efimerida sfaira

Η αλήθεια όπως την πιστεύεις στ' αλήθεια με θάρρος για κάθε καινούρια αρχή, θέλοντας ή μη

Η Φωτό Μου
Όνομα:
Τοποθεσία: Athens, Attika, Greece

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 18, 2014

Βοήθειά μας...

ΕΔΟΕΑΠ: ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ και ΓΙΑΤΡΟΙ

Η υγεία πάνω απ' όλα κι όλα τα άλλα βρίσκονται, λέει ο λαός κι έχει απόλυτο δίκιο. Αλλά η Υγεία και πολλά ασφαλιστικά Ταμεία νοσούν ποικιλοτρόπως, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να νιώθουν ανασφάλεια.

Και στο δικό μας Ταμείο, των δημοσιογράφων, συμβαίνουν πράγματα που απο τη μια προκαλούν μεγάλη λύπη, αλλά, ταυτόχρονα και κάποια ικανοποίηση ότι ίσως να γίνεται μια προσπάθεια εξυγίανσης.

Διεξάγονται οικονομικοί έλεγχοι, πειθαρχικοί έλεγχοι που επιφέρουν ακόμα και απολύσεις γιατρών για συμπεριφορές που το Δ.Σ. κρίνει ότι βλάπτουν τον Ασφαλιστικό μας Οργανισμό και δηλώνει ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν γίνονται πλέον ανεκτές.

Λόγος και αντίλογος σε οτιδήποτε καλό ή κακό μας συμβαίνει πάντα θα υπάρχει, αλλά, σήμερα, τούτη η ανάρτηση αφορά τη δική μου περιπέτεια με τον ιατρό, γυναικολόγο, του ΕΔΟΕΑΠ κ. Γεώργιο Ιωαννίδη, που άνοιξε το 2009 και έκλεισε στα δικαστήρια μόλις χτες, τελικά "δι' αμοιβαίων υποχωρήσεων".

Συνάδελφοι, θέτω υπόψη σας μέρος απο το 4σέλιδο Ιδιωτικό Συμφωνητικό Επιλύσεως Διαφοράς, που συντάχτηκε απο τους δικηγόρους και συμφωνήθηκε χτες Τετάρτη, 17 Σεπτεμβριου, 2014:
"Η κα Καλοστύπη ανακαλεί τα κείμενα που έχει αναρτήσει στο ιστολόγιό της efimerida sfaira στις 19/9/2009 και 6/10/2009 ως και της ΑΝΑΦΟΡΑΣ της προς το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ, εκφράζει τη λύπη της προς τον κ. Ιωαννίδη και δηλώνει ότι αυτός ενήργησε απο ενδιαφέρον για την προάσπιση της υγείας της και σύμφωνα με την σύγχρονη σχετική επί του θέματος βιβλιογραφία και ιατρική πρακτική, αλλά και σύμφωνα με τον Κανονισμό του ΕΔΟΕΑΠ."

Πέρασαν έξι ολόκληρα χρόνια και ομολογώ ότι κουράστηκα με αυτήν την ιστορία, όμως θεωρώ ότι έπραξα το ηθικό καθήκον και χρέος που μου αναλογούσε σε ατομικό αλλά και συλλογικό επίπεδο ως δημοσιογράφος και μέτοχος του εν λόγω αυτοδιοικούμενου Οργανισμού. Επίσης, έχω την πεποίθηση ότι όσοι είχαν εμπλοκή και μερίδιο ευθύνης στην υπόθεση αυτή, καθένας απο την πλευρά του, κατανούν αρκετά καλά ό,τι συνέβη και, κυρίως, ποια ήταν τα δικά τους λάθη. Γνωρίζω ποιό ήταν το δικό μου σφάλμα, αλλά ξέρω ότι αυτό ήταν για καλό. Ελπίζω να ισχύει το ίδιο και για τους άλλους.

Ειλικρινά λυπάμαι πολύ για όσα συνέβησαν
Καλημέρα και καλή μας τύχη.