efimerida sfaira

Η αλήθεια όπως την πιστεύεις στ' αλήθεια με θάρρος για κάθε καινούρια αρχή, θέλοντας ή μη

Η Φωτό Μου
Όνομα:
Τοποθεσία: Athens, Attika, Greece

Τρίτη, Νοεμβρίου 04, 2008

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 20 ΧΡΟΝΙΑ!!


Άξιον εξεταστικής επιτροπής


Με έκπληξη άκουσα τον πολύ πρώην συνάδελφο Ρουσόπουλο στην Ανατροπή με τον Κώστα Πρετεντέρη να δηλώνει με τον πιο φυσικό τρόπο ότι "όλοι οι δημοσιογράφοι που δουλεύουν στην τηλεόραση παίρνουν πάρα πολύ υψηλούς μισθούς." Τι να σας πώ;
Εγώ, αλήθεια, δεν ήξερα ότι αυτό ισχύει έτσι, δηλαδή ως γενικός και απαράβατος κανόνας. Αλλά το είπε σαν να συμβαίνει με όλους όσους δουλεύουν και δη στην τηλεόραση. Α, πα πα πα ... Κάποιοι, λίγοι, ναι, παίρνουν πάααρα πολλά χρήματα όταν για την ίδια δουλειά άλλοι, και φυσικά οι περισσότεροι, παίρνουν πάαααρα πολύ λιγότερα χρήματα. Εντάξει, αυτός είναι και γιός ταχυδρόμου θα μου πεις, αλλά ακόμα κι έτσι το να κερδίζεις απο τη δημοσιογραφική σου δουλειά π.χ. το 1999, εν Ελλάδι, 300.000 ευρώ ετησίως... είναι ... είναι... αυτό κι αν είναι άξιον εξεταστικής επιτροπής. Δηλαδή εξεταστικής επιτροπής, όχι για τον Ρουσόπουλο, αλλά για όλους τους άλλους 20ετίας και 30ετίας δημοσιογράφους που δεν έσωσαν να πετύχουν ποτέ τους τέτοιες αμοιβές. Αλλά θα μου πείτε, ο κ. Ρουσόπουλος υπήρξε ένας ιδιαιτέρως μορφωμένος, ένας κατηρτισμένος δημοσιογράφος με πτυχία και περγαμηνές, όχι άντε -άντε του πεζοδρομίου, όπως είπε άλλωστε δεν τον ανακάλυψε έξω στο πεζοδρόμιο ο Καραμανλής για να τον τιμήσει. Όοοχι, ήταν αναγνωρίσιμος δημοσιογράφος κι όχι κανένας που δεν τον ξέρει ούτε η πολυκατοικία του. Μα τι λέω, τι λέω, πώς είναι δυνατόν σε ανθρώπους μορφωτικού επιπέδου Ρουσόπουλου να ταιριάζει καριέρα "πεζοδρομίου" που λέμε χαριτολογώντας αυτή τη δημοσιογραφική καριέρα οι ρεπόρτερς τού τρέχα εδώ και τρέχα εκεί. Το πεζοδρόμιο ταιριάζει μονάχα σε ρεπόρτερς του δρόμου αλλά...χμ, ταιριάζει και πολύ ωραία στους καθηγητές του Πανεπιστημίου, σ΄αυτούς που δεν έδωσαν ακόμα πτυχίο στον περι ου ο λόγος, και που αντίθετα με τον πρώην συνάδελφο, αυτοί οι πανεπιστημιακοί καθηγητές μετά 20 και 30 χρόνια διδασκαλίας αμείβονται με το εξευτελιστικό ποσόν των 1800 ευρώ το μήνα.

Κι έτσι, μερικοί καθηγητές, όχι όλοι, πράγματι το παίρνουν απόφαση ότι αλλιώς δεν βγαίνει και μέσω Α.Ε.Ι. περνούν στην πολιτική καριέρα και τις μπίζνες. Τι; Κλέφτες να γίνουν κύριε Ρουσόπουλε; Καληνύχτα στο δρόμο που διαλέξατε ως πολιτικός και μη δημοσιογράφος πλέον.