efimerida sfaira

Η αλήθεια όπως την πιστεύεις στ' αλήθεια με θάρρος για κάθε καινούρια αρχή, θέλοντας ή μη

Η Φωτό Μου
Όνομα:
Τοποθεσία: Athens, Attika, Greece

Πέμπτη, Μαΐου 31, 2007

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΑ ΠΟΘΕΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΧΕΣ


Πανταχόθεν τα Αίσχη


Μιλούν για τα πλούτη των πολιτικών, τα ακίνητα, τις καταθέσεις στο εξωτερικό, τα μαύρα χρήματα που υπάρχουν, λες και ανακάλυψαν την πυρίτιδα, απορούν και εξανίστανται!

Μα πώς; Πώς γίνεται αυτό το πράγμα; διερωτάται ένεός ο δημοσιογράφος που ενώ εγεννήθη υψιλόμισθος (καθώς ευθαρσώς παραδέχεται δημοσίως), τόσα πολλά πλούτη δεν απέκτησε, ζητώντας να πληροφορηθεί ποιό είναι, τέλος πάντων, το μυστικό να το μάθει κι αυτός.

Το μυστικό όμως το κατέχει πολύ καλά: επί 23 και πλέον συναπτά έτη κυριαρχεί αδιατάρακτος εις τον αφρόν των Μ.Μ.Ε. και δη πάντοτε υψιλόμισθος, όπως ο ίδιος ομολογεί. Μα πώς; Πώς γίνεται αυτό το πράγμα να είσαι πάντα υψηλόμισθος και πάντα στον αφρό; Μήπως λόγω της αξιοκρατίας που ως γνωστόν κυριαρχεί στον τόπο αυτόν που ζούμε;

Αν είναι έτσι, τότε, ορίστε και η απάντηση που ζητά: με ολόιδιο τρόπο πλούτισαν και οι πολιτικοί μας που τόσο εύκολα τους κατηγορούν ορισμένοι από γεννησιμιού υψηλόμισθοι δημοσιογράφοι που ουδέποτε βγήκαν στ' αλώνια με το "μαρκούτσι" του πρωτόβγαλτου ρεπόρτερ (έστω μια δυο φορές για τα μάτια, βρε αδερφέ), μα πάντοτε δημοσιογραφούσαν στα σαλόνια με τις περιποιήσεις των μεγάλων studios! Προστατευμένοι και ασφαλείς.

Τόσο εύκολα ελησμόνησαν το κληρονομικό ή εξ' αγχιστείας μυστικό της δικής τους σταθερής και αδιατάρακτης σούπερ επιτυχίας. Να ρωτήσουμε πώς το λεν και το δικό τους μυστικό;