efimerida sfaira

Η αλήθεια όπως την πιστεύεις στ' αλήθεια με θάρρος για κάθε καινούρια αρχή, θέλοντας ή μη

Η Φωτό Μου
Όνομα:
Τοποθεσία: Athens, Attika, Greece

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 12, 2010

ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΗΜΟΣ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, Ε;

Αν όχι για μένα, άραγε για ποιούς;

Πολύς λόγος γίνεται για το πώς και τι θα κάνουμε με τις αποδείξεις! Απορίες, γκρίνια, αμφισβήτηση, δυσαρέσκεια ότι δήθεν δεν μπορούν οι πολίτες να γίνουν φοροεισπράκτορες!
Τι λέτε καλέ; Και γιατί δεν μπορούν; Και μπορούμε και το οφείλουμε στη χώρα και στους εαυτούς μας απέναντι σε όλους όσοι επι δεκαετίες πλούτισαν με το μαύρο χρήμα και έφεραν την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού. Κι όμως, μη γελιέστε, αυτοί που έντονα αμφισβητούν την αναγκαιότητα και τη χρησιμότητα της υποχρέωσης όλων μας για συλλογή αποδείξεων, ελάχιστα θα θιγούν γιατί ήδη έχουν κάνει τη μπάζα τους και, απλώς, σου λένε μα αν ισχύσουν εφεξής όσα θα εφαρμόσει η κυβέρνηση για τη φοροδιαφυγή, τέρμα η μάσα! Μάσα εις βάρος των υπολοίπων ημών. Ή μήπως όχι; Φυσικά και πρέπει να γίνουν βελτιώσεις και να δοθούν νέα κίνητρα έτσι ώστε να γίνει ακόμα δικαιότερο το σύστημα. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν ακυρώνει την ορθότητα της πολιτικής εδώ και τώρα Έλληνες και μετανάστες να εμφανίζουν τα πραγματικά τους εισοδήματα και κυρίως να συμβάλλουν, με όποιο τρόπο μπορούν, προς την κατεύθυνση να αποτραπεί, να περιοριστεί, να παταχθεί, να εξαλειφθεί η φοροδιαφυγή.

Με ετήσιο ατομικό εισόδημα περίπου 32.000 ευρώ, θα προτιμούσα να μη χρειάζεται να συγκεντρώσω υποχρεωτικά τόσες πολλές αποδείξεις (πόσες ακριβώς είπαμε;) για να μην πληρώσω πρόστιμο, αλλά ούτως ή άλλως και να μη χρειάζονταν τόσες εγώ θα μάζευα με πολλή μεγάλη υπευθυνότητα τόσες κι άλλες τόσες γιατί δεν γουστάρω καθόλου να με κλέβει ο γείτονας, που προ καιρού σήκωσε κι έναν αυθαίρετο όροφο και μου 'κοψε τον αέρα, αλλά και γιατί η μαμά, μητέρα, μάνα (όπως θέλετε πέστε την) που έχει ένα ελάχιστο εισόδημα και δεν ξοδεύει πολλά επειδή δεν είναι άνθρωπος πολυκαταναλωτικός, θα τις αξιοποιήσει στη δική της δήλωση, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στον βαθμό που της αναλογεί στην προσπάθεια για αύξηση των εσόδων του κράτους κι όπως μου λέει, Μπας και κάποτε πάρεις κι εσύ μια αύξηση της προκοπής στο μισθό σου! Αααχ, σκέφτομαι, και να 'ταν μονο αυτό το πρόβλημα...

Το βέβαιο είναι ότι τόσα χρόνια καμιά κυβέρνηση δεν προσπάθησε ούτε καν θέλησε στα σοβαρά να βάλει φρένο στους αεριτζήδες και τους φοροκλέφτες. Ο λόγος είναι πάρα πολύ απλός:
Αν δεν αφήσεις τον κοσμάκη απο κάτω να κλέβει το κράτος, πώς θα το κλέβεις κι εσύ απο πάνω;...

Δηλαδή τώρα να το πιστέψουμε; Μαύρα τέλος; Προσωπικά κανένα πρόβλημα. Εσείς;