυο μέτρων μέσα στο σώμα γυναίκας στη διάρκεια του τοκετού.
Η οικογένεια της γυναίκας έκανε μήνυση στο νοσοκοκομείο. Η μαία παραδέχτηκε ότι έκανε αυτό το λάθος, λέγοντας ότι αυτό συνέβη λόγω "φόρτου εργασίας". Ακούσαμε αυτή τη δυσάρεστη είδηση στο πρωινό μαγκαζίνο τηλεοπτικού σταθμού. Αυτό που δεν ακούσαμε είναι σε ποιό μαιευτήριο συνέβη το περιστατικό! Γιατί έχω παρατηρήσει ότι αν για οποιονδήποτε λόγο σημειωθεί κάτι αρνητικό σε ένα δημόσιο νοσοκομείο, τα ΜΜΕ που θα μεταδώσουν το γεγονός θα αναφέρουν το όνομα του συγκεκριμένου νοσοκομείου, θα είναι επικριτικοί για την κακή εικόνα συλλήβδην της δημόσια υγείας. Όμως ποτέ δεν έχουμε ακούσει αυστηρά σχόλια, ούτε καν πού συνέβη κάποιο αρνητικό περιστατικό όταν το λάθος θίγει ιδιωτικό νοσοκομείο!!!

Δυο σκυλιά (ράτσας) επισκέφθηκαν τους γείτονες του ιδιοκτήτη τους και τους δάγκωσαν!
Οι άνθρωποι βγήκαν τηλεφωνικά στην εκπομπή, διηγήθηκαν τη δυσάρεστη περιπέτειά τους, περιγράφοντας το μεγάλο μέγεθος των σκύλων, με την επεξήγηση ότι επρόκειτο για τα ροντβάιλερ που είναι "επιθετικά" σκυλιά!!! Μετά το πέρας της τηλεφωνικής επικοινωνίας, πολύ σωστά, η δημοσιογράφος σημείωσε ότι τα σκυλιά δεν είναι επιθετικά απο την φύση τους προς τον άνθρωπο, αλλά αυτό είναι το αποτέλεσμα της συμπεριφοράς προς αυτά και της εκπαίδευσης από τον άνθρωπο.
Μερικές φορές σκέφτομαι, Χριστούλη μου, τι θα είχαμε ακούσει αν σκυλιά και πολλά άλλα ζώα μπορούσαν να μιλήσουν και να εξιστορήσουν στην τηλεόραση περιπτώσεις... ανθρώπινης συμπεριφοράς απέναντί τους.

Οι κυνηγοί και ο κτηνοτρόφος. Η γνωστή δραματική ιστορία όπου κτηνοτρόφος πυροβόλησε και σκότωσε έναν απο τους κυνηγούς επειδή καταπατούσαν τη γη του κ.λ.π. Όλοι τους, με τα όπλα στα χέρια υπερασπίζονταν, κατα πώς οι ίδιοι πίστευαν σωστό, τα δικαιώματά τους: οι μεν κυνηγοί να κυνηγούν, ο δε κτηνοτρόφος να τους εμποδίσει να περνούν απ' τα χωράφια του και να ενοχλούν τα ζώα του. Αν και ο κτηνοτρόφος ήταν και κυνηγός ο ίδιος δεν το ξέρω ούτε ξέρω αν τα ζώα του τρόμαζαν και από τον ίδιο (π.χ.την ημέρα της σφαγής τους), πάντως το βέβαιο είναι ότι πράξεις βαρβαρότητας, βαναυσότητας και βίας από τους ανθρώπους εναντίον των ανθρώπων και κατά των ζώων δεν λείπουν από τη ζωή στην ύπαιθρο. Ο μύθος του αγνού και καλοσυνάτου ανθρώπου της υπαίθρου στην επαρχία είναι απλώς ένας μύθος. Η αγριότητα δεν αποτελεί αποκλειστικό χαρακτηριστικό των ανθρώπων που ζουν στην πόλη. Παντού τα πάντα...