efimerida sfaira

Η αλήθεια όπως την πιστεύεις στ' αλήθεια με θάρρος για κάθε καινούρια αρχή, θέλοντας ή μη

Η Φωτό Μου
Όνομα:
Τοποθεσία: Athens, Attika, Greece

Κυριακή, Αυγούστου 17, 2008

... ΔΙΑΦΥΓΗ

Μετ' άλλου...


Πέρασε κιόλας το 15Αυγουστο του διόλου σωτήριου έτους 2008 με μένα να σφαδάζω στους πόνους σαν αμαρτωλή που δεν θα βρει συχώρεση για τις αμαρτίες της. Παρηγορήθηκα μετά σαν άκουσα πως δεκάδες άνθρωποι (αμαρτωλοί κι αυτοί;) έτρεχαν στα ιατρικά κέντρα κι όπου αλλού μπορούσαν γιατί υπάρχει ιός που χτυπάει στα έντερα. Χμ, άκου παρηγορήθηκα…. Φταίει το νερό, είπανε κάποιοι. Πού να ξέρω εγώ τι φταίει, άμα σε βρει ο πόνος τι σε νοιάζει που είναι αργά. Πού να το ξέρεις τι κρυβόταν πίσω από το μολυσμένο νερό που σκότωνε τα ψαροπούλια πριν από κάτι μήνες; Από ένα εργαστήρι χρυσοχοΐας που κρυβόταν εκεί γύρω, λέει, έφταναν τα βαριά μέταλλα σαν ποταμάκι από δηλητηριασμένο νερό στην ακτή και τη θάλασσα.

Το πιο λαμπρό φεγγάρι την επομένη νύχτα του Αυγούστου, αυτό που έπαθε έκλειψη κι έπειτα συνήλθε, με βρήκε στα συγκαλύτερά μου αν και με ένα βάρος σαν να ’χω εδώ στο κέντρο του… στομάχου ένα μέταλλο βαρύ κι ασήκωτο. Δίαιτα! Προσοχή στη διατροφή για μερικές μέρες. Για σκέψου: για μερικές ημέρες δεν θα τρώω ό,τι θέλω κι όποτε θέλω. Για σκέψου: για μερικές μέρες, εβδομάδες, μήνες, χρόνια άλλοι πεθαίνουν στις σφαίρες, τις σφαλιάρες, τις βόμβες, στην προσφυγιά στο πουθενά και για το τίποτα. Ε, όχι και για τίποτα…. Η επίδειξη ισχύος και τα, πώς τα λένε, ναι, τα γεωστρατηγικά, γεωπολιτικά παιχνίδια των υπερδυνάμεων δεν είναι παίξε -γέλασε.

Παίξε -γέλασε είναι μόνο οι Ολυμπιακοί Αγώνες που μόνο “ολυμπιακοί” δεν είναι πια. Αλλά ονόματα και λέξεις δεν έχουν πια το ίδιο νόημα ούτε το ίδιο περιεχόμενο. Μα θα μου πεις: «Και τι εννοείς λέγοντας ίδιο;». Γιατί πρέπει να είναι ίδιο; Ίδιο με τι και γιατί; Αλλού γελάνε αλλού κλαίνε. Πού ξέρεις αν αύριο έρχεται η σειρά μας;
Γι αυτό γέλα τώρα που μπορείς, τρέχα όσο μπορείς, χόρεψε τώρα που παίζει η μουσική και κλάψε από χαρά προτού θρηνήσεις… Live and let die ένα πράγμα.

Ακούω και κείνα τα παλαβά ότι θέλουν να πιάσουν τους φοροφυγάδες εμπόρους μικρού - μεσαίου μεγέθους, τεχνίτες παντός είδους, κι όσους δηλώνουν εισόδημα το πολύ πέντε- έξι χιλιάδες ευρώ ετησίως κι από την άλλη σου λένε ότι στις δαπάνες του νοικοκυριού ή τις ατομικές δαπάνες διαβίωσης ισχύουν μόνο τα έξοδα σε εστιατόρια, κομμωτήρια, γυμναστήρια και είδη γάμου! Έξοδα κηδειών; Ισχύουν για φοροαπαλλαγές; Πλάκα μας κάνουν;
Αναρωτιέμαι γιατί δεν σου λένε: Βρε, δήλωσε εσύ όλες ανεξαιρέτως τις δαπάνες που έχεις κάνει κατά το παρελθόν οικονομικό έτος είτε τοις μετρητοίς είτε με πιστωτικές κι άσε μας να βγάλουμε την άκρη ποιοι δηλώνουν ψίχουλα και φοροδιαφεύγουν εις βάρος σου.

Ας πάρουν και πίσω με τόκο και πρόστιμα όλα τα εκατομμύρια από τους διαχρονικούς κλεφταράδες του Δημοσίου συμφέροντος κι ας αφήσουνε τις πονηριές και τα τεχνάσματα με τα διπλά και τρίδιπλα παράβολα που ζητάνε από τον κοσμάκη για το Κτηματολόγιο μπας και μαζέψουν μερικά σπασμένα. Οφείλουν, όμως, στοιχειωδώς να απαλλάξουν από το χαράτσι των παραβόλων όσους έχουν δηλωμένη κανονικά ολόκληρη την περιουσία τους και τίποτα καινούργιο σε ακίνητο, οικόπεδο, χωράφι δεν θυμήθηκαν ή δεν προέκυψε για πρώτη φορά να δηλώσουν.
Μα, πες μου, πρώτη φορά καίγονται τα χλωρά μαζί με τα ξερά;

Α, και μη ξεχνάτε: Ο εισαγγελέας Περιβάλλοντος, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, ετοιμάζεται να αναλάβει δράση στις ακτές του Σαρωνικού…



Τώρα, ίσως, μπορώ να σας πω Καλό Καλοκαίρι και ραντεβού τον Σεπτέμβριο!!!