efimerida sfaira

Η αλήθεια όπως την πιστεύεις στ' αλήθεια με θάρρος για κάθε καινούρια αρχή, θέλοντας ή μη

Η Φωτό Μου
Όνομα:
Τοποθεσία: Athens, Attika, Greece

Σάββατο, Μαΐου 31, 2008

ΑΧ! ΚΑΗΜΕΝΗ ΑΓΡΙΟΚΕΡΑΣΙΑ...


Κυρ' δήμαρχε Νικήτα ακούς;


Πού να τα πει και πού να τα φωνάξει ο άνθρωπος;

Ο άνθρωπος, την προκειμένη περίπτωση, ονομάζεται Γιώργος Μεντής, Λέκτορας της Νομικής Σχολής Αθηνών, κάτοικος κέντρου Αθηνών.

Τα έγραψε λοιπόν στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ μπας κι ακούσει κανείς.

Ακούει κανείς; Ξαναλέμε λοιπόν: πήγανε και κόψανε ΤΗΝ ΑΓΡΙΟΚΕΡΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΟΜΗΡΟΥ (μεταξύ Σκουφά και Σόλωνος) γιατί στην Αθήνα η δημοτική αρχή "πλήττει βάναυσα το δικαίωμά μας στο περιβάλλον" την ώρα που "σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης για να κοπεί ένα δένδρο σε πόλη, ακόμη και ιδιωτικής ιδιοκτησίας να είναι, χρειάζεται ιδιάιτερη διαδικασία, γνωμοδότηση απο ειδικό, άδεια από ειδική Αρχή. Εδώ;" γράφει με θλίψη και αγανάκτηση ο κ.Μεντής.


"... Μέσα από τα γκρίζα χρώματα των πολυκατοικιών, τα πολλαπλά, αλληλοδιαπλεκόμενα καλώδια της ΔΕΗ, τις κεραίες τηλεοράσεων και κινητής τηλεφωνίας, τις εμφανείς σκουριασμένες υδρορροές και τα εμφανή μηχανήματα κλιματισμού, τα λουλούδια της αγριοκερασιάς μάς προσέφεραν μιαν ελπίδα ότι κάτι κάποτε μπορεί να αλλάξει. Ότι η Φύση είναι δυνατή και ότι λίγο να του ξεφύγει τού ανθρώπου, θα κρατηθεί, θα επιβιώσει...".

Αυτά γράφει ο άνθρωπος αυτός που τού έκοψαν την πολύτιμη χαρά να ακούει τα τραγούδια των κοτσυφιών, αφού έκοψαν το δένδρο από τη ρίζα και το μετέτρεψαν σε πριονίδια.

Η αυθαιρεσία του Δήμου και των συνεργείων δεν έχει τέλος.


Με ποιό δικαίωμα κύριε Νικήτα Κακλαμάνη; Με ποιό δικαίωμα αφαιρείτε μια ζωή και την ίδια στιγμή υποκρίνεσθε ότι πονάτε για το περιβάλλον της πολύπαθης, ασφυκτικής Αθήνας;

Α, βέβαια... ΑΝ ΨΗΦΙΖΑΝ ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ...