efimerida sfaira

Η αλήθεια όπως την πιστεύεις στ' αλήθεια με θάρρος για κάθε καινούρια αρχή, θέλοντας ή μη

Η Φωτό Μου
Όνομα:
Τοποθεσία: Athens, Attika, Greece

Σάββατο, Μαΐου 26, 2007

ΠΟΝΤΙΟΣ και ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ


Περί της Γενοκτονίας των ...Εκλογών


Είπε ο Θεόδωρος Παγκαλος:

"Η εκκαθάριση της ιστορικής της μνήμης, είναι μια από τις προϋποθέσεις που θα εντάξουν την Τουρκία στην ευρωπαϊκή οικογένεια των προηγμένων εθνών.
Η γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, όπως και εκείνη των Αρμενίων, έχουν επανειλημμένα αναγνωριστεί από Διεθνείς Οργανισμούς εγνωσμένης αντικειμενικότητας.
Η Τουρκία έχει πολλά και μεγάλα προβλήματα. Η εξαγωγή τους με διάφορα προσχήματα προς την κατεύθυνση των διεθνών της σχέσεων, δεν είναι ωφέλιμη για τον Τουρκικό λαό. Τέλος, θεωρούμε ότι, η ελληνική κυβέρνηση, πρέπει να τονίσει προς τους συνομιλητές της στην Άγκυρα, ότι κανείς σε μια Ευρωπαϊκή δημοκρατία δεν μπορεί να κατευθύνει τον Τύπο και να απαγορεύει κατά το δοκούν, πολιτικές εκδηλώσεις οποιουδήποτε περιεχομένου."


Είπαν πριν από τον Πάγκαλο οι Τούρκοι:

«Δεν έχουν καμία ιστορική και επιστημονική βάση οι ισχυρισμοί για δήθεν γενοκτονία των Ποντίων, ισχυρισμοί οι οποίοι εντείνονται τώρα τελευταία από πλευράς οργανώσεων Ποντίων στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, με την ενεργή υποστήριξη ορισμένων ελλήνων πολιτικών»

Κι είπαν επίσης:

«Η συνέχιση της στάσης αυτής θα πλήξει το κλίμα φιλίας και εμπιστοσύνης που καταβάλλεται προσπάθεια να οικοδομηθεί μεταξύ του τουρκικού και του ελληνικού λαού, ενώ παράλληλα θα πλήξει και το κλίμα συνεργασίας που οικοδομείται μεταξύ των δύο χωρών. Με την ευκαιρία θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε τη βία και αγριότητα που χρησιμοποίησε η Ελλάδα κατά τον Απελευθερωτικό μας Πόλεμο. Εξ άλλου, δεν πρέπει να λησμονείται ότι το άρθρο 59 της Συνθήκης της Λωζάννης,περιλαμβάνει τη διάταξη που προβλέπει την αποζημίωση εκ μέρους της Ελλάδας,της καταστροφής που προκάλεσε ο ελληνικός στρατός ή η διοίκησή του στην Ανατολία, κατά παράβαση των κανόνων του πολεμικού δικαίου».


Είπε και ο κ. Κουμουτσάκος εκπροσωπώντας το Υπουργείον Εξωτερικών:

«Η Ιστορία δεν παραγράφεται. Δεν ξαναγράφεται. Δεν παραχαράσσεται. Ούτε μπορεί βέβαια να γίνεται θύμα εσωτερικών πολιτικών ανταγωνισμών και σκοπιμοτήτων.»
Κι άλλα πολλά και σωστά δήλωσε ο άνθρωπος, αλλά ξέρετε εσείς κανέναν που να σέβεται κανέναν και να ιδρώνει το αφτί του άμα δεν φοβάται;

Εμείς άραγε φοβόμαστε κανέναν; Για είμαστε απλώς άνθρωποι σώφρονες και χαμηλών τόνων; Και να σας πω και την αλήθεια ούτε που θα έδινα έμφαση στις δηλώσεις των Τούρκων περί της Γενοκτονίας των Ποντίων, αν δεν τύχαινε να δω τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και νυν υπεύθυνο Εξωτερικών και Άμυνας του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, προχτές στο Μέγαρο, και τον είδα κάπως κατηφή και αναψοκοκκινισμένο, ίσως λιγάκι κουρασμένο, να λέει μέσα απο τα δόντια του κάτι για ...Πόντιους που δεν το κατάλαβα εκείνη τη στιγμή (μέχρι που ήρθε μετά SMS απο το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ ότι ο κ. Πάγκαλος είχε κάνει σχετική δήλωση), κι εγώ που περίμενα να πει κάτι για τις επερχόμενες εκλογές, νόμισα πως απλώς έκανε ...ποντιακό χιούμορ.
Συγνώμη, αλλά όταν ο άλλος τα λέει μισά και μουρμουριστά, συμβαίνουν και παρεξηγήσεις.

Έτσι μάλλον πιο ενδιαφέρουσα (στο Μέγαρο πάντα) ήταν μια λέξη της Βάσως Παπανδρέου που ενδεδυμένη στα λευκά ωσάν περιστερά, διερωτήθηκε μήπως τα περί εκλογών τον Οκτώβριο είναι ... "μπλόφα";

Κι αυτό τώρα τι θα πει; Ότι δεν θα γίνουν καθόλου; Ποτέ; Αφού το δήλωσε ο Λιάπης ότι τα μπάνια του λαού δεν θα τα ταράξει κανείς. Αλλά θα μου πεις αυτά τα μπάνια γίνονται Αύγουστο, άρα τι; Εκλογές τον Ιούλιο; Βρε μπας και τις πάει μετά τον Μάρτιο του 2008; Αυτό το σκέφτηκε κανένας; Γιατί δηλαδή πάντα να γίνονται λιιιιγο (ή πολύ) νωρίτερα και μια φορά να μη μπορούνε να γίνουνε λιιιιγο αργότερα; Ε; Γιατί; Βιάζεται κανείς;

Ειρήνη Υμίν και Ευλόγησον.