efimerida sfaira

Η αλήθεια όπως την πιστεύεις στ' αλήθεια με θάρρος για κάθε καινούρια αρχή, θέλοντας ή μη

Η Φωτό Μου
Όνομα:
Τοποθεσία: Athens, Attika, Greece

Τρίτη, Νοεμβρίου 23, 2010

ΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Η ΛΟΥΚΑ?


Όσο και να στενοχωριέται το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ που από τα σκληρά μέτρα στις ιδιωτικές επιχειρήσεις ίσως γίνει κατορθωτό να γλιτώσουν κάποιες υγιείς επιχειρήσεις, πάντως, η τρόικα υποχώρησε στην πίεση της κυρίας Κατσέλη ότι δεν χρειάζεται οπωσδήποτε να γίνουν απολύσεις αν κάποιες επιχειρήσεις αντέχουν να κρατήσουν τους εργαζόμενους και συμφωνήσουν τα επιχειρησιακά συνδικάτα με τη διοίκηση αυτών των εταιρειών να υπογραφούν επιχειρησιακές συμβάσεις με λιγότερα χρήματα μεν αλλά ως φαίνεται όχι λιγότερα απο τις κλαδικές.
Κι όπως άκουσα να επισημαίνει μέσω του Σκάι, ο κ. Λυξουριώτης, καθηγητής Εργατικού Δικαίου στο Πάντειο, μέχρι στιγμής υπερισχύουν οι επιχειρησιακές συμβάσεις των κλαδικών και ήδη οι επιχειρησιακές υπερισχύουν των ομοιεπαγγελματικών έστω και αν είναι δυσμενέστερες. Πάντως σύμβαση χαμηλότερη από την κλαδική δεν μπορεί να υπάρξει!
Και, φυσικά, για το τι τελικά θα συμβεί σε κάθε επιχείρηση έχει μεγάλη σημασία κατά πόσο η επιχείρηση έχει αληθινό πρόβλημα επιβίωσης και κατά πόσο τα επιχειρησιακά συνδικάτα παλεύουν για να σώσουν από την ανεργία όσους περισσότερους εργαζόμενους μπορούν.

Στο πλαίσιο τήρησης του Μνημονίου αυτό που επίσης αποδεικνύεται με τη στάση της κυρίας Κατσέλη είναι ότι δυνατότητα διαπραγμάτευσης, ώστε να σωθεί ότι σώζεται ώσπου να βγούμε σε κάποιο ξέφωτο, είναι υπαρκτή αρκεί να έχουμε όλοι το σθένος να το παλέψουμε και περισσότερο απο όλους ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί του. Σε αυτή τη φάση της ύφεσης όλοι οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης οφείλουν να μιλούν και να δρούν πέρα απο τα προσωπικά και κομματικά τους κέρδη που δυστυχώς συχνά είναι βασισμένα στη δημιουργία κλίματος τρόμου περί ολοσχερούς καταστροφής των υπολοίπων ημών απλών ανθρώπων.

Ο κάτωθι εικονιζόμενος κ. Παναγιώτης Γεννηματάς ανήκει σε εκείνους τους επίτιμους αξιωματούχους ευρωπαϊκών θεσμών, που καταστροφολογώντας αφορήτως ζητά ανάμεσα σε άλλα και την παραίτηση της κυρίας Κατσέλη στην οποία έδωσε τον χαρακτηρισμό "φελινική φιγούρα".
Τι χαρακτηρισμό να δώσουμε εμείς σε κάποιον που έξω απο το χορό πολλά τραγούδια ξέρει;