efimerida sfaira

Η αλήθεια όπως την πιστεύεις στ' αλήθεια με θάρρος για κάθε καινούρια αρχή, θέλοντας ή μη

Η Φωτό Μου
Όνομα:
Τοποθεσία: Athens, Attika, Greece

Κυριακή, Φεβρουαρίου 21, 2010

ΠΕΡΙ ΚΥΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ


Ο Κωστής Χατζιδάκις είπε: "Εμείς τις εκλογές τις χάσαμε!" Ναι, τις χάσατε υπό τον Κώστα Καραμανλή. Γιατί τόσο εσείς όσο και κάθε άλλος υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή, τι έφταιγε; Έφταιγε; Έχασε και συντρίφτηκε ο Καραμανλής, αλλά εσείς, μπορείτε ξανά στο μέλλον να αναλάβετε τα ίδια ή άλλα υπουργεία! Έτσι δεν είναι; Αυτό δεν θέλετε να πείτε;
Ο κ. Χατζιδάκις άλλωστε το λέει μέχρι σήμερα ότι στηρίζει ή μάλλον στήριξε για την αρχηγία την Θεοδώρα Μπακογιάννη. Κι αφού με τον Καραμανλή τις χάσανε τις εκλογές, τέλος καλό όλα καλά. Τι θέλουμε εμείς τώρα; Αφού πάνε πάλι τώρα απ' την αρχή να γίνουνε κυβέρνηση... Προς τι, λοιπόν, οι εξεταστικές, το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός;

Το 2004 στο ΠΑΣΟΚ υπό τον Κώστα Σημίτη, ακριβώς το ίδιο δεν συνέβη; Αν την τελευταία στιγμή δεν είχε παραδώσει όπως- όπως το κόμμα στον υιό του ιδρυτή, ο κ Σημίτης, στις 7 Μαρτίου 2004, δεν θα είχε υποστεί εκλογική ήττα ίδιου μεγέθους με αυτήν που υπέστη ο κ. Καραμανλής στις 4 Οκτωβρίου 2009; Δέκα στο κεφάλι και με τόνο θα ήτανε το ποσοστό, αλλά ως γνωστόν την έκανε στο παρά πέντε με ελαφρά πηδηματάκια και μετά κατηγορούσανε τον Γιώργο Παπανδρέου γιατί δέχτηκε να αναλάβει να οδηγήσει ένα κόμμα που ήταν ήδη Τιτανικός ενώ κανείς σ΄εκείνη τη συγκυρία δεν το ήθελε στ΄αλήθεια. Άλλο μετά, μετά ήταν αλλιώς... βέεεεβαια! Αφού τελικά δεν το διέλυσε το κόμμα (όπως κάποιοι πολύ θα ήθελαν και το 'σπρωχναν όσο γινόταν προς τα εκεί) κι αφού το έβαλε σε τροχιά εξουσίας... ε, ας έφευγε απο αρχηγός να αναλάβει ο άλλος που τα είχε πιο καλά με τα συγκροτήματα, ας πούμε, κι όλο κάτι χρωστούσε, δεν μπορεί, με τόσον... τηλεοπτικό αέρα. Ναι, να μιλάμε και για το παρελθόν.

Θα πούμε, λοιπόν, τον Χριστό... Μανώλη; είπε ο Μανώλης ο Κρητίκαρος. Μωρέ, άντε να πούμε τα σύκα -σύκα και τη σκάφη -σκάφη κι ό,τι άλλο πρέπει να πούμε να το πούμε και να το κάνουμε, αλλά, ας γίνει επιτέλους! Μόνο το να φωνάζετε και να λέτε εξυπνάδες δεν βγάζει τίποτα.
Να ξέρουμε ποιοί ευθύνονται και να αφήσετε εσείς τις "μπαρούφες" της αμφισβήτησης και του κουκουλώματος των ευθυνών πολιτικών προσώπων. Διότι, ναι, ήρθε καιρός το Σύστημα και ο Μεγάλος Μηχανισμός να τιμωρήσει ακόμα και τον εαυτό του, αρκεί ένα έστω μικρό σήμερα υγιές κομμάτι αυτού του Συστήματος, που κυβερνά ή βρίσκεται στην αντιπολίτευση, να μην λυγίσει μπροστά στις άγριες πιέσεις και τους σπεκουλαδόρους, που θέλουν σαν τα μουλάρια να κοιτάζουμε μόνο μπροστά ούτε πλάγια πόσο μάλλον πίσω. Αλλά, αν δεν είσαι υποζύγιο και είσαι άνθρωπος, για να κοιτάξεις μπροστά και να προχωρήσεις με αυτοπεποίθηση και με το κεφάλι ψηλά, το παρελθόν πρέπει να φωτιστεί με δικαιοσύνη και καθαρότητα.

