efimerida sfaira

Η αλήθεια όπως την πιστεύεις στ' αλήθεια με θάρρος για κάθε καινούρια αρχή, θέλοντας ή μη

Η Φωτό Μου
Όνομα:
Τοποθεσία: Athens, Attika, Greece

Δευτέρα, Νοεμβρίου 29, 2010

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΑΠΝΟΙΑΣ

Το παραδέχτηκε η γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ, σε ερώτηση για τα χρέη των κρατών και με τα σενάρια για διάσπαση της ευρωζώνης να κρατούν καλά.
Οι αγορές είναι παράλογες! Αυτό πρέπει να μας κάνει όλους να σκεφτούμε ότι το παγκόσμιο οικονομικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα χρειάζεται κι αυτό, επειγόντως, μεταρρύθμιση;

Η Ελλάδα μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του χρέους της, δήλωσε ο Όλι Ρεν.
Οι προβλέψεις της Κομισιόν για τη μείωση του ελλείμματός μας, το 2011, κινείται εντός μνημονιακών δεσμεύσεων. Ο κύβος για την επιμήκυνση του χρέους ερρίφθη χτες εσπευσμένα. Πήραμε πράσινο φως για 11ετή παράταση της αποπληρωμής των 110 δις.

Έβαλε λίγο νερό στη μπύρα της η κυρία Μέρκελ και τελικά "κατά περίπτωση" θα κρίνεται και η συμμετοχή ιδιωτών (: θα αγοράζουν ομόλογα απο υπερχρεωμένες χώρες) στον μηχανισμό στήριξης ή διάσωσης, που αποκτά πλέον μόνιμο χαρακτήρα.

Πάντως, στην Ελλάδα το στοίχημα της ανάσχεσης της ύφεσης και της πορείας προς θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, με στόχο τη μείωση του χρέους μας ως ποσοστό του ΑΕΠ, δεν θα κερδηθεί ούτε γρήγορα ούτε εύκολα όσο υπάρχουν συνδικαλιστές που συμπεριφέρονται στενά κομματικά και άκρως συντεχνιακά, συμβάλλοντας στην ασφυξία μιας ήδη προβληματικής αναπνοής στην παραγωγή και το εμπόριο, πνεύμονες στο σώμα της εθνικής μας οικονομίας.

Το σύνδρομο της... υπνικής άπνοιας στην ελληνική Οικονομία πρέπει με σοβαρότητα να αντιμετωπιστεί αφού μετά τη σωστή διάγνωση(με στατιστικά στοιχεία χωρίς αστερίσκους) και τη νοσηλεία (στο Μνημόνιο), τώρα, απαιτείται θεραπεία, χωρίς διακοπή, εντατικά, μέσω συσκευής Μηχανισμού παροχής θετικής πίεσης αέρα στη μύτη για καιρό. Κάποιοι επιμένουν να της κλείνουν της μύτη για να δουν... αντιδράσεις.

Ο χρόνος παραμονής στον Μηχανισμό Διάσωσης συναρτάται με τη βαρύτητα του προβλήματος στην οικονομική υγεία της κάθε χώρας. Όχι όμως ότι και ο Μηχανισμός δεν θέλει στενή παρακολούθηση και συνεχή διαβούλευση για το κατά πόσο πράγματι λειτουργεί σωστά, με γνώμονα την ταχύτερη ανάρρωση και έξοδο κάθε κράτους, όχι απλώς την παράταση και παραμονή μονίμως σε περιορισμούς και εξαντλητική λιτότητα των ανθρώπων.