efimerida sfaira

Η αλήθεια όπως την πιστεύεις στ' αλήθεια με θάρρος για κάθε καινούρια αρχή, θέλοντας ή μη

Η Φωτό Μου
Όνομα:
Τοποθεσία: Athens, Attika, Greece

Τρίτη, Απριλίου 17, 2007

ΑΠΟΡΡΙΨΗ


Εν θερμώ


Ο "σκοτώνω" της Βιρτζίνια έκανε το μακελειό επειδή μια κοπέλα του είπε πως δεν τον θέλει. Έστησε καρτέρι κι έσπειρε το θάνατο όπως γίνεται σε πολλές αμερικανικές ταινίες. Ήτανε ασιατικής καταγωγής, είπανε, λες κι αυτό εξηγεί το έγκλημα που ήτανε τάχα εκτός από ερωτικό και φυλετικό; Φυλετικό του φύλου ή της φυλής, σε μεγάλο βαθμό οφείλεται πάντως και στο γεγονός ότι τόσο εύκολα οποιοσδήποτε πάει και αγοράζει κανονικά ένα όπλο σαν να είναι οικιακή συσκευή, όπως συμβαίνει στην Αμερική, τότε το κακό θα συμβεί στο βαθμό που συμβαίνει στη χώρα αυτή και μάλιστα μέσα σε εκπαιδευτικά ιδρύματα. Μήπως είναι θέμα κουλτούρας; Το επιχείρημα που χρησιμοποιούν οι υπεράμαχοι της οπλοκατοχής ότι "δεν σκοτώνουν τα όπλα, οι άνθρωποι σκοτώνουν" μας βρίσκει σύμφωνους. Ε, ναι, κι εμείς τι λέμε; Οι άνθρωποι σκοτώνουν πιο εύκολα με τα όπλα. Τους διευκολύνετε επομένως.

"Mother fucker".... "mother fucker"... "mother fucker", διέταζαν οι Γερμανοί εκπαιδευτές τους εκπαιδευόμενους να φωνάζουν, πυροβολώντας στο ψαχνό τους τάχα επικίνδυνους κακοποιούς που για τις ανάγκες της εκπαίδευσής τους επινοήθηκε το συγκεκριμένο σενάριο να είναι αφροαμερικάνοι του Bronx οι κακοί. Ε, τι να ήτανε δηλαδή; Εβραίοι; Επικίνδυνο στις μέρες μας αλλά τα ένστικτα και οι τακτικές ορισμένων ... εκπαιδευτών της βίας δεν φαίνεται να έχουν αλλάξει και πολύ κι όπως σωστά σχολίασε μια νεαρή αφροαμερικανίδα που είχε δει όπως κι εμείς και όλοι το βίντεο απο την εκπαίδευση είναι "αυτά που μας πηγαίνουν πολύ πίσω...".
Το γιατί έπρεπε ντε και καλά να είναι κάποιας καταγωγής οι στόχοι ώστε να ανάψουν καλά τα αίματα των εκπαιδευόμενων ράμπο, δεν μας το εξήγησαν. Αλλά θέλει ρώτημα; Πώς αλλιώς θα σκοτώσεις αν δεν αντιμετωπίσεις το θύμα σου σαν να' ναι ασήμαντο σκουπίδι; Και πώς θα τον δεις έτσι τον άλλο άνθρωπο αν πρώτα δεν σε πείσουν ότι η ζωή του δεν έχει την ίδια αξία με τη δική σου; Επειδή έχει άλλο χρώμα, άλλη γενέτειρα, άλλη θρησκεία, άλλη γλώσσα και ούτω καθ' εξής. Προϋπόθεση για όλα αυτά είναι κι ένα συσσωρευμένο μίσος που απλώς βρίσκει τρόπο να καλλιεργηθεί και διέξοδο να εκτονωθεί ...νόμιμα.