Σαν τη Μέδουσα οι εγκέφαλοι του Κακού με τα πλοκάμια της διαφθοράς, της μίζας, της ανομίας, της παρανομίας μας εκφοβίζουν επί σειρά τετραετιών υπό την ανοχή των κομμάτων εκείνων που δεν θέλουν την εξουσία της διακυβέρνησης, αλλά μόνο το προνόμιο της αντιπολιτευτικής εξουσίας, να ελέγχουν την εξουσία, να ασκούν εξουσία εκ του ασφαλούς στο όνομα του κοινοβουλευτικού ελέγχου υπεράνω πάσης υποψίας, στο απυρόβλητο, εκεί όπου βρίσκουν μια ιδιότυπη και ασφαλή προστασία όσοι έχουν μετατρέψει σε επικοινωνιακό επάγγελμα την αντίδραση στην εκτελεστική εξουσία, κατ' επάγγελμα αντιεξουσιαστές, δίχως ευθύνες πέραν μιας καλά οργανωμένης συστηματικής αντίδρασης απέναντι σε κάθε κυβέρνηση, με σκοπό να μη πιστέψει ποτέ καμιά κυβέρνηση ότι έχει πράγματι τη λαϊκή εντολή να κυβερνήσει! Γιατί η λαϊκή εντολή μοιάζει να ανήκει μονάχα στους λαϊκιστές είτε αυτοί τυχαίνει να είναι ευφυείς είτε ανόητοι και δοκιμάζεται η λαϊκή εντολή συστηματικά με απεργίες, δημοσκοπήσεις και πληρωμένες διαφημίσεις.

Στο "μέτωπο" των φυσικών προσώπων που αναλαμβάνουν κατα καιρούς ξανά και ξανά και επανειλημμένως απο υπουργικά πόστα υπό τον εκάστοτε πρωθυπουργό, να οδηγήσουν τη χώρα στην ευημερία, τι δοκιμάζεται;

Ποτέ και τίποτα! Απλώς χάνουν τις εκλογές!
Ε, και; Θα έρθει ξανά η σειρά τους αργότερα.

Οι υπουργοί και οι πρωθυπουργοί που οδήγησαν τη χώρα στο σημερινό κατάντημα έχουν ονοματεπώνυμο και συγκεριμένες ευθύνες τις οποίες φεύγοντας τις φόρτωναν και τις φορτώνουν στις πλάτες όλων ημών.
Επομένως, αυτός είναι ο απίστευτος κυνισμός με τον οποίο διάφοροι επώνυμοι λαλίστατοι αναλυτές και αντίστοιχοι κονδυλοφόροι, επιδιώκουν να απαξιώσουν τη σημασία του να γνωρίζουμε, όλοι εμείς, με ακρίβεια και σαφήνεια ποιοί πολιτικοί της ρεμούλας (δι' εαυτούς) και της συμφοράς (για εμάς) δεν πρέπει ποτέ ξανά να δούν το όνομά τους σε εκλογικές λίστες ή δημόσια πόστα.
Εάν κάποιοι ιδιώτες επιθυμούν να τους αναθέσουν θέσεις εμπιστοσύνης ας το πράξουν, αλλά όλοι ελπίζω να μάθουν και κυρίως να καταλαβαίνουν τι σημαίνει ότι ο τάδε όμιλος προσέλαβε τον τάδε πρώην πολιτικό, υπουργό - "Ναι, βρε, αυτόν που π.χ. μέσα σε πέντε χρόνια διπλασίασε το κονδύλι μισθοδοσίας των δημοσίων υπαλλήλων, που έδινε ψευδή στατιστικά στοιχεία, που αύξησε τις δαπάνες του Δημοσίου με ρυθμό διπλάσιο από το ποσοστό αύξησης του ΑΕΠ, που χαριζόταν δεξιά και αριστερά για διάφορα μεγάλα και μικρά δώρα κ.ο.κ. "
Κι όλα αυτά με τη γνωστή και διαδεδομένη λογική του ότι κοιτάζω το συμφέρον μου γιατί αν δεν την κάνω εγώ τη ρεμούλα κάποιος άλλος θα βρεθεί, οπότε εγώ θα είμαι απλώς ένα κορόιδο που είχε όλο το μέλι και δεν το έγλυψε καλά- καλά...
Αυτές οι λογικές μας τελειώσανε κύριοι και πάρτε το χαμπάρι. Δεν το πιστεύετε, ε; Καλά.

Οι διεθνείς αλλά και εντόπιοι σπεκουλαδόροι έχουν πιάσει δουλειά από την πρώτη στιγμή της κατάθεσης αλλά και μετά την έγκριση του Προγράμματος Σταθερότητας. Με άκρως επιθετική συμπεριφορά διακηρρύσουν με κάθε τρόπο επικοινωνίας που διαθέτουν ότι αν η κυβέρνηση δεν αφήσει κατα μέρος το παρελθόν - και άρα όλους εκείνους τους επιτήδειους που δημιούργησαν τη γκρίζα ζώνη στην οικονομία που σήμερα μας σφίγγει τα λαρύγγια- να κοιμάται ήσυχο και ανενόχλητο πάνω στις δάφνες αυτών των επιτηδείων καιροσκόπων - που με την ψήφο μας μας υποχρέωσαν και μας υπερχρέωσαν - ο λαός θα την πληρώσει ακόμα πιο ακριβά, όπως με την κατάργηση του 13ου, 14ου μισθού και η κυβέρνηση θα χάσει κάθε αξιοπιστία αφού τα μέτρα με τόση συστηματική "μετρολογία" και το αρνητικό κλίμα που αυτή διατηρεί και καλλιεργεί, τις απεργίες που πνίγουν την ήδη ημιθανή για μικρά και μεσαία νοικοκυριά αγορά, θα γίνουν πιο σκληρά κι από σκληρά και, να γιατί χρειάζεται, λένε, η συναίνεση - που μεταξύ μας ποτέ δεν υπήρξε στ' αλήθεια- τάχα για να βάλουν πλάτη όλοι στις πολιτικές πνιγμού των φορολογουμένων πολιτών! Προσέξτε: των φορολογουμένων!

Γιατί μέχρι τώρα που μιλάμε λίγοι είναι "οι φορολογούμενοι" με ολόκληρη την έννοια του όρου, όπως λίγοι είναι και οι επίορκοι πολιτικοί. Ε, λοιπόν, ευθύνες εκτός από εμάς όλους έχουν και αυτοί. Κι αν πρόκειται με κάθε κόστος να φανούμε εμείς συνεπείς προς τις ευθύνες να βγεί η χώρα απο τη λάσπη, άλλο τόσο πρέπει κι εκείνοι. Γιατί αυτό είναι το δίκαιο. Να πληρώσουμε όλοι κάτι παραπάνω μια που όλοι, ασχέτως αν και κατά πόσο συμμετείχαμε στο έγκλημα, ξέραμε πολύ καλά τι συμβαίνει γύρω μας. Κι όμως, όταν είχε μια ομιλία κάπου ένας από όλους αυτούς τους επαίσχυντους πολιτικούς, πολλοί τρέχανε και τρέχουν ακόμα να τους σφίξουν το χέρι και να τους χειροκροτήσουν. Φταίμε, κύριοι και κυρίες, αλλά φταίνε πολύ περισσότερο αυτοί.

Πρέπει να "Λέμε, Ναι, στις Εξεταστικές"! Κι αν, όπως λένε οι λίγοι που κάνουν τόσο κυριλέ σαματά και εκφράζουν με τρόπο μπλαζέ τη δήθεν ανία και αγανάκτηση τους για τις ανοησίες και τις μπαρούφες, όπως θέλουν να λένε, των Εξεταστικών Επιτροπών για τα σκάνδαλα και την Οικονομία, κι αν πράγματι, όπως λένε, δεν βγεί τίποτα ούτε τώρα (που έχουμε πρωθυπουργό που δεν χρωστάει σε κανέναν), εγώ, θα γίνω μαύρος καπνός κι ας μη τους νοιάζει διόλου αν θα γίνω μαύρος καπνός.
Εμένα με νοιάζει και θέλω να μάθω και να ξέρω και να θυμάμαι ποιοί άθλιοι ήταν τόσο ανίκανοι και τόσο απατεώνες, που κατάφεραν να πλουτίσουν εις βάρος μου και εις βάρος της ευημερίας όλων των ημών των αμνών. Και αύριο πάλι, όταν θα έχουμε κάπως συνέλθει και ηρεμήσει, με την πρώτη ευκαιρία θα εμφανιστούν στα κανάλια να έχουν άποψη για τα πολιτικά πράγματα και να διεκδικούν ξανά μια θέση εξουσίας... Και θα την πάρουν, να το θυμάσθε! Εκτός αν βρεθεί μια μέθοδος να μην ξεχνάμε. Ίσως όταν προκηρύσσονται εκλογές να βγαίνουν σε κρωουλ τα ονόματα των αθλίων στα πρωινά, τα μεσημεριανά, τις λεωφόρους και τις εθνικές οδούς;...

Γιατί, ρε γαμώτο, νιώθω ότι είναι πολλοί αυτοί οι πρώην και οι νυν, που εύχονται να αποτύχει η κυβέρνηση να βγάλει τη χώρα από το λάκκο με την κινούμενη άμμο;...
Γιατί έχω μια ανησυχία ότι αυτοί θα διεκδικήσουν ξανά την ευθύνη να μας σώσουν;...