efimerida sfaira

Η αλήθεια όπως την πιστεύεις στ' αλήθεια με θάρρος για κάθε καινούρια αρχή, θέλοντας ή μη

Η Φωτό Μου
Όνομα:
Τοποθεσία: Athens, Attika, Greece

Πέμπτη, Νοεμβρίου 25, 2010

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ


Στην Ελλάδα σε 170 μνημεία εκδίδονται εισιτήρια στους επισκέπτες άρα θα πρέπει να παρέχονται και κάποιες επιθυμητές υπηρεσίες, όπως σε άτομα με αναπηρίες αλλά και εξειδικευμένες υπηρεσίες, όπως ηλεκτρονικά συστήματα πληροφόρησης, ξεναγοί, οδηγοί κ.ά. Σήμερα ούτε ένα μνημείο στη χώρα μας διαθέτει εξειδικευμένες υπηρεσίες.
Κανένα μνημείο ή μουσείο στην Ελλάδα δεν ανήκει στην κατηγορία Α΄(άριστη πρόσβαση, ξενάγηση, νερό, τουαλέτες) ούτε καν η Ακρόπολη, οι Δελφοί, οι Μυκήνες, η Κνωσός...

Στόχος είναι να μην υπάρχει ούτε ένα μνημείο Δ' κατηγορίας στην Ελλάδα!

Ο υπουργός Παύλος Γερουλάνος, μιλώντας στους δημοσιογράφους Καμπουράκη-Οικονομέα, είπε ότι "ήδη καταγράψαμε τις υπηρεσίες που προσφέρουμε καθώς και εκείνες που δεν προσφέρουμε ώστε να ιεραρχήσουμε πού πρέπει να δίνονται και πόσα χρήματα".
Ο κ. Γερουλάνος εκτός απο χρηματοδοτήσεις επιδιώκει και συμμαχίες γιατί μόνο έτσι, είπε, θα επιτευχθούν τα αυτονόητα. Με τις μετατάξεις, που θα γίνουν, πολλοί εργαζόμενοι μπορούν να καλύψουν υπαρκτές ανάγκες σε προσωπικό ώστε τα μνημεία και τα μουσεία μας να είναι ανοιχτά όλη την ημέρα και όχι μόνο μερικές ώρες την ημέρα. Αυτονόητο είναι ότι θα γίνει έτσι μια σωστή επένδυση που θα καλύψει άλλο ένα σοβαρό έλλειμμα στον τομέα υπηρεσιών πολιτισμού και τουρισμού.

Και κάτι ακόμα που δεν έχει σχέση ειδικά με αυτό το θέμα επειδή έχει σχέση με όλα τα θέματα:
Σε 3, 57 δις ευρώ ανέρχονται μόνο για το 10μηνο τα πρόστιμα από φοροδιαφυγή.

Στην Ελλάδα, ο ένας στους δυο κερδίζει επειδή δεν αποδίδει ΦΠΑ.