efimerida sfaira

Η αλήθεια όπως την πιστεύεις στ' αλήθεια με θάρρος για κάθε καινούρια αρχή, θέλοντας ή μη

Η Φωτό Μου
Όνομα:
Τοποθεσία: Athens, Attika, Greece

Δευτέρα, Μαΐου 21, 2007

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ


Epidemic


Είναι πλέον απολύτως κατανοητό ότι "όσο και να βρέχει, νερό δεν θα έχει". Το γιατί δεν μπορούμε να σας το εξηγήσουμε πλήρως, αν εξαιρέσουμε, βεβαίως, το γεγονός ότι ευθύνονται οπωσδήποτε οι κλιματικές αλλαγές, το αλόγιστο πότισμα, οι υδροβόρες καλλιέργειες, η καταστροφή των δασών, τα αρδευτικά έργα που δεν βοηθούν στο να εξοικονομείται και να αξιοποιείται και η τελευταία σταγόνα βροχής, κ.λ.π, κ.λπ. Άρα το μόνο που μπορεί να κάνει το κράτος είναι να αυξήσει τους λογαριασμούς, να βάζει και πρόστιμα όπου ανακαλύπτει κατασπατάληση (λέμε τώρα...), αφού αποδεδειγμένα έχει επιδείξει την ανικανότητά του να εκμεταλλευτεί αποτελεσματικά με χρήση της τεχνολογίας, της γνώσης και του κοινού νου την κάθε είδους βροχή - είτε την καταρρακτώδη είτε την ψιχαλιστή - παρά μόνο μέσω των Μέσων, συστηματικά, "οι αρμόδιοι", βρέχει δε βρέχει, θα επαναλαμβάνουν στο ίδιο μοτίβο, χρόνια τώρα, τα περί της Στάθμης που πέφτει συνεχώς. Όσο και Ινδιάνοι να είμαστε, χορεύοντας στους θεούς να μας λυπηθούν, με το συμπάθειο, μαλάκες δεν είμαστε.

Σίγουρα οι περισσότεροι Έλληνες (από κοντά και οι αλλοδαποί μαθαίνουν) κουράστηκαν με την ανευθυνότητα και την απίστευτη προχειρότητα σε όλα μας, και εχουν γίνει κάπως αναίσθητοι και αρκετά αδιάφοροι, όχι για τίποτα άλλο, μα για να μην τρελλαθούν τελείως.

Φραπέ λοιπόν και Άγιος ο Θεός: ό,τι βρέξει ας κατεβάσει, σου λέει, έτσι κι αλλιώς και τη βροχή και τη λειψυδρία εμείς την πληρώνουμε.

Η στάθμη, λένε οι μετρήσεις, πέφτει συνεχώς στους αποταμιευτήρες. Ίσως να είναι κι έτσι, (προσωπικά δεν έχω κάνει μετρήσεις, δεν ξέρω), αλλά, με τη στάθμη εγκεφάλου στους εθνοσωτήρες, τι γίνεται άραγε; Βρέχει μυαλό πουθενά; Βρέχει συνείδηση; Βρέχει θάρρος και εντιμότητα; Ή μας έχει πνίξει η μπόρα μιας επιδημικής υποκρισίας ακόμα κι απο κάτι κορυφές ζηλευτές, εύφορες και καταπράσινες που δεν το περίμενες ποτέ ότι θα συμβάλλουν ενεργά στην πτώση της στάθμης.

Καταλαβαίνω πως αυτό το τελευταίο περί "εύφορων κορυφών που συμβάλλουν ενεργά στην πτώση της στάθμης", πιθανόν, να χρειάζεται διευκρίνηση. Λέω, λοιπόν, ότι έχει να κάνει με την απογοήτευση που αισθάνεται κάθε Ινδιάνος όταν νιώσει πως κάποιοι που τους λογάριαζε στα συν της στάθμης των υδροφόρων οριζόντων της χώρας, αποδειχτούν μια απο τα ίδια, no better at all απο όσους κατηγορούν, εκ του ασφαλούς, για χαμηλό επίπεδο. Όμως ας μη ξεχνάμε ότι όλοι όσοι αποδεδειγμένα διαθέτουν υψηλή στάθμη εγκεφάλου, φέρουν βαρύτερη την ευθύνη της όποιας άνυδρης αντικοινωνικής συμπεριφοράς και στάσης ζωής των υπολοίπων απαίδευτων και απαίνευτων ανθρώπων προς τους οποίους απευθύνουν τα μεγάλα, θαυμαστά έργα και θαρραλέα λόγια τους - είτε γραπτώς είτε προφορικώς.

Χρόνια Πολλά, λοιπόν, σε μεγάλους και μικρούς Κωνσταντίνους, σε επιφανείς και αφανείς Ελένες - και όχι μονάχα στους σημερινούς εορτάζοντες - με την ευχή να μην προδώσουν ποτέ ξανά την (σωτήρια) ανωτερότητα τους στις συνειδήσεις των μικρών ξυπόλητων Ινδιάνων που έφεραν μεν βροχή αλλά πλημμύρισαν τα τσαντίρια και χάθηκε το νερό στις ασφάλτους.

Α, με την ευκαιρία σας πληροφορούμε ότι σήμερα γιορτάζει και η Πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, κυρία Helen Clark, στην οποία ευχήθηκε, Χρόνια Πολλά, αυτοπροσώπως, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, κύριος Κώστας Καραμανλής, στον οποίο ευχόμεθα κι εμείς υγεία και κουράγιο στην σκληρή προσπάθεια να επανορθώσει τα ανεπανόρθωτα μάγια.
Ινδιάνοι που χορεύουν στης μπόρας τη χαρά, υπάρχουνε παντού στην πλάση ετούτη.