efimerida sfaira

Η αλήθεια όπως την πιστεύεις στ' αλήθεια με θάρρος για κάθε καινούρια αρχή, θέλοντας ή μη

Η Φωτό Μου
Όνομα:
Τοποθεσία: Athens, Attika, Greece

Δευτέρα, Ιουλίου 16, 2007

ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Μάταιη η προσπάθεια για ένα λαό-αγέλη;

Πριν από λίγες μέρες λάβαμε ένα e-mail απο έναν δικηγόρο, τον κ. Γιώργο Τρανταλίδη (εμφανίζεται να έχει αποστείλει τις ίδιες επιστολές και στον κ. Αντώνη Καρκαγιάννη.)
Η μια αφορά στο "αδιάβλητο των εξετάσεων" και η άλλη στη καταστροφή απο τις πυρκαγιές.
Δημοσιεύουμε λοιπόν αυτές τις επιστολές του κ. Γ. Τρανταλίδη απο τον Πειραιά.
Ο τίτλος μας προκύπτει από φράσεις που χρησιμοποιεί ο ίδιος ο δικηγόρος - σχολιαστής.
Οι απόψεις του, απόψεις κάθε λογικού ανθρώπου, δημιουργούν ξανά τον ίδιο προβληματισμό, προβληματισμό καθε μέσου ανθρώπου.

Επίορκοι καθηγητές

Είναι γνωστό πως μέσα στη ζούγκλα της σύγχρονης διαφθοράς, το μοναδικό αξιοκρατικό σύστημα είναι οι πανελλαδικές εξετάσεις. Δυστυχώς επίορκοι και ανεγκέφαλοι καθηγητές έπληξαν θανάσιμα το θεσμό αυτό, νοθεύοντας τη βαθμολογία 33 γραπτών. Έτσι δημιούργησαν τεράστια προβλήματα σε υποψηφίους, στους γονείς τους και στο Υπ. Παιδείας. Επειδή λοιπόν η διαφθορά έχει εισχωρήσει ακόμη και στο (πρώην) άβατο της Παιδείας, το Υπουργείο όφειλε να καλυφθεί πριν από τις εξετάσεις ώστε να μην εκτεθεί. Όφειλε δηλαδή να διανείμει φυλλάδιο στους βαθμολογητές υπενθυμίζοντας σ’ αυτούς τις ποινές που προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της νόθευσης δημοσίου εγγράφου. Οι πολιτικοί εξετέθησαν για πολλοστή φορά γιατί ξέχασαν να καλυφθούν από το ανεκδιήγητο Δημόσιο που κινείται μόνιμα σε ένα θέατρο παραλόγου, λούφας, αφασίας και διαφθοράς. Καθηγητές που διαπράττουν τέτοια αδικήματα ρεζιλεύουν τον κλάδο τους και δημιουργούν απίστευτα προβλήματα για μια χώρα που μάταια προσπαθεί να γίνει ευνομούμενη.

Το μπετόν σκοτώνει

Στην Ελλάδα υπάρχει μια παροιμία που λέει: “Όταν καεί ένα δάσος ανοίγει ένα μεσιτικό γραφείο”. Έτσι λοιπόν μετά τις πυρκαϊές περιμένουν σαν κοράκια οι μεσίτες, οι αδίστακτοι εργολάβοι, οι αετονύχηδες μηχανικοί με κτηνώδη κερδοσκοπία και απληστία για να αρχίσουν τον τεμαχισμό σε οικόπεδα για να κτίσουν βίλες στα αποκαΐδια… Μια τριτοκοσμική και ανατολίτικη νοοτροπία σ’ όλο το μεγαλείο της. Υπενθυμίζω πως από το 2000 κτίστηκαν στην Αττική 40 εκατομμύρια τετραγωνικά (!), με αποτέλεσμα μεγάλες μάζες μπετόν να απορροφούν θερμότητα την ημέρα και να την αποβάλλουν τη νύχτα. Λόγω του μπετόν η ταχύτητα του ανέμου ανακόπτεται κατά 40%, που φυσικά είναι μολυσμένος. Υπενθυμίζω επίσης πως για κάθε τόνο τσιμέντου παράγεται και ένας τόνος διοξειδίου του άνθρακα. Να μην ξεχνάμε πόσα εκατομμύρια τόνοι μπετόν χρειάστηκαν για να κτισθούν “δάση αυθαιρέτων”, που υπολογίζονται σε 300.000. Χιλιάδες δήμαρχοι και αστυνομικοί έκαναν τα “στραβά μάτια” (βλ. παράβαση καθήκοντος) χωρίς να κατεδαφίζουν αυτά. Όλοι αυτοί οι ιδιοκτήτες έχουν πελώριες ευθύνες γιατί μας στέρησαν τον αέρα – οξυγόνο που αναπνέουμε. Λαός διεφθαρμένος που θέλει να κτίσει αυθαίρετο με ραγιαδίστικη και ανατολίτικη νοοτροπία, γιατί αυτός ο λαός έχασε τη λεβεντιά και την αξιοπρέπειά του! Αυτός λοιπόν ο λαός-αγέλη που βρίσκεται σε μόνιμη νάρκη και πονηριά τώρα θα αφυπνισθεί, γιατί δε θα έχει οξυγόνο να αναπνεύσει. Θα μάθει πως οι κομπίνες των αυθαιρέτων έχουν τεράστιο κόστος σ’ αυτό που λέμε ποιότητα ζωής. Δυστυχώς χωρίς οξυγόνο θα μετράμε νεκρούς.

Σχόλιο της ΣΦΑΙΡΑΣ:
Λέτε πράγματι να αφυπνισθεί ποτέ ένας... λαός - αγέλη; Και τι σημαίνει αυτό δηλαδή; Μήπως σκέψεις σαν αυτές, αγαπητέ κύριε, είναι κάπως αθώες δεδομένου ότι τόσο η αγέλη όσο και οι κακές συνήθειές της με τα γνωστά αποτελέσματα - που σας κάνουν να αγανακτείτε και να τα καταγγέλετε όπως κι όλοι μας αυτό κάνουμε - απο κάπου καλοτρέφονται και ακόμα καλύτερα συντηρούνται; Από πού άραγε; Τα αποτελέσματα, ναι, είναι όπως τα περιγράφετε. Τα αίτια όμως; Μοιάζουν να είναι πολύ πολύ βαθύτερα, αλλιώς θα είχαν ξεριζωθεί με τόσες και τόσες δεσμεύσεις, τόσες και τόσες υποσχέσεις απο παντού.
Άρα, μήπως πια να το πάρουμε απόφαση; Ότι όλα αυτά γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται και θα μένουν ατιμώρητα; Λέω, δεν ξέρω. Άλλωστε οι πιο νέοι πάντα πιστεύουν ότι θα αλλάξουν τον κόσμο. Ναι, ότι θα τον αλλάξουν! Θα τον αλλάξουν για τα καλά και θα τον ανταλλάξουν, όπως έκαναν και οι νέοι πριν απο αυτούς στους αιώνες των αιώνων...

2 Comments:

Blogger ΠΡΕΖΑ TV said...

Εσεις καλα τα λετε...ακουει ομως κανενας;;;

8:31 π.μ.  
Blogger Mirella Kalostipi said...

Αγαπητή πρεζα tv, κατ' αρχήν ήθελα απο καιρό να σε ευχαριστήσω για τις παρεμβάσεις σου στα όσα δημοσιεύω και επίσης να πω αυτό: ό,τι μπορώ κάνω κι εγώ, να, που ακούς εσύ και δυο τρεις άλλοι!

11:57 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home