efimerida sfaira

Η αλήθεια όπως την πιστεύεις στ' αλήθεια με θάρρος για κάθε καινούρια αρχή, θέλοντας ή μη

Η Φωτό Μου
Όνομα:
Τοποθεσία: Athens, Attika, Greece

Πέμπτη, Ιουνίου 05, 2008

ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ


...ή μήπως τα μυρμήγκια;


Μην ανησυχείτε συνάνθρωποι! Ούτε οι κατσαρίδες ούτε τα μυρμήγκια θα είναι οι τελευταίοι οργανισμοί που θα απομείνουν σε αυτόν εδώ τον πλανήτη που τόσο έχουμε αγαπήσει, τώρα τελευταία, κι έγινε της μόδας να μιλούμε με στοιχεία, μετρήσεις, αριθμούς, υπολογισμούς, προβλέψεις για το τι πρόκειται να μας συμβεί έως το 2030 και έως το τέλος του 21ου αιώνα αν δεν κάνουμε αυτό κι αν κάνουμε το άλλο...

Οι τελευταίοι που θα απομείνουμε, έρημοι και μόνοι, δίχως καμιά σχέση κι επαφή με το λεγόμενο φυσικό περιβάλλον, τη Φύση που τάχα προστατεύουμε, καταστρέφοντάς την, χάριν της οικονομικής, τεχνολογικής, πολιτιστικής, αγροτικής και κάθε άλλης ανάπτυξης, θα είμαστε εμείς και μόνο εμείς. Οι άνθρωποι θα επιζήσουν, μην έχετε καμιά αμφιβολία γι αυτό.

Απλώς η Φύση όπως την ξέρουμε θα έχει αλλάξει μαζί με τον τρόπο επιβίωσης και διαβίωσης του ανθρώπινου είδους. Έως το τέλος του αιώνα που διανύουμε θα έχει βρεθεί η λύση αφού εν τω μεταξύ θα έχουμε εξαντλήσει όλα τα ευχολόγια, τις προειδοποιήσεις, τις ενέργειες, τα μέτρα και τις πολιτικές που μέρες σαν τη σημερινή - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ γαρ - θα ακούμε κατα κόρον απο τα στόματα ηγετών σαν πυρ ομαδόν.

Τι κλιματικές αλλαγές, τι φαινόμενα του θερμοκηπίου, τι θερμοκρασίες και λίωσιμο πάγων, τι μόλυνση, τι ρύπανση, τι βία και νοθεία, τι πείνα, φτώχεια και αρρώστιες και πόλεμοι, τι βρώμα και δυσωδία, τι νεκρωμένοι ωκεανοί, τι έλλειψη οξυγόνου, τι πόσιμα νερά, τι εξαφάνιση των (άλλων) ειδών, τι εμπόρια και λαθρεμπόρια, τι κέρδη, υπερκέρδη και αισχροκέρδη, τι υποκρισία, αναισθησία, αδιαφορία, εγκληματικότητα, τι κενές και βαρετές που είναι όλες αυτές οι λέξεις, πώς έχουν χάσει όλα την ουσία και τη σημασία τους...

Ετοιμάζουνε σήμερα μια μεγάλη γιορτή για το Περιβάλλον, επ' ευκαιρία της Ημέρας, και μόλις προχτές ήταν που ποτίζανε το χορτάρι και τα δένδρα ντάλα μεσημέρι με σαράντα βαθμούς το νερό δώστου να τρέχει άφθονο άσκοπα να ξοδεύεται κάνοντας πολύ κακό αντί λίγο καλό.

Στα λόγια και τα φυλλάδια είμαστε μανούλες κι όπως λέει ο λαός, Τα λόγια σου με χόρτασαν

Πέρασα χτες τρεις από τις ώρες - ώρες μου στην πλατεία Κουμουνδούρου όπου θα γινόταν, λέει, μια εκδήλωση για το Περιβάλλον στο πάρκο εκεί στο θεατράκι θα μιλούσαν πολλοί άνθρωποι ανάμεσά τους κι ένας αρχηγός. Πήγα στον δημόσιο αυτό χώρο νωρίτερα, κάθησα σε μια κερκίδα απο καυτό μπετόν όταν άρχισε να με πιάνει η ψυχή μου: FUCK GREECE... LEVSKI SOFIA... ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΄ ΠΑΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ... ALL CUPS ARE BUSTARDS ΘΥΡΑ 13 FUGITIVE 13 ... ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΦΩΛΙΑ ΣΑΣ...

Αυτά και άλλα τέτοια είναι γραμμένα στις άχρωμες τσιμεντένιες κερκίδες.

Τριγύρω μου στέκονταν ή αιωρούνταν καμιά δεκαριά μαύροι κι άσπροι άνθρωποι τύφλα στην πρέζα και το μεθύσι, κρατώντας στο ένα χέρι το μπουκάλι και στο άλλο τη σημαία του κόμματος που σε λίγη ώρα είχε την εκδήλωση...

Παραπέρα άλλοι κοιμώνταν λιπόθυμοι στο γρασίδι ανάμεσα στα περιστεράκια, τις πλαστικές σακούλες και τα χάρτινα ποτήρια.

Ο θόρυβος απο τα νερά του συντριβανιού (:μια τσιμεντένια γούρνα διαστάσεων δύο επί τρία) πλατσούριζε άτσαλα μέσα στον ήχο απο τα ροκ τραγούδια (ομολογουμένως καλή η επιλογή) που ακούγονταν στη διαπασών ώστε να προσελκύσουν τους περαστικούς και περιοίκους της Κουμουνδούρου.

Σε λίγο ο δημόσιος αυτός χώρος θα γέμιζε απο άλλα πρόσωπα, πιθανόν πιο φιλικά αλλά κάπως πιο αδιάφορα, λιγότερο αγριωπά στην έκφραση μα και λιγότερο χαλαρά αφού βασικά περίμεναν τον αρχηγό που αργούσε και είχαν βαρεθεί να περιμένουν.

Τα θλιβερά συνθήματα είχαν κρυφτεί πίσω απο τις πλάτες των "κανονικών" ανθρώπων.

Οι άλλοι... είχαν εξαφανιστεί. Ήταν μια εκδήλωση... Ειπώθηκαν όσα λέγονται σ' αυτές τις εκδηλώσεις στο μακρουλό τραπέζι, καθίσματα, μικρόφωνα, φόντο αφίσα του τύπου: πλανήτης στα χέρια μας ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ!!!

Μια πλαστική σακουλίτσα σερνόταν περά δώθε με το αεράκι στα πόδια των ανθρώπων στις κερκίδες κι έκανε χζσσσ... σσζζζ... χσζσζζζ... Εκδήλωνε η σακούλα τη δική της παρουσία κι ούτε ένας απο εμάς δεν έσκυβε να τη μαζέψει να την κάνει να σιωπήσει. Αυτή τη φορά ούτε κι εγώ.

Θα το δείτε: ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

Μας προετοιμάζουν για τα χειρότερα και το χειρότερο είναι ότι λέγε -λέγε θα συνηθίσουμε.