efimerida sfaira

Η αλήθεια όπως την πιστεύεις στ' αλήθεια με θάρρος για κάθε καινούρια αρχή, θέλοντας ή μη

Η Φωτό Μου
Όνομα:
Τοποθεσία: Athens, Attika, Greece

Τρίτη, Ιουνίου 26, 2007

ΑΓΩΓΟΙ ΜΕ ΤΡΙΑ

Αφού μας κάνουν την τιμή και μας ενημερώνουν, δεν έχουμε λόγο να μην αναρτήσουμε το δελτίο Τύπου από το Μαξίμου. Όμως η συνέντευξη που ζητήσαμε από τον κύριο Καραμανλή δεν μας δόθηκε (ακόμα). Κι έτσι σκεφτήκαμε μήπως θα είναι χρήσιμο να δείτε κι εσείς σε ποιές ερωτήσεις δεν απαντά αυτή τη στιγμή ο πρωθυπουργός. Τουλάχιστον η άρνηση ήταν άμεση και σαφής. Οι ερωτήσεις, που θέσαμε σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς της Βουλής και περιμένουμε τις απαντήσεις τους, θα αναρτηθούν μια από τις επόμενες ημέρες. Κι έπειτα θα περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον και τις δικές σας σκέψεις και σχόλια επ' αυτών.
Εν τω μεταξύ πάμε σε άλλο θέμα.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Κωνσταντινούπολη, 25 Ιουνίου 2007

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ κ. Β. ΠΟΥΤΙΝ


Με τον Πρόεδρο Πούτιν είχαμε, όπως πάντα, μια πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική συνομιλία. Για μια ακόμη φορά, επιβεβαιώσαμε το άριστο κλίμα των σχέσεών μας και της συνεργασίας μας.

Διαπιστώσαμε ότι προχωρούν τα συμφωνηθέντα για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη.

Στη σημερινή μας συνάντηση όμως, ιδιαίτερα μας απασχόλησε η δυνατότητα κατασκευής ενός νέου αγωγού φυσικού αερίου, του Southstream, που θα συνδέει τη Ρωσία με την Ευρώπη, μέσω Ελλάδος. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο θα συμβάλλει στην ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας, αλλά και της διαφοροποίησης των οδών προμήθειας φυσικού αερίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ελλάδα αφού εξέτασε το θέμα σε συνεργασία με τη Ρωσία, τη Βουλγαρία και την Ιταλία, είναι έτοιμη να προχωρήσει και σε αυτό το μεγάλο έργο. Πέρα από τα οφέλη για όλες τις χώρες, πέρα από τα σημαντικά οικονομικά οφέλη για τη χώρα μας, μαζί με τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη και βέβαια τον ελληνοτουρκικό αγωγό και τον υποθαλάσσιο αγωγό Ελλάδας - Ιταλίας, είναι προφανές ότι η Ελλάδα καθίσταται ένας διεθνής ενεργειακός κόμβος μεταφοράς πετρελαίου, ηλεκτρισμού και τώρα φυσικού αερίου.