efimerida sfaira

Η αλήθεια όπως την πιστεύεις στ' αλήθεια με θάρρος για κάθε καινούρια αρχή, θέλοντας ή μη

Η Φωτό Μου
Όνομα:
Τοποθεσία: Athens, Attika, Greece

Κυριακή, Απριλίου 22, 2007

ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ...


Και οι σοφές μαϊμούδες


Ποτέ μου δεν κατάλαβα τι σόι σοφία κρύβεται σε κείνο το "μη μιλάς, μην ακούς, μη βλέπεις, μη κάνεις" αν και με το διάβα του χρόνου σκέπτομαι αρκετούς που ακολούθησαν πιστά για χρόνια τη σχετική συνταγή ώσπου πράγματι τους απέδωσε τα καλύτερα. Μιλούν και ακούν και βλέπουν και κάνουν (ιδίως αυτό) ανενόχλητοι, καθώς γνωρίζουν καλά τι πρέπει να λένε, τι πρέπει να ακούνε, τι πρέπει να βλέπουνε και κυρίως τι πρέπει να κάνουνε!

Αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο πράγμα: δηλαδή η προσαρμογή και η πειθαρχία των αισθητηρίων οργάνων σύμφωνα με τις νόρμες και τις φόρμες που κυριαρχούν στη χώρα της Μεγάλης Μπανάνας. Σημασία δεν έχει τι σκέφτεσαι από μέσα σου, αλλά τι βγάζεις προς τα έξω σου σταθερά και χωρίς αμφιταλαντεύσεις. Αν λες αυτό που πρέπει κι όχι αυτό που θα έπρεπε, αν κάνεις αυτό που πρέπει και όχι αυτό που θα ήθελες τότε προχωράς και σιγά σιγά μαθαίνεις να βλέπεις και να ακούς όσα ενισχύουν και δικαιώνουν τα λόγια και τα έργα σου.

Ο κώδικάς σου καθαρίζει απο τα ενοχλητικά παράσιτα της όποιας συνείδησης ώσπου μια μέρα ταυτίζεσαι απόλυτα με τις επιλογές και παύεις να απασχολείσαι με αδιέξοδα και ασήμαντα πράγματα που κακά τα ψέματα δεν σε οδηγούν πουθενά. Λόγου χάρη ξέρεις ότι δεν υπάρχει σωστό ή λάθος, καλό ή κακό: Σωστό είναι ό,τι σε εξυπηρετεί, καλό είναι ό,τι σε ωφελεί.

Συντονίζεσαι στη συχνότητα του δούναι και λαβείν, διεκδικώντας ολοένα και πιο υψηλό μερίδιο ανταποδοτικότητας στην ολοκάθαρη σχέση κόστους - οφέλους. Μιλάς, χαμογελάς, προσκυνάς εκεί όπου οι προσδοκίες ωφελημάτων είναι σαφείς και χειροπιαστές δεδομένου ότι στο χρηματιστήριο αξιών συμμετέχεις ξεπλένοντας στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ παντός είδους αναστολές και ενοχές.

Άλλωστε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας βγήκε και υπενθύμισε αυτό που όλοι ξέρουν:
"Κανείς ένοχος δεν τιμωρείται σ' αυτή τη χώρα". Κι όταν λέμε ένοχος μη πάει ο νούς σας σε τίποτα κακομοίρηδες, μικρολωποδήτες της συμφοράς που μας χαλάνε το προφίλ διεθνώς. Όταν λέμε "ένοχος" εννοούμε όχι έναν αλλά πολλούς μαζί συνενόχους άρα ένας ένοχος δεν υπάρχει ώστε να τον πιάσουμε και να τελειώνουμε. Κι όταν, θεωρητικά ας πούμε, είναι ένας μοναχός του, τότε, θα δηλώσουμε ότι ανήκει στη κατηγορία εκείνων των ... μεμονωμένων περιπτώσεων που δεν αντιπροσωπεύουν κανένα σύνολο κι επομένως οι γενικεύσεις καλύτερα να αποφεύγονται διότι βλάπτουν μια ευνομούμενη δημοκρατική πολιτεία, εξυπηρετώντας άνομα συμφέροντα. Ναι, οπωσδήποτε αυτές οι μεμονωμένες περιπτώσεις δικάζονται (δεν καταδικάζονται απαραίτητα) σύμφωνα με τους νόμους του κράτους ... μπλα, μπλα, μπλα.

Εκπρόσωπος του Κοινοβουλίου, λαλούν κάτι "κακές γλώσσες" (κάπου στη Χαλκίδα είναι οι γλώσσες), τίγκα στην κόκα! Λένε ότι τάχα βρέθηκε στο αυτοκίνητό του, άκουσον, μεγάλη ποσότητα ...κόκας; Όχι Coca Cola, κόκα. Αλίμονο, καλέ, αν είναι δυνατόν; Μα, σου λέω εγώ, αν, αν ...υποθέσουμε ότι ήταν αλήθεια θα είχε κουκουλωθεί; Αποκλείεται ... ποκλείεται... εξανέστη κι η θειά μου η Αμοιρσούλα - η άμοιρη Σούλα- που δυο βρακιά φορεί κι 'ωσπου να βγάλει τονα τ' αλλο το κατουρεί. Σιγά τώρα μην μας πούνε πως έχουμε και κοκαϊνομανείς βουλευτές. Βρε ουστ απο δω, συκοφάντες, ε, συκοφάντες.