efimerida sfaira

Η αλήθεια όπως την πιστεύεις στ' αλήθεια με θάρρος για κάθε καινούρια αρχή, θέλοντας ή μη

Η Φωτό Μου
Όνομα:
Τοποθεσία: Athens, Attika, Greece

Παρασκευή, Μαΐου 11, 2007

ΔΙΠΛΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ


ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΑΡΙΑ


Η κυρία Μαρία Μπακοδήμου, όπως η ίδια δήλωσε, δεν είναι υπεύθυνη για την εξωτερική πολιτική της χώρας - όχι δεν έχει βάλει στο μάτι το ρόλο της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη - και, έλεος, δεν χάθηκε πια ο κόσμος αν ως εθνική παρουσιάστρια σε μία μείζονος πολιτικής σημασίας διοργάνωση, όπως αυτή του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, αναφώνησε Καλή Τύχη Μακεδονία! Άλλωστε, ζήτησε χίλια συγνώμη η γυναίκα για την "άτυχη στιγμή" της Ελλάδας. Ο πρωθυπουργός παρενέβη από την Κροατία όπου βρισκόταν και έστειλε ένα ολοστρόγγυλο πλην όμως σαφές μήνυμα προς Άγκυρα και Σκόπια, απαντώντας ταυτόχρονα και στην Μαρία Μπακοδήμου που κατά λάθος είπε την ΦΥΡΟΜ σκέτο Μακεδονία, αλλά και στον Νικολά Σαρκοζί που καθόλου κατά λάθος, έχει ξεκαθαρίσει ότι η Τουρκία δεν έχει καμμία θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί δεν βρίσκεται στην Ευρώπη.

Ναι, αλλά ο κ. Κώστας Καραμανλής θέτει το θέμα διαφορετικά:

"Ως γείτονες της Τουρκίας και βεβαίως ως κράτος-μέλος της ΕΕ, είναι φυσικό να παρακολουθούμε πολύ στενά τις εξελίξεις στην Τουρκία. Θέλω να υπενθυμίσω ότι η ανεπηρέαστη λειτουργία της δημοκρατίας είναι θεμελιώδες ευρωπαϊκό κριτήριο. Όλοι περιμένουμε ότι η κυβέρνηση της Τουρκίας και όλες οι υπόλοιπες δημοκρατικές δυνάμεις θα διασφαλίσουν και θα εγγυηθούν τη δημοκρατική διαδικασία. Είναι πιστεύω ότι για όλους μας αδιανόητο αυτές οι δημοκρατικές διαδικασίες να παρεμποδιστούν ή να επηρεαστούν από άλλους παράγοντες.
Μια σταθερή, δημοκρατική, προσανατολισμένη στην Ευρώπη Τουρκία, είναι απαραίτητη για τη σταθερότητα και τη συνεργασία στην περιοχή μας και βέβαια για την ίδια την ευρωπαϊκή προοπτική της, την οποία, ως γνωστόν, στηρίζουμε σταθερά.


Όπως γνωρίζετε, έχουμε υποστηρίξει ενεργά τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό όλων των κρατών της ΝΑ Ευρώπης. Και αυτή είναι μια στρατηγική επιλογή, που έχουμε λάβει προκειμένου να συμβάλλουμε, να διασφαλίσουμε αν θέλετε, την ειρήνη, τη σταθερότητα, την ανάπτυξη και την ευημερία στην ευρύτερη περιοχή. Όσον αφορά τη ΠΓΔΜ, η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Όλα τα κριτήρια, όλες τα προαπαιτούμενα που έχουν τεθεί από την ΕΕ για κάθε υποψήφια χώρα ισχύουν και στην περίπτωση αυτής της χώρας.
Να προσθέσω ότι η Ελλάδα επανειλημμένα έχει αποδείξει την καλή της θέληση. Είναι ώρα και η ΠΓΔΜ να αποδείξει τη δική της, στην κατεύθυνση της επίτευξης μιας κοινά αποδεκτής θέσης στο θέμα της ονομασίας και κατ’ αυτό τον τρόπο διευκολύνοντας την προσπάθειά της να προσεγγίσει τους ευρωπαϊκούς και ευρωανταλαντικούς θεσμούς."


ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΚΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ


Οι ελπίδες μας μετά τον αποκλεισμό της Ευριδίκης εναπόκεινται στον Σαρμπέλ καθ' ότι η Ντόρα βρίσκεται στην Κίνα και μαθαίνει την κινεζική, επευφημούμενη απο τους Κινέζους...