efimerida sfaira

Η αλήθεια όπως την πιστεύεις στ' αλήθεια με θάρρος για κάθε καινούρια αρχή, θέλοντας ή μη

Η Φωτό Μου
Όνομα:
Τοποθεσία: Athens, Attika, Greece

Δευτέρα, Οκτωβρίου 20, 2008

ΠΟΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΙΑ ΚΡΙΣΗ;;;


Ο Γιώργος Παπανδρέου και η Επιτροπή Stiglitz


"...Το κίνημά μας, η Σοσιαλιστική Διεθνής, έρχεται αντιμέτωπο με την πρόκληση να καταλήξει σε μία παγκόσμια απάντηση στην κρίση, η οποία θα είναι δίκαιη και κοινωνικά υπεύθυνη. Μία απάντηση, η οποία θα θέτει τον άνθρωπο στο επίκεντρο. Μία απάντηση, η οποία θα εγγυάται λογοδοσία, διαφάνεια και κοινωνική συμμετοχή. Μία απάντηση, η οποία θα εξασφαλίσει ότι οι όποιες λύσεις βρεθούν, δεν θα ιδιωτικοποιήσουν τα κέρδη κοινωνικοποιώντας τις ζημίες – δεν θα υποχρεώσουν τα νοικοκυριά να πληρώσουν, απαλλάσσοντας τις χρηματαγορές.

Η απάντησή μας πρέπει, επίσης, να φθάσει πέρα από την τρέχουσα κρίση και να θέσει σταθερά θεμέλια για ένα νέο προοδευτικό μοντέλο διακυβέρνησης, ένα νέο παγκόσμιο όραμα για το:
- πώς κυβερνάται ο πλανήτης μας
- πώς η ανάπτυξή μας θα γίνει πραγματικά αειφόρος
- πώς θα κάνουμε την οικονομία μας «πράσινη», κάτι το οποίο πρέπει να είναι βασικό στοιχείο των λύσεων που θα προτείνουμε για τις σημερινές οικονομικές, οικολογικές, ενεργειακές, επισιτιστικές και θεσμικές κρίσεις.
Όπως είπε ένας από τους συμμετέχοντες στην συνάντηση του Προεδρείου μας, "δεν πρόκειται για εποχή αλλαγών, αλλά για αλλαγή εποχής."

Πράγματι... Έχουν αλλάξει οι εποχές. Ο απλός κόσμος ολοένα και πιο δύσκολα πείθεται σήμερα για τα πραγματικά αίτια της καθε ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ...