efimerida sfaira

Η αλήθεια όπως την πιστεύεις στ' αλήθεια με θάρρος για κάθε καινούρια αρχή, θέλοντας ή μη

Η Φωτό Μου
Όνομα:
Τοποθεσία: Athens, Attika, Greece

Τετάρτη, Ιουλίου 04, 2007

ΣΤΗ ΗΡΩΔΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ


Γκιγιέμ - Ντάουνς σημειώσατε 2


Η ζωή τι είναι; Είναι χρώματα, χορός, τραγούδι, έρωτας! Αυτό μας μεταβίβασε, μαγικά, στο νου από τα πρώτα κιόλας λεπτά ως το τέλος, ξανά και ξανά, η Λίλα Ντάουνς, η Μεξικάνα, μέσα από το απλό θεατράκι στου Παπάγου, ανταποκρίθηκε στα ιερά μυστικά της ζωής, χαρίζοντας σε όσους τυχερούς ήταν εκεί μια νύχτα γεμάτη χρώμα, κίνηση, έκφραση, πάθος.

Η φωνή της έφτανε ως τ' αστέρια κι απο κει επέστρεφε αστρική πλημμυρίδα τις καρδιές μας.

Ναι, ήταν πολύ όμορφα, σας λέω, Τι υπέροχα που ήταν!


Κι ενω η Λίλα μας έδωσε μεμιάς απάντηση στο τι εστί ζωή, η Γαλλίδα, Συλβί Γκιγιέμ, ήταν σαν να ρωτούσε συνεχώς εμάς να της το πούμε. Ξάπλωσε στη σκηνή του Ηρωδείου κι άρχισε να το φιλοσοφεί, ώσπου κάποιος από το κοινό πετάχτηκε και την κάλεσε να εκφραστεί καλύτερα με το χορό της, κι εκείνη ειρωνεύτηκε λίγο και του είπε: "έλα να με βοηθήσεις". Μα, ma cherie, όλα αυτά δεν είχαν νόημα (προς στιγμήν πίστεψα ότι ο θεατής ήταν βαλτός), ούτε το τι ακριβώς σημαίνει μια γαλλική λέξη και γενικά ένα ψάξιμο επικρατούσε στην όλη ιδέα της παράστασης με την καλή και όμορφη χορεύτρια να σου δημιουργεί μεγάλη προσδοκία για κάτι, αλλά τελικά εκείνη τη βραδιά Σαββάτου με πανσέληνο στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, ας το πω έτσι, η Συλβί Γκιγιέμ μου έδωσε την εντύπωση ότι δεν προσπάθησε ιδιαίτερα να δώσει τον καλύτερο εαυτό της, έμοιαζε λες κι έκανε ένα ζέσταμα ή κάποια πρόβα. Όχι ότι ήταν κι άσχημα, αλλά είπα μέσα μου, Τι κρίμα θα μπορούσε να ήταν υπέροχη...

2 Comments:

Blogger Juanita La Quejica said...

Έχεις δίκιο!
Ήταν εξαιρετική! Κράτησε λίγο, αλλά κάθε λεπτό ήταν γεμάτο ποιότητα.
Θα περίμενα όταν έπαιξε την Paloma Negra με την κιθάρα της να κάνει και μια μικρή αναφορά στην Chavela Vargas, όπως έκανε για τον συνθέτη των πιο διάσημων rancheras του 20ου αιώνα, τον José Alfredo Jíménez. Παρότι και στην αναφορά της προς εκείνον δεν είπε το όνομά του. Είναι δύο φυσιογνωμίες της μουσικής ιστορίας της Λατινικής Αμερικής και του Μεξικό, στους οποίους η Lila Downs έχει στηρίξει σημαντικά το καλλιτεχνικό της έργο.

7:55 π.μ.  
Blogger Mirella Kalostipi said...

Σε ευχαριστώ πολύ juanita la quejica για το εξαιρετικό σου σχόλιο!

1:21 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home