efimerida sfaira

Η αλήθεια όπως την πιστεύεις στ' αλήθεια με θάρρος για κάθε καινούρια αρχή, θέλοντας ή μη

Η Φωτό Μου
Όνομα:
Τοποθεσία: Athens, Attika, Greece

Τετάρτη, Ιουλίου 06, 2011

ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ


Θα απευθύνω ένα ερώτημα που αυτή τη στιγμή απασχολεί ή έχει απασχολήσει στο παρελθόν ή θα απασχολήσει στο μέλλον όλους ανεξαιρέτως, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, φυλής, γλώσσας, χρώματος, θρησκεύματος, εθνικότητας, εθνότητας, οικονομικής, κοινωνικής κατάστασης κ.λ.π. κ.λ.π.
Σας ρωτώ και μακάρι να πάρω απαντήσεις μήπως βγάλουμε όλοι μαζί ένα καλό συμπέρασμα για ένα διαχρονικό πανανθρώπινο συναισθηματικού χαρακτήρα ζήτημα:

"Αν πρέπει οπωσδήποτε να βγάλεις από τη ζωή σου έναν άνθρωπο που, καλώς ή κακώς, έχεις αγαπήσει, είναι απαραίτητο να τον μισήσεις ή γίνεται να τον διαγράψεις, αγαπώντας τον;"

Διευκρινιστική παρατήρηση: Ας αποφασίσει ο καθένας εάν στην απάντησή του/της, η έννοια της λέξης "αγάπη" θα εμπεριέχει και την έννοια της λέξης "έρωτας" και αν στην έννοια της αγάπης ή/και του έρωτα θα εμπεριέχεται ή όχι η διάσταση της σεξουαλικής επαφής.

Καλό καλοκαίρι.

1 Comments:

Anonymous Ανώνυμος said...

Αγαπητή μου Μιρέλλα,

Πολύ καλό και διαχρονικό πρόβλημα έβαλες για συζήτηση. Είναι δύσκολο να βρει κανείς την απάντηση σε ερώτημα, όπου υπάρχει διαπλοκή στο αίσθημα και στη λογική.
Όμως θα επιχειρήσω να δώσω μια απάντηση που μου φαίνεται οτι έχει πολύ προσωπική και πρακτική διάσταση.
Από τη στιγμή που θα σκεφτώ να βγάλω από τη ζωή μου έναν άνθρωπο που αγαπούσα, αισθανόμουν έρωτα ή ακόμη είχαμε κάνει έρωτα, τότε σημαίνει πως η αγάπη σταμάτησε στο... Έμπολι!
Δεν χρειάζεται να αισθανθώ μίσος, γιατί θα υποβίβαζα τον εαυτό μου.

Καλό καλοκαίρι
Με αγάπη

Άγγελος

12:42 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home