efimerida sfaira

Η αλήθεια όπως την πιστεύεις στ' αλήθεια με θάρρος για κάθε καινούρια αρχή, θέλοντας ή μη

Η Φωτό Μου
Όνομα:
Τοποθεσία: Athens, Attika, Greece

Σάββατο, Ιουλίου 05, 2008

ΨΑΧΝΟΜΑΣΤΕ;

Όλα για τη μπάλα...

Βρήκε τον μπελά του με τη μπάλα ο κ. Μιχάλης Λιάπης επειδή πήγε με τον κ. Μιχάλη Χριστοφοράκο της Siemens και τον κ. Θανάση Λασκαρίδη της Aegean και με τους γιούς να δούνε μαζί το ματς. Ε, τι; Να μη γνωριστούνε απο τώρα τα τέκνα των πολιτικών και των επιχειρηματιών; Πώς θα συνεργαστούνε αύριο, μεθαύριο; Έτσι δεν γίνονταν πάντα οι δουλειές με τις μεγάλες, πλούσιες και αριστοκρατικές οικογένειες; Με συναναστροφές και συνεργασίες κύρους, επιρροής, γάμους, ποδόσφαιρα και τα λοιπά; Σιγά το νέο! Σα να ρωτάς αν στ' αλήθεια έπεσε το Τείχος τού Βερολίνου...
Βρήκε τον μπελά του δις και ο κ. Τσουκάτος : Μία τότε που ανέβηκε στο κότερο του κ. Κόκκαλη και μια τώρα για τότε που πήρε λεφτά για το κόμμα(;) από τη Siemens μόνο(;) Who knows? Pios xerei?
Αλλά, εγω, άκουσα τώρα τελευταία (οι κανονικοί άνθρωποι σαν να μη φοβούνται τόσο και έχουν αρχίσει να συζητάνε για όσα ξέρανε μα δεν τα λέγανε ούτε στον παπά) ότι και κάποιος άλλος, λέει, πολύ γνωστός κι αγαπημένος των ΜΜΕ για τα "πιασάρικα" σχόλια που έκανε για πρόσωπα και πράγματα, παρακολουθούσε match του Ολυμπιακού, λέει, παρέα με τον κ.Χριστοφοράκο και τον κ.Κόκκαλη απο V.I.P. θεωρείο του γηπέδου! Εντάξει, δεν πάει να πει ότι ήταν και matchmaker ο άνθρωπος αλλά όσο να ΄ναι Υπουργός του κ. Σημίτη ήτανε, που το είχε απο παλιά καημό. Ποιός ήταν; Χα, και τι θα κερδίσω άμα σας το πω;
Κύριε πρόεδρε της Δημοκρατίας, είστε σίγουρος ότι Έξω πάμε καλά; Γιατί όλοι γνωρίζουνε ότι εσείς διεθέτετε χιούμορ αλλά ο λαός μας λέει ότι όποιος έχει προβλήματα μες το σπίτι του δύσκολα τα βγάζει πέρα με τον κόσμο. Κι επίσης λέει ο λαός, Τα εν οίκω μη εν δήμω, που σίγουρα στην περίπτωσή μας δεν ισχύει. Ο κόσμος ήδη το 'χει τούμπανο ότι Ολοι τα πιάνουν.
Τώρα, θα μου πεις πάλι, τι γράφεις μωρέ κακομοίρα... Τι γράφεις; Αφού ό,τι και να γράφεις εσύ, άλλοι αποφασίζουν πώς και τι θα "σκέφτεται" ο κοινός νους και η κοινή γνώμη.
Μα νομίζω ότι σας το έχω ξαναπεί: Γράφω για να μη σκέφτομαι με τον ίδιο τρόπο.
Όχι, κύριε, δεν τα πιάνουν όλοι. Άκου "όλοι". Τι "όλοι"; Ποιοι "όλοι"; Μην ισοπεδώνουμε το σύμπαν. Λίγοι. Κάποιοι. Ορισμένοι. Μερικοί. Πάντα και Κάθε φορά υπάρχουν αυτοί οι λίγοι.
Έννοια σας και θα τα μάθω εγώ τα ονοματάκια τους. Άλλο το εάν θα σας τα μπουμπουνίσω κιόλας διότι τι έχω να κερδίσω; Δε βλέπεις εδώ πέρα τι γίνεται; Ούτε 10 μαζεμένα σχόλια δεν έχω σταυρώσει δυο χρόνια τώρα. Τι να συζητάμε; Αέρα κοπανιστό; Καλές βουτιές εύχομαι.