efimerida sfaira

Η αλήθεια όπως την πιστεύεις στ' αλήθεια με θάρρος για κάθε καινούρια αρχή, θέλοντας ή μη

Η Φωτό Μου
Όνομα:
Τοποθεσία: Athens, Attika, Greece

Τετάρτη, Νοεμβρίου 26, 2008

One has to BE TOUGH to stay cool but LOVING


Πετώντας στα σύννεφα...

Τι θα πάρετε; Ηρωίνη ή Μεθαδόνη;


Η σωστή απάντηση θα ήταν "Τίποτα απο τα δύο" αλλά αυτή είναι η δύσκολη απάντηση για τους χρήστες ναρκωτικών. Βέβαια, όσοι την επιλέξουν και όσοι θα αντέξουν την ομολογουμένως σκληρή θεραπευτική διαδικασία που προβλέπεται και ακολουθείται απο το ΚΕΘΕΑ ( δηλ. ΙΘΑΚΗ, ΣΤΡΟΦΗ, ΕΞΟΔΟΣ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΔΙΑΒΑΣΗ, ΝΟΣΤΟΣ, ΕΞΕΛΙΞΙΣ, ΑΡΙΑΔΝΗ, ΠΛΕΥΣΗ, ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, MOSAIC, ΑΝΑΔΥΣΗ, ΚΙΒΩΤΟΣ, ΟΞΥΓΟΝΟ, ΑΛΦΑ, ΠΙΛΟΤΟΣ, ΕΞΑΝΤΑΣ, Ειδικό Πρόγραμμα για Εξαρτημένες Μητέρες, Μονάδα Συμβουλευτικής και Κρατουμένων Θεσσαλονίκης, Κέντρο Υποδοχής και Επανένταξης Αποφυλακισμένων Θεσσαλονίκης κ.ά.), έχουν σίγουρα μια δεύτερη ευκαιρία, όχι απλώς για να επιβιώνουν όπως όπως, αλλά να κερδίσουν πίσω τη ζωή τους και μάλιστα με τόκο.

Η απεξάρτηση απο ουσίες είναι πλήρης και οριστική αρκεί οι άρρωστοι να αποδεχτούν τούτο:

"Η ζωή σου Χωρίς Ναρκωτικά μπορεί να είναι εξίσου ή ακόμη περισσότερο σκληρή και αμείλικτη, όπως ζώντας με ηρωίνη (ή και μεθαδόνη) αλλά με μόνη και ουσιώδη τη διαφορά ότι αυτή η ψυχρή, μαθηματική ακρίβεια με την οποία επέρχεται ο Θάνατος, ακυρώνεται οριστικά και αμετάκλητα απο τις άλλες σωστές πράξεις που θα κάνεις εσύ για λογαριασμό σου."

Αυτό τι σημαίνει; Ο πόνος που θα σου προκαλέσει η στέρηση (του πληρωμένου με αληθινό θάνατο ψεύτικου παραδείσου σου), θα είναι οπωσδήποτε μεγάλος μα αυτή είναι η μόνη στέρηση που θα σε κάνει να ξαναγεννηθείς ελεύθερος για πάντα και δυνατός. Αλλά στο μαρτύριο, που υποχρεωτικά θα υποστείς, δεν θα είσαι ούτε στιγμή μόνος και απροστάτευτος.


Τα γράφω όλα αυτά γιατί νομίζω ότι οι περισσότεροι απο εσάς, που ίσως δεν σας αφορά το πρόβλημα (όπως εσφαλμένα πιστεύετε αν και ζείτε στην ίδια κοινωνία ανθρώπων), δεν θα γνωρίζετε ότι αυτοί που ακολουθούν τη θεραπευτική μέθοδο του ΚΕΘΕΑ (και που διαφέρει από αυτήν του ΟΚΑΝΑ) μπορεί να λυγίσουν και να σκεφτούν ότι είναι πολύ σκληρό να είσαι σκληρός με τα σκληρά ναρκωτικά: Γιατί όταν ο χρήστης δυστροπεί είναι αναγκαίο να τον τιμωρείς, αφήνοντάς τον ακόμα έξω στο δρόμο αφού έτσι το θέλει να κοιμηθεί νηστικός στο παγκάκι για λίγες ή πολλές μέρες όσες αντέξει προτού επιστρέψει στο δύσκολο και σωτήριο πρόγραμμά του, που προσπαθεί να του εξηγήσει τη σημασία της αξιοπρέπειας που δεν πρέπει να χάνεται υπό το βάρος ακόμη και της πιο βαθειάς θλίψης, που μπορεί να νιώσει άνθρωπος είτε είναι χρήστης είτε όχι.


Τα θεραπευτικά προγράμματα της σκληρής επιλογής με στέρηση κάθε ουσίας, έχουν επιτυχή κατάληξη σε ποσοστό περίπου 70% ενώ απο τους αποθεραπευμένους πολλοί είναι αυτοί, που θα σπουδάσουν - τώρα εξασφαλίζει υποτροφίες το ΚΕΘΕΑ, όπως ήδη συμφωνήθηκε με το παράρτημα του πανεπιστημίου της Ινδιανάπολης εδώ στην Αθήνα - και θα κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Μπορούν να γίνουν ακόμα και θεραπευτές ή ό,τι άλλο τραβάει η ψυχή τους, μετά την Κόλαση και το Καθαρτήριο, στον αληθινό μα και πάντα τόσο δύσκολο, να κατακτηθεί και να βιωθεί, Παράδεισο της πραγματικής μας ζωής.