efimerida sfaira

Η αλήθεια όπως την πιστεύεις στ' αλήθεια με θάρρος για κάθε καινούρια αρχή, θέλοντας ή μη

Η Φωτό Μου
Όνομα:
Τοποθεσία: Athens, Attika, Greece

Τρίτη, Ιουλίου 15, 2008

ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ;

Το μυαλό μου έχει αδειάσει, όπως και οι τσέπες μου. Πληρώνω συνεχώς και κανείς δεν με πληρώνει γιατί αυτά που μας χρωστάνε δεν θα μας τα δώσουνε ποτέ.
Κανονικά θα έρπεπε να ζητήσουν όλα τα χρήματα που χρειάζεται η χώρα απο αυτούς, ξέρετε ποιούς, που τόσα χρόνια παίρνουν μίζες (προμήθειες) για το τίποτα, απο αυτούς που κάθονται στις άνετες καρέκλες και τα παίρνουν απο τη σημαία, δηλαδή απο όλους εμάς, που μας αφήνουνε τάχα το ελεύθερο να "τα παίρνουμε" απ' όπου μπορούμε, ο ένας κακομοίρης απ' τον άλλον, με κάθε τρόπο, για να 'χουμε κι εμείς λιγάκι τη φωλιά μας λερωμένη ώστε να μη μιλάμε και πολύ και να λέμε: "Ρε, άντε στο διάολο, όλοι ιδιοι είναι" εννοώντας τον εαυτό μας μαζί.

Όχι, δεν είναι όλοι ίδιοι! Άλλο εκατό και διακόσια ευρώ στη χάση και τη φέξη από δω κι απο κεί κάτι τυχερά, όπως τα λέει ο λαός, κι άλλο ΤΑ ε κ α τ ο μ μ ύ ρ ι α, τα σίγουρα και τα στεθερά να ρέουν από άνομα, πολυεθνικά ταμεία ισχυρών εταιρειών σε ισχυρούς ανθρώπους που κυβερνάνε, θεωρώντας μας κορόιδα και ηλίθιους, φοβισμένους και κακομοίρηδες, ψηφοφόρους της συμφοράς που χειραγωγούνται άνετα και εύκολα λίγο πριν από τις εκλογές.

Αν ήταν εντάξει - τουλάχιστον με τους εντάξει- οι κυβερνώντες και όσοι θέλουνε να κυβερνήσουν αύριο με ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ θα έλεγαν: Όσοι έχουν δηλωμένα τα πάντα στην εφορία και δεν έχουν τίποτα κρυφό κι αδήλωτο, αρκεί μια βεβαίωση της δηλωμένης ακίνητης περιουσίας απο την αρμόδια ΔΟΥ για το Εθνικό Κτηματολόγιο.
Όχι μαζί με τα ξερά (εισπρακτικά) να καίγονται και τα χλωρά.
Όχι να βγαίνουν πάλι κερδισμένοι όσοι πλουτίσανε κλεβοντας από την εφορία τόσα χρόνια.
Όχι τάχα κάλλιο αργά παρά ποτέ και δήθεν τώρα όλα θα τα βρούμε. Αμ' δεν το βλέπω ούτε τώρα γιατί η αδικία δεν έχει πάτο αν καθιερωθεί και γίνει αποδεκτή ως πάγια τακτική εσόδων-εξόδων του κράτους.
Κανονικά έπρεπε να δημιουργηθεί, εδώ και τώρα, ένα λαϊκό Κίνημα χαμηλομισθωτών, χαμηλοσυνταξιούχων, υψηλοανέργων και υψηλομπατίρηδων καταναλωτών που χρωστούν παντού και θα λέγεται: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ άμα δεν δώσουνε πίσω όλα τα λεφτά με τόκο οι ξέρετε ποιοί ακατονόμαστοι κι άμα δεν πληρώσουνε πρώτα οι κλέφτες και οι μιζαδόροι του δημοσίου συμφέροντος δεν δίνω μία κι ας πάω φυλακή. Πόσους να χωρέσει αυτή η φυλακή;
Τα λέω αυτά γιατί, να, το Σάββατο είδα τυχαία έναν απο αυτούς που κάποτε είχανε εξουσία (και χρηματιστηριακή εταιρεία) κι έκαναν χοντρά λεφτά, έναν που τώρα δεν ακούγεται αλλά που εκκρεμούν υποθέσεις σε βάρος του, τον είδα να εκδράμει στις θάλασσες αντί να' ναι μέσα ως ύποπτος παράνομου πλουτισμού.
Ζουν ανάμεσά μας και τίποτα δεν τους αγγίζει, σκέφτηκα.
Κανένα μαχαίρι σε τούτη τη χώρα τη "δικαιοκρατική" δεν είναι τόσο κοφτερό να φτάσει, πού είπαμε; Α, ναι, στο κόκαλο! Πάντα εμείς θα την πληρώνουμε τη νύφη.

1 Comments:

Anonymous Ανώνυμος said...

Καλή μου Μιρέλα

Τα σχόλιά σου πολύ καλογραμμένα κι' ας είναι και τζάμπα, αν και λίγο ιμπρεσσιονιστικά τολμώ να πω. Δηλ. λογοτεχνικά μεν δεν οδηγούν δε σε κανένα πρακτικό συμπέρασμα, σε καμία οδό διαφυγής.

Σε ασπάζομαι
Διογένης

7:46 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home