efimerida sfaira

Η αλήθεια όπως την πιστεύεις στ' αλήθεια με θάρρος για κάθε καινούρια αρχή, θέλοντας ή μη

Η Φωτό Μου
Όνομα:
Τοποθεσία: Athens, Attika, Greece

Παρασκευή, Οκτωβρίου 10, 2008

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ

Και... Άβατο το Πεδίο
Θετική διάθεση να υπάρχει κι ο Νοέμβρης φτάνει... Υπομονή μέχρι την πρώτη Τρίτη του Νοέμβρη να κάνουμε κι έχει ο θεός της Ελλάδας (όχι ότι μας φύλαξε και πολύ απο τον δούλο του τον Εφραίμ). Στο θέμα του ονόματος της FYROM αναφέρομαι επειδή σαν καλό τους ακούγεται, το Βόρεια Μακεδονία, είπαν οι δικοί μας. Δηλαδή όπως λέμε Βόρεια Καρολίνα και Νότια Καρολίνα ή Βόρεια Κορέα και Νότια Κορέα, κάτι τέτοιο ένα πράγμα;

Αλλά, βρε παιδιά, μη βιάζεστε, άσε να βγει πρώτα ο Ομπάμα πρόεδρος κι εδώ θα είμαστε πάλι. Όχι τίποτα, αλλά έτσι για να μη περάσει τόσο εύκολα της Κοντολίζας, που αντιστοίχως, μας είχε διαμηνύσει κι εκείνο το Nothern Cyprus.

Ένα όνομα που προ μηνών σας είχαμε προτείνει εμείς απο εδώ δεν σας άρεσε καθόλου;

Το Νέα Μακεδονική Δημοκρατία των Σκοπίων, λέω, δεν είναι πιο καλό απο το Β. Μακεδονία;

Ας το σκεφτεί ο επόμενος διαπραγματευτής σε κάποιον επόμενο γύρο...

Εκτός κι αν στο εγγύς ή απώτερο μέλλον οι Μακεδονίες ενοποιηθούν και ανεξαρτητοποιηθούν και γίνουμε δηλαδή οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης, οπότε αυτά τα μικρά κράτη, μικρή σημασία θα έχουν μέσα στην όποια μελλοντική Μεγάλη Δύναμη πρόκειται να τα και να μας συμπεριλαμβάνει όλους.

Διαβάζω ένα παλαιό βιβλίο υπό τον τίτλο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - Μελέτη οικονομική, γεωγραφική, ιστορική και εθνολογική, όπου τα στοιχεία από την αρχαιότητα μέχρι το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα, καταδεικνύουν ότι η Μακεδονία αποτελεί την αιγίδα του εθνικού μέλλοντος και τον βασικό συντελεστή της ελληνικής ενότητας. Και ακούστε τώρα το καταπληκτικό: το εξώφυλλο αυτής της συγκεκριμένης έκδοσης του εγχειριδίου "μακεδονογνωσίας", όπως το χαρακτηρίζει ο εκδότης, κοσμεί μια εικόνα της Μονής Βατοπεδίου!!!


(Υ.Γ. Τελικά το Βατοπέδιο γιατί το γράφουν... Βατοπαίδιο; Αμορφωσιά;)

1 Comments:

Anonymous Ανώνυμος said...

Μιρέλα γεια!
Είμαι ο Πάνος ο Ροκίδης, ο dealer, που έπαιζα στην παράσταση του Θέμελη ''Στην μοναξιά των κάμπων..''΅Ελπίζω να με θυμάσαι. Έχω ψάξει μάταια το email σου. Μπορείς σε παρακαλώ πάρα πολύ να μου το στείλεις στη διεύθυνση μου panosrokidis@yahoo.gr. Συγνώμη που καταλαμβάνω το χώρο σου εδώ, θα ήθελα να σου ζητήσω μια χάρη. Ευχαριστώ!

8:39 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home