efimerida sfaira

Η αλήθεια όπως την πιστεύεις στ' αλήθεια με θάρρος για κάθε καινούρια αρχή, θέλοντας ή μη

Η Φωτό Μου
Όνομα:
Τοποθεσία: Athens, Attika, Greece

Δευτέρα, Οκτωβρίου 10, 2011

ΠΕΡΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ... Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ


Στο χώρο της Στοάς του Βιβλίου άρχισε σειρά μαθημάτων (κατόπιν εγγραφής και πληρωμής) στην Ιστορία της Τέχνης με την Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης κα Μαρίνα Λαμπράκη- Πλάκα. Χτές έγινε το πρώτο μάθημα το οποίο πήγα για να παρακολουθήσω. Στην είσοδο εξήγησα ότι είμαι δημοσιογράφος και ότι ήθελα να δω πώς θα γίνουν αυτά τα μαθήματα που οργανώθηκαν στο πλαίσιο του Ελεύθερου Πανεπιστημίου. Με άφησαν και πέρασα. O κόσμος είχε προσέλθει στην κυρίως αίθουσα που ήταν γεμάτη και πολλοί άνθρωποι στην δευτερεύουσα αίθουσα παρακολουθούσαν σαν απο βίντεο την "ζωντανή" κατά τα άλλα παράδοση της κ. Λαμπράκη-Πλάκα, η οποία δυστυχώς δεν υποστηρίχτηκε καθόλου απο τεχνικής/ οργανωτικής πλευράς. Ο τρόπος παρουσίασης των slides ήταν απαράδεκτος, ο φωτισμός ήταν απαράδεκτος ενώ και ηχητικά είχαμε πρόβλημα αφού μόλις απομακρυνόταν απο το βήμα με τα μικρόφωνα η ομιλούσα καθηγήτρια, δεν ακουγόταν σχεδόν τίποτα στη δευτερεύουσα αίθουσα.
Πέντε μαθήματα θα γίνουν και κάθε ενδιαφερόμενος ήδη έχει προκαταβάλει 70 ευρώ. Ήδη όμως στο πρώτο μάθημα ήταν ενδεικτική η προχειρότητα, ίσως και η ανοησία αφού προς το τέλος πια όταν η κα Πλάκα είπε "έχουμε πολλά φώτα", εννοώντας ότι δεν φαίνονταν καλά τα slides, οι αρμόδιοι αιθούσης νόμιζαν πως έπρεπε να χαμηλώσουν φώτα που έπεφταν πάνω της και έτσι την... μαύρισαν. Κρίμα. Ας ελπίσουμε ότι τα βασικά αυτά λάθη θα διορθωθούν. Εβδομήντα ευρώ δεν είναι λίγα τη σήμερον ημέρα. Όταν κατόπιν οργάνωσης, εγγραφής και καταβολής αντιτίμου αναλαμβάνουν ενεργό κοινωνική δράση άνθρωποι από υψηλές θέσεις στην δημόσια ζωή, η προχειρότητα δεν επιτρέπεται.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, είναι εξαιρετικά σημαντικό να αναλάβουν, συντονισμένα, δράση αναβάθμισης του μορφωτικού επιπέδου της κοινωνίας οι δάσκαλοι όλης της χώρας πάνω στα επιστημονικά τους αντικείμενα έστω και για δυο ώρες την εβδομάδα σε κάθε πόλη και χωριό. Να χαρίσουν στους πολίτες διεξόδους πνευματικές και ψυχικές ιδιαίτερα σε αυτήν την δύσκολη φάση της ζωής. Χωρίς οικονομική επιβάρυνση κατά το δυνατόν...

1 Comments:

Anonymous Ανώνυμος said...

Αγαπητή Μιρέλλα,
η τάξη, η οργάνωση και ο προγραμματισμός είναι τα αδύνατα σημεία μας.
Εδώ το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Θεσσαλονίκης λειτουργεί περισσότερο 20 χρόνια. Ο κύκλος μαθημάτων " Ιστορία και τέχνη" με υπεύθυνο τον καθηγητή Νικ. Μουτσόπουλο ήταν εξαιρετικός. Είχα την τύχη να παρακολουθήσω τις τελευταίες τρείς χρονιές.
Φέτος η οργάνωση έχει κάπως αλλάξει και έχω εγγραφεί στον κύκλο "Η Φιλοσοφία ως τρόπος ζωής" με συνολικό κόστος 5ευρώ.
Η κατάσταση απαιτεί φιλοσοφική αντιμετώπιση!
Μια επίσκεψη στο site του Δήμου θα εμπλουτίσει την έρευνά σου.

1:20 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home