efimerida sfaira

Η αλήθεια όπως την πιστεύεις στ' αλήθεια με θάρρος για κάθε καινούρια αρχή, θέλοντας ή μη

Η Φωτό Μου
Όνομα:
Τοποθεσία: Athens, Attika, Greece

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 26, 2011

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ



Και πολλά να είναι και χαρούμενα να είναι τα χρόνια!



Τι άλλο να ευχηθώ; Να ευχηθώ στον καθένα να τα καταφέρει σε όποιον τομέα τον ενδιαφέρει περισσότερο (σπουδές, δουλειές, φιλίες, έρωτες, κοινωνικότητες, γάμους, παιδιά, σκυλιά, γατιά, φυτά, λεφτά κ.λ.π.) με τον καλύτερο τρόπο. Γιατί τι θέλει ο άνθρωπος; Υγεία θέλει, αγάπη θέλει, συντροφιά θέλει, δύναμη θέλει, εξουσία πάνω στον άλλον θέλει, χρήματα θέλει, να τον ερωτεύονται θέλει, να ερωτεύεται θέλει, το δίκιο του θέλει, ό,τι θέλεις εσύ θέλει κι ο άλλος... Κι αφού λίγο πολύ όλοι τα ίδια θέλουμε τότε τι γίνεται και δεν τα καταφέρνουν όλοι τόσο καλά όσοι άλλοι; Τέλος πάντων εύχομαι όλοι να τα καταφέρουμε καλύτερα το 2012! Εύχομαι όχι άλλα δάκρυα πόνου

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 21, 2011

Α Γ Α Ν Α Κ Τ Ω

ΑΓΑΝΑΚΤΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ (δηλαδή με την αναποτελεσματικότητα των υπαλλήλων τους)

Μας λένε να είμαστε ενεργοί πολίτες, να νοιαζόμαστε για τον δρόμο μας, τη γειτονιά μας, την πόλη μας, τη χώρα μας για να μην πάμε από το κακό στο χειρότερο από την αδιαφορία, την απληστία και τα λοιπά και τα λοιπά που τα έχουμε πια μάθει απ’ έξω και ανακατωτά… Ανικανότητα των αρχών, πελατειακές σχέσεις, φαβοριτισμός, μαζί τα φάγαμε, χώρια τα μασήσαμε και ούτω καθεξής… Γιατί σας τα λέω τώρα όλα αυτά;

Προ ημερών έφαγα ώρες από τη ζωή μου, από τις δουλειές μου, από την ψυχική μου ηρεμία για κάτι δέντρα στη γειτονιά μου που ένας έλληνας και τρεις αλλοδαποί με άνεση κατέστρεψαν. Εδώ και δυο τρεις μήνες σταδιακά ξεπάστρεψαν κάμποσα πανύψηλα δέντρα μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο χώρο (οικόπεδο με σπίτι) και άλλα πέντε ελαιόδεντρα (τα δύο από τη ρίζα) απ’ έξω στο δημόσιο πεζοδρόμιο.
Καλέσαμε την αστυνομία αρκετές φορές. Αργούσε πολύ κι αυτοί προλάβαιναν να φύγουν. Πήγαμε εμείς στην αστυνομία Κηφισιάς να γνωστοποιήσουμε το γεγονός, κάναμε καταγγελία δίνοντας τον αριθμό αυτοκινήτου του εύσωμου έλληνα με το παχύ μουστάκι. Τον είχα φωτογραφήσει κι αυτόν και τα κομμένα δέντρα με το κινητό όταν μου είπε με βαρύ ύφος «άντε τράβα στην κουζίνα σου». Κι έδειξα τις φωτογραφίες στον αρμόδιο όταν με ρώτησαν μήπως ξέρω ποιος είναι! Τότε υποσχέθηκαν ότι θα ενεργήσουν, ότι θα έκαναν χαρτί στον Δήμο. Το έκαναν μάλλον.

Αποτέλεσμα κανένα. Μετά δυο μέρες μου τηλεφώνησαν από την αστυνομία (που σημειωτέον είχε σημειώσει λάθος τον αριθμό κυκλοφορίας του Ι.Χ.) να μου πουν ότι δεν μπορούν να τον βρουν γιατί ο αριθμός δεν βγαίνει στο κομπιούτερ! Ούτε ο σωστός έβγαινε όμως. Αλλά αυτό δεν τους προβλημάτισε. Ήταν σίγουροι ότι εγώ είχα κάνει λάθος πράγμα αδύνατον γιατί το αυτοκίνητο και η πινακίδα ήταν εκεί μπροστά μου κι εγώ τυφλή δεν είμαι. Ούτε τώρα με την κρίση ούτε χωρίς την κρίση φτάνουν έγκαιρα για να πιάσουν αυτόν που ανενόχλητος με αλλοδαπούς, ηλεκτρικό πριόνι και σήμερα με το τσεκούρι συνεχίσουν το έργο τους. «Μαρούλια φυτεύω και να δεις που θα έρχεσαι να μου ζητάς!» Έτσι μου είπε. Το οικόπεδο είναι δικό του; Μάλλον όχι αλλά ποιος ασχολείται να το διακριβώσει; Τις ελιές στο πεζοδρόμιο τις έκοψε επειδή τον ενοχλούν. Λογαριασμό σε σένα δεν θα δώσω. Έτσι μου είπε. Μόλις οι αλλοδαποί άκουσαν τον καυγά για τα δέντρα κατέβηκαν από μια πανύψηλη λεύκα κι εξαφανίστηκαν. Την άλλη μέρα ήρθαν να την αποτελειώνουν. Δεν τρέχει τίποτα.

Ούτε αστυνομία ούτε δήμος αναζήτησαν στ’ αλήθεια ευθύνες είτε από οικοπεδούχους είτε από καταπατητές είτε από κοινούς αυθαιρετούχους που “εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες” με την ενθάρρυνση της γνωστής ατιμωρησίας για παράνομες πράξεις. Σου λένε μες το στο οικόπεδό του είναι! Είναι έτσι; Προσωπικά αμφιβάλλω. Μπορεί να κάνω λάθος αλλά δύσκολα κάποιος σακατεύει έτσι τα δέντρα στο οικόπεδό του. Τα έξω δέντρα όμως; Τηλεφώνησα ξανά σε αστυνομία και δήμο. Η τελική απάντηση στον επίμονο δημότη ήταν από τον μεν Δήμο Κηφισιάς «Κάναμε ό,τι μπορούσαμε, τώρα πάει τα κόψανε… τι άλλο να κάνουμε δηλαδή;» από την δε αστυνομία Κηφισιάς «Δεν έχω υπόψη μου το θέμα» είπε ο ανενημέρωτος αξιωματικός βάρδιας.

Τρία τινά συμβαίνουν, μάλλον δύο, και τελικά ένα: 1) Καμιά αρχή, καμιά κρατική υπηρεσία δεν λειτουργεί ούτε λειτουργούσε ποτέ με σοβαρότητα γιατί απλώς είναι ανεπαρκέστατοι και ουδείς διοικητής ελέγχει στ’ αλήθεια τι κάνουν στα γραφεία οι αξιωματικοί υπηρεσίας και τα άλλα όργανα όλη μέρα, Φόνος αν γίνει τότε μάλιστα. 2) με κάποιο τρόπο «τα βρίσκουν» με τον γνωστό του γνωστού κάθε μικρολωποδύτη που δεν τον βρίσκουν επειδή φταίει το κομπιούτερ κι ενώ αυτός φυτεύει τα μαρούλια του σε ξένο αχερώνα και πουλάει την ξυλεία απ’ όσα δένδρα υπάρχουν μέσα κι έξω απ’ το ξένο, ποιος ξέρει, οικόπεδο. Μια χαρά πρόσκαιρη μικροϊδιοκτησία (δική σου ή όχι δε βαριέσαι), μια μικροεπιχείρηση πρόσκαιρης αρπαχτής. Οι μικρολωποδύτες ποτέ δεν ενοχλούνται από το κράτος. Μικρολωποδύτες! Πάρα μα πάρα πολλοί που παρα- αυξάνονται στην χώρα της ανθηρής παρα –οικονομίας του ξένου και του ντόπιου κεφαλαίου!!!

Οπότε καταλήγουμε στο τρίτο και μοναδικό τινό: Κανείς δεν νοιάζεται. Πρώτοι απ’ όλους εμείς. Οι επίμονοι κηπουροί και τα αφεντικά μας.

Για το φινάλε της μάταιης θεσμικής μου αγανάκτησης τηλεφώνησα και στο γραφείο του Δήμαρχου Αθηναίων. Εδώ, είπα, στον δικό μου δήμο δεν ξέρω τι άλλο να κάνω (μήπως καλύτερα να πάρω ένα πριόνι και τον αλλοδαπό μου και ν’ αρχίσω να κόβω δέντρα σε όλα τα πεζοδρόμια μπας κι ευαισθητοποιηθεί κανείς και αγανακτήσει πιο αποτελεσματικά;). Μια ευγενέστατη κυρία στο γραφείο του κ. Καμίνη εξέφρασε τη λύπη της για όλα αυτά και, τουλάχιστον, είχε την ειλικρίνεια να παραδεχτεί ότι πράγματι ότι οι ενέργειες των ενεργών πολιτών προς τα αρμόδια θεσμικά όργανα σχεδόν ποτέ δεν φέρνουν αποτέλεσμα. Δυστυχώς, έτσι είναι. Τι μας μένει;… Τι;
Η ξυλεία! Και το ξύλο άλλος θα το πουλήσει άλλος θα το φάει.
Άλλωστε και ο μπαμπάς του Ιησού ξυλοκόπος ήταν. Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται. Και πεσούσης και μη πεσούσης εμάς το ίδιο μας κάνει, θα της την πέσουμε της πατρίδας. Ιστορικά έχουμε τον τρόπο μας.
Καλά Χριστούγεννα στα τζάκια της Ελλάδος.

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14, 2011

ΓΥΑΛΙΝΗ ΣΦΑΙΡΑ



Όπως έλεγα λοιπόν και στο fb προηγουμένως, δηλαδή όχι έγω, ο Jean Baudrillard γράφει στο βιβλίο του, Η έκσταση της επικοινωνίας, "Αυτός είναι σήμερα ο νόμος: για τον καθένα η δική του γυάλινη σφαίρα. Ακριβώς επειδή έχουμε φτάσει στα όρια του γεωγραφικού χώρου