efimerida sfaira

Η αλήθεια όπως την πιστεύεις στ' αλήθεια με θάρρος για κάθε καινούρια αρχή, θέλοντας ή μη

Η Φωτό Μου
Όνομα:
Τοποθεσία: Athens, Attika, Greece

Παρασκευή, Οκτωβρίου 17, 2008

ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ



"Να βοηθήσουμε ώστε να μην πληγούν τα ασθενέστερα στρώματα της κοινωνίας μας από αυτήν την μεγάλη κρίση"!





Αυτή τη πολύ μεγάλη κουβέντα είπε ο Πρωθυπουργός μιας μικρής χώρας στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Μα τα ασθενέστερα είναι ήδη πληγωμένα και μες τη πλήξη, πόσο ακόμα να πληγούν; Ακούνε τα ασθενέστερα στρώματα για τον πακτωλό των δισεκατομμυρίων, που οι κυβερνήσεις θα δώσουν στις Τράπεζες και αναρωτιούνται: Τότε γιατί δεν μας βοηθούσανε απο πιο πριν ώστε να έχουμε πάψει απο καιρό να είμαστε τα ασθενέστερα στρώματα;


Έλα, πες μου, γιατί; Η απάντηση είναι απλή: Γιατί ή ξέρεις να βγάζεις λεφτά στη ζωή ή δεν ξέρεις. Άμα δεν ξέρεις, κανένας δεν μπορεί να σε βοηθήσει και δεν έχει καμιά σημασία εάν στ' αλήθεια θέλει να βοηθήσει ή το λέει έτσι για να το πει. Το θέμα είναι αλλού: άμα γεννήθηκες τυχερός και δεν ανήκεις στα 820.000.000 ανθρώπους, που υποσιτίζονται, τουτέστιν δεν είσαι ο ένας στους εφτά που πραγματικά υποφέρει από την πείνα, τότε, να λες ευχαριστώ.


Αν γεννήθηκες άτυχος ούτε πρωθυπουργός ούτε πρόεδρος θα σώσει εσένα και την οικογένειά σου απο την αληθινή φτώχεια, αυτή που σου στερεί ακόμα και την τροφή, όσο ακόμα είστε ζωντανοί. Στο μέλλον, κάποτε, ίσως πρόοδος και ανάπτυξη και πολιτισμός να σημαίνει επίσης ότι δεν θα υπάρχουν άνθρωποι να πεθαίνουν της πείνας. Μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί...


Να λες ευχαριστώ που δεν είσαι ένας απο τους 25.000 ανθρώπους που πεθαίνουν κάθε μέρα, να λες ευχαριστώ που δεν έχεις εσύ ένα απο τα 5.000.000 παιδιά που πεθαίνουν κάθε χρόνο, εξαιτίας του υποσιτισμού και των ασθενειών που επιφέρει. Ένα παιδί στον κόσμο κάθε 5΄΄ πεθαίνει γιατί δεν διατρέφεται σωστά, δεν τρώει καθόλου, δεν υπάρχει τροφή γι αυτό.


Σίγουρα να μη λες ευχαριστώ σ' αυτούς που σε αποκαλούν ασθενέστερο στρώμα της κοινωνίας κι ακόμα πιο σίγουρα μην πιστεύεις ότι αποκλείεται, κι εσύ, μια Ημέρα των Ημερών να στοιχιστείς με τα νούμερα της ντροπής, επειδή πράγματι υπάρχουν άνθρωποι πιο αποφασισμένοι και πιο έξυπνοι απο σένα, που ξέρουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν και, κυρίως, τι να μην κάνουν σε σένα αν θέλουν με επιτυχία να γίνουν πλούσιοι ή πλουσιότεροι.

Σίγουρα δεν θα τα κατάφερναν αν δεν αδιαφορούν ή τους πτοούν τα πτώματα που πατούν.