efimerida sfaira

Η αλήθεια όπως την πιστεύεις στ' αλήθεια με θάρρος για κάθε καινούρια αρχή, θέλοντας ή μη

Η Φωτό Μου
Όνομα:
Τοποθεσία: Athens, Attika, Greece

Τετάρτη, Οκτωβρίου 12, 2011

ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ


Αυτός είναι ο τίτλος επιστολής αναγνώστη της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ απ΄όπου σταχυολογώ και αναδημοσιεύω ένα μικρό απόσπασμα

Ο κ. Αλέξανδρος Παπαδόπουλος απο την Αθήνα, όπως αναφέρεται στην εφημερίδα (σελ. 61 ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο 8-9 Οκτωβρίου 2001), επισημαίνει ανάμεσα στα άλλα ερωτήματα:
"Το πρώτο είναι αν υπάρχει τρόπος στην Ελλάδα της διαπλοκής, της συναλλαγής και των κουμπάρων να πραγματοποιηθεί μια αντικειμενική κρίση και αξιολόγηση των υπαλλήλων ώστε να προωθηθούν στην έξοδο οι λιγότερο ικανοί και όχι το αντίστροφο. Με δεδομένο τον ιστό διαπλοκής που έχει διαμορφωθεί διαχρονικά ανάμεσα σε συνδικαλιστές, προϊσταμένους, διοικητές, κόμματα κ.λ.π., το πλέον πιθανό είναι να διατηρήσουν τις θέσεις τους τα "γρανάζια" του μηχανισμού και να εκδιωχθούν οι λίγοι ικανοί".

Κλείνω τη σημερινή μου ανάρτηση με κάτι που σχετίζεται με όλα όσα μας συμβαίνουν και το οποίο θα προσθέσω στην άποψη που ανάρτησα χτες περί Α.Ο.Ζ.
Θα έχετε προφανώς υπόψη σας τα μηνύματα-πληροφορίες-ειδήσεις που εμφανίζονται ακάλεστα στην οθόνη του υπολογιστή μας π.χ. απο το msn. Έτσι, χτες, μόλις βγήκα απο το blog μου είδα φαρδιά πλατιά το msn να με ενημερώνει ότι "οι Έλληνες κατα 85% είναι απαισιόδοξοι". Δεν ξέρω κατα πόσο εγώ πρέπει τώρα να θεωρήσω αξιόπιστο απο το συμπέρασμα αλλά αν αποφασίσουμε ότι αυτή είναι η πραγματικότητα στην κοινωνία μας, τότε, όχι για Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη δεν είμαστε ικανοί άλλα ούτε καμιά άλλη στον ήλιο μοίρα. Είδατε τι όμορφα που ανακυκλωνεται η μαυρίλα και η απαισιοδοξία...
Αυτό θέλουμε; Να αποτελεί η στιγμιαία έκφραση της όποιας κοινής γνώμης την πολιτική μας κουλτούρα; Ή μήπως θα εξυπηρετείται καλύτερα η προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας ζωής και της δημοκρατίας το να σκεφτόμαστε πρώτα και κατόπιν επωνύμως να δημοσιεύουμε τις απόψεις και τον προβληματισμό μας, όπως ο αναγνώστης που μπήκε στη διαδικασία να γράψει και να στείλει μια επιστολή στην εφημερίδα ή/ και να τη διαδώσει με σοβαρότητα και χωρίς χυδαιότητες μέσω των κοινωνικών δικτύων;

1 Comments:

Anonymous Ανώνυμος said...

Αγαπητή Μιρέλλα,

Να σου πω και εγώ καλημέρα και καλή εβδομάδα (παρά τις πολλές απεργίες και δραματικές εξελίξεις).
Το νομικό πλαίσιο δεν ευνοεί τις επώνυμες ουσιαστικές διαφοροποιήσεις και καταγγελίες. Εύκολα μπορεί να βρεθεί κανείς κατηγορούμενος ή να τύχει άλλης μεταχείρισης στον εργασιακό χώρο που κινείται.
Θυμάσαι την κ. Δικαστή που την έβγαλαν τρελή, την τωρινή κυρία της Στατιστικής υπηρεσίας. Για να αναφέρω μόνο δύο παραδείγματα με γυναίκες για χάρη σου.
Αν ο κύριος έκανε πιο ουσιαστική τοποθέτηση η εφημερίδα δεν θα τη δημοσίευε.

11:09 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home