ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ, ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ...
Αλήθειες και ψέματα
Επανέρχομαι για να σας πω σχετικά με την Επεμβατική Αντιμετώπιση της Στεφανιαίας Νόσου, ότι δεν αποκλείεται να ανήκετε, εσείς ή κάποιος δικός σας, στο 70% των περιστατικών που αν παλιότερα η μόνη λύση ήταν το λεγόμενο by pass, δηλαδή εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς ώστε να παρακαμθεί η στένωση κάποιας αρτηρίας με μόσχευμα, σήμερα, η λύση είναι ασφαλής με την τοποθέτηση του σωστού stent!
Ίσως, σε κάποιους γιατρούς να είναι επικερδές το να συστήνουν, μια κι έξω, χωρίς δεύτερη σκέψη, το by pass, αλλά εσείς οφείλετε να γνωρίζετε ότι η επιστήμη έχει προχωρήσει κι ότι ακόμα και σε δημόσιο Νοσοκομείο όπου μπορεί να μην υπαρχουν πολυτέλειες στους θαλάμους, τα γραφεία ή τους χώρους υποδοχής, όμως ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΗΓΜΕΝΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΝΑ ΤΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.
Αρκεί βέβαια οι γιατροί, εκτός απο επιστημονικά επαρκείς, ικανοί και καταρτισμένοι, να είναι πρωτίστως άνθρωποι και να μη δρούν σαν έμποροι μέσα στο Σύστημα της Υγείας.
Ευτυχώς...
Τέτοιους ανθρώπους - γιατρούς είχα την τύχη να γνωρίσω στην Καρδιολογική Κλινική του Κωνσταντοπούλειου Νοσοκομείου (πρώην Αγία Όλγα) στη Ν. Ιωνία, όπου υπάρχει ο πλέον σύγχρονος, αυτή τη στιγμή, σε ολόκληρο τον πλανήτη ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΑΓΓΕΙΟΓΡΑΦΟΣ, αποτέλεσμα ευεργετήματος της κυρίας Περρωτή-Κωνσταντοπούλου, κατόπιν υπεύθυνης όσο και επίμονης πρότασης για την άμεση ανάγκη απόκτησής του, που έγινε απο ικανούς γιατρούς, που παρακολουθούν την εξέλιξη της επιστήμης και δεν παραμένουν αδρανείς, περιοριζόμενοι στα όσα είχαν διαδαχτεί κάποτε στην Ιατρική Σχολή ή στα όσα εφάρμοζαν τα πρώτα χρόνια άσκησης της ειδικότητας.
"Παιδί μου, πες μου... αν είχατε χρήματα τι θα αγοράζατε;"
Χάρη σε τέτοιους γιατρούς βρέθηκαν και άλλοι ευεργέτες, όπως οι Δημήτρης, Κωνσταντίνος και Γιώργος Φιλόσοφος, οι τρεις αδελφοί ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ απο την Αρκαδία, να δωρίσουν μηχανήματα και άλλο εξοπλισμό συνολικής αξίας περίπου 1,5 εκ. ευρώ στο δημόσιο αυτό Νοσοκομείο, το οποίο απο φέτος διαθέτει ένα 3διάστατο vivid 7, που θεωρείται το καλύτερο μηχάνημα ΥΠΕΡΗΧΩΝ στον πλανήτη και ένα υπερσύγχρονο C- arm ΑΚΤΙΝΟΣΚΟΠΙΚΟ μηχάνημα για στεφανιογραφίες και βηματοδότες.
Φυσικά, μετά απο όλα αυτά, υπήρξαν κάποιοι που εκ του πονηρού επιδίωξαν να σπιλώσουν αυτόν τον γιατρό επειδή ενέπνευσε εμπιστοσύνη στους ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ και ίσως επειδή κι εμείς τώρα μπορούμε να νιώθουμε πιο ασφαλείς εμπιστευόμενοι την καρδιά μας σε ένα "ταπεινό" Δημόσιο Νοσοκομείο. Η προσπάθεια σπίλωσης έπεσε στο κενό αλλά τέτοιες θλιβερές συκοφαντίες απο-καρδιώνουν τους ανθρώπους, που πασχίζουν για το καλύτερο.
Επιλογή stent
Είπα στην αρχή για το σωστό stent! Εφόσον, όπως είπαμε, ανήκετε στις περιπτώσεις εκείνες που σήμερα η επιστήμη λέει ότι δεν χρειάζεται όπως παλιά να υποβληθείτε σε εγχείρηση by pass, να ξέρετε ότι: 1) το απλό stent είναι πιο εύκολο ιατρικώς στην εφαρμογή αλλά η πιθανότητα επαναστένωσης στο 6μηνο είναι 30%, 2) το επικαλυμμένο με φάρμακο stent (εφόσον δεν είναι κανένα κινέζικο ή ιταλικό φασόν σε προσφορά...) έχει πολύ λιγότερες πιθανότητες, κάτω του 8%, να παρουσιάσει μέσα στο εξάμηνο επαναστένωση ενώ δυο χρόνια μετά την εφαρμογή η πιθανότητα θρόμβωσης της αρτηρίας ελαχιστοποιείται στο 0,7%-1,3%.
Τέλος καλό όλα καλά
Αυτά μάθαμε εμείς και τώρα είμαστε πολύ καλά και το μέλλον θα το αποδείξει καλύτερα. Σίγουρα, όμως, αποδείχτηκε περίτρανα ότι επιλέγοντας νοσοκομείο και γιατρό με πρώτο κριτήριο την εξωτερική εικόνα ή την ικανότητα δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας, οι πιθανότητες θεραπευτικής επιτυχίας όχι μόνο δεν αυξάνονται, αντιθέτως, θα ξοδεύετε πολλά χρήματα άδικα και άνευ λόγου. Το θέμα είναι να υπάρχουν οι ευεργέτες αλλά όχι τα λαμόγια που όταν αποτυχαίνουν να μασήσουν, επιδίδονται σε συκοφαντίες εις βάρος των άλλων...
Να είστε πάντα καλά κι αν γίνεται να ρωτάτε καλύτερα ώστε να έχετε κατα το δυνατόν τις πιο σωστές απαντήσεις... Γιατί η καρδιά είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Ή μήπως όχι;
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου
<< Home