efimerida sfaira

Η αλήθεια όπως την πιστεύεις στ' αλήθεια με θάρρος για κάθε καινούρια αρχή, θέλοντας ή μη

Η Φωτό Μου
Όνομα:
Τοποθεσία: Athens, Attika, Greece

Σάββατο, Φεβρουαρίου 05, 2011

ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ

Κάνε την αρχή εσύ σε ό,τι σε ενοχλεί αρκεί να είναι σωστό και δίκαιο για σένα και για όλους

Θέλω να ευχαριστήσω τον (ή την;) Α.Π. για το σχόλιο, κυρίως για τη χαρά που μου δίνει το γεγονός ότι υπάρχει ακόμα τουλάχιστον ένας αναγνώστης όσων εδώ και χρόνια γράφω και θα συνεχίσω χωρίς να με αποτρέπει η φτωχή συμμετοχή επισκεπτών με σχόλια.
Νομίζω, αγαπητέ κύριε Α.Π., ότι οι μισοί από αυτούς που εξεγείρονται, απεργούν, αντιδρούν σήμερα με ειρηνικό ή βίαιο τρόπο εξαιτίας των έντονων κραδασμών της ανατροπής που επέρχεται στην ελληνική πραγματικότητα, αν είχαν πράξει το ίδιο λίγα χρόνια νωρίτερα όχι για μόνο για τα συντεχνιακά συμφέροντα αλλά και για να πάψουν αλόγιστες σπατάλες, αστρονομικές αμοιβές και απίστευτες αδικίες κάθε είδους στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, σήμερα θα ήμαστε μια άλλη καλύτερη χώρα. Τώρα πρέπει να γίνουν όλα πιο δύσκολα και για τους βολεμένους με διάφορους ύπουλους τρόπους. Εννοώ: τους βολεμένους με διάφορους ύπουλους τρόπους. Για τους άλλους, τους περισσότερους, πάντα δύσκολα ήταν τα πράγματα.

Εδώ και δεκαπέντε χρόνια έπρεπε να είχαν δρομολογηθεί με την ίδια αποφασιστικότητα οι ίδιοι στόχοι που σήμερα έχουν μπει στο αυλάκι. Όσο πιο νωρίς είχε συμβεί αυτό τόσο το σοκ θα ήταν μικρότερο και κάπως λιγότερο επαχθές για όλους.

Αν ο καθένας από εμάς τολμούσε όταν δεν ήταν στη μόδα (ούτε τώρα είναι) να κάνει την έντιμη "εξέγερση" που του αναλογεί να εκφράζει με θάρρος, ανοιχτά, καθαρά και ξάστερα, τις αντιρρήσεις του στην κακοδιαχείριση, την κακοδιοίκηση, τη διαφθορά, τη διαπλοκή, την αδικία, τα μαύρα μπόνους-φόνους στο χώρο της εργασίας, της μόρφωσης, της συναναστροφής, παντού, έτσι ώστε να μην νομιμοποιεί τις κακές πρακτικές και τις άθλιες τακτικές με σιωπή, θα ήμαστε σήμερα πολύ καλύτερη χώρα.

Είναι καλό και δημοκρατικό δικαίωμα το συνδικαλίζεσθαι, το συναθροίζεσθαι, το συμπορεύεσθαι στους δρόμους αλλά, δυστυχώς, ακόμα και αυτά τα στοιχειώδη δημοκρατικά καθήκοντα πάσχουν σε αξιοπιστία, προθέσεις και σοβαρότητα. Όποιος έντιμος και ενεργός πολίτης τολμήσει να εκφράσει συστηματικά αντιρρήσεις για κακώς κείμενα αλλά να παραμένει έντιμος και εργατικός ενώ δίπλα του εξελίσσεται η κόλαση της ρεμούλας και του νταβατζιλικίου παντός τύπου, το μόνο που καταφέρνει είναι να γίνει γραφικός και φυσικά να απομονωθεί. Εξέγερση ή αντίρρηση σε κάθε τι στραβό και άδικο, δίχως άνωθεν εντολή ή άδεια αποτελεί έγκλημα καθοσιώσεως σε μια διεφθαρμένη χώρα με διεφθαρμένες διοικήσεις.

Την εποχή του άκρατου ατομικισμού και του εαυτούλη οι συλλογικές δράσεις για το καλό και το δίκαιο δεν θα έχουν μεγάλη τύχη αν πρώτα ο καθένας ξεχωριστά στον χώρο του δεν ορθώσει ανάστημα με πάθος, χωρίς φόβο, να μην αφήσει πεδίο δράσης ελεύθερο στους κακούς.

Το ποιούς ο καθένας θεωρεί κακούς και άχρηστους είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Το ποιούς θεωρώ εγώ, αν είστε εδώ, θα το έχετε καταλάβει από καιρό, καθώς και το πώς εκφράζω τις αντιρρήσεις μου στις τακτικές και πρακτικές τους εναντίον της χώρας και των ανθρώπων.