efimerida sfaira

Η αλήθεια όπως την πιστεύεις στ' αλήθεια με θάρρος για κάθε καινούρια αρχή, θέλοντας ή μη

Η Φωτό Μου
Όνομα:
Τοποθεσία: Athens, Attika, Greece

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 29, 2006

ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ

Η κάτωθι ανακοίνωση εκδόθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου από το Μέγαρο Μαξίμου - Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Κοινή επιστολή απέστειλαν προς τον Προεδρεύοντα της ΕΕ Φιλανδό Πρωθυπουργό, M. Vanhanen, και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, J. M. Barroso, για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης στη Μεσόγειο και τη Ν. Ευρώπη oι Πρόεδροι της Γαλλίας, J. Chirac, και της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τ. Παπαδόπουλος, και οι Πρωθυπουργοί της Ελλάδας, Κ. Καραμανλής, της Ισπανίας, J. L. Zapatero, της Ιταλίας, R. Prodi, της Μάλτας, L. Gonzi, της Πορτογαλίας, J. Socrates, και της Σλοβενίας, J. Jansa.

Στην επιστολή τονίζεται η ανάγκη από κοινού αντιμετώπισης στο επίπεδο της ΕΕ του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης στη Μεσόγειο και τη Ν. Ευρώπη, το οποίο έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις.
Τα τελευταία δύο χρόνια η ελληνική κυβέρνηση έχει υποστηρίξει σταθερά και σε όλα τα επίπεδα στο πλαίσιο της ΕΕ την ανάγκη για συνεργασία των κρατών μελών ως προς τον αποτελεσματικό έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης.


Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, ο οποίος είχε αναλάβει να προωθήσει την ιδέα για τη δημιουργία Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής, έχει θέσει επανειλημμένα το θέμα αυτό προς τους ομολόγους του της ΕΕ και προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η πρωτοβουλία αυτή λαμβάνει τώρα νέα δυναμική, καθώς η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου αναμένεται να αποτελέσει το κύριο θέμα μιας σειράς κοινοτικών συναντήσεων που θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα, και κυρίως εν όψει του Άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο Lahti της Φιλανδίας, στις 20 Οκτωβρίου.