efimerida sfaira

Η αλήθεια όπως την πιστεύεις στ' αλήθεια με θάρρος για κάθε καινούρια αρχή, θέλοντας ή μη

Η Φωτό Μου
Όνομα:
Τοποθεσία: Athens, Attika, Greece

Σάββατο, Ιανουαρίου 29, 2011

ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ...

Η τιμωρία και ο έπαινος

Είναι ανάγκη να παραμερίζονται όσοι αδικούν τους άλλους, όσοι βλάπτουν με τη στάση τους την επιθυμία των υπολοίπων για θεμιτό ανταγωνισμό και πρόοδο στη μόρφωση και τη δουλειά.
Είναι ανάγκη να επιβραβεύονται όσοι εργάζονται με εντιμότητα, επιμονή και πειθαρχία για ένα, κατά το δυνατόν, άριστο αποτέλεσμα.
Στην Ελλάδα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: είναι σύνηθες να επιβραβεύεται και με το παραπάνω η ανεπάρκεια ενώ συχνά παραμερίζονται με τον πιο βίαιο τρόπο όσοι αντιτίθενται στην αδικία και την προχειρότητα.
Στην Ελλάδα ακόμα και η αδικία συντελείται με προχειρότητα.
Η χώρα είναι ένα απέραντο ερασιτεχνοποιείο. Ερασιτεχνισμός και διαφθορά συγγενεύουν.
Ως ερασιτέχνες αποτύχαμε. Αν είναι να παραμείνουμε διεφθαρμένοι τουλάχιστον ας γίνουμε πιο σοβαροί. Αλλιώς, ας αλλάξουμε οριστικά. Ας χτυπήσουμε τη διαφθορά όσο πιο ψηλά, όσο πιο χαμηλά κι αν βρίσκεται. Γιατί σίγουρα, ναι, το ψάρι βρωμάει απ' το κεφάλι, αλλά έχει σημασία αν βρωμάει το πιο μεγάλο ψάρι όταν σχεδόν όλη η (λαο)θάλασσα έχει μολυνθεί;
Ας φροντίσουμε πρώτα εμείς οι ίδιοι τα νερά που κολυμπάμε να είναι καθαρά κι έπειτα βλέπουμε ποια ψάρια είναι για πέταμα, αν με εννοείτε...
Οι απο κάτω έχουν μεγάλη ευθύνη αν ανέχονται κακούς απο πάνω.

1 Comments:

Anonymous Ανώνυμος said...

Κυρία Καλοστύπη,

Πολύ ωραία τα γράφετε και συμφωνώ με τις απόψεις σας.Μόνο για τη μόλυνση της (λαο)θάλασσας έχω μια αντίρρηση. Δεν φταίει η θάλασσα για το είδος των ψαριών που έχει στα σπλάχνα της.
Εμείς οι Έλληνες έχουμε τέτοιο βάθος ιστορίας που μπορούμε να αντλούμε εμπειρία και γνώση σχεδόν για κάθε σύγχρονο πρόβλημα. Να τι λέει ο Ισοκράτης προς Νικοκλέα " Το της πόλεως όλης ήθος ομοιούται τοις άρχουσι".
Οι ευκαιρίες για απαλλαγή από τα βρώμικα ψάρια μας δόθηκαν - στην πολύ σύγχρονη ιστορία μας - το ΄74 και το '89. Τις χάσαμε, τώρα μένει μόνο... η εξέγερση!
Με πολύ αγάπη
Α.Π.

1:51 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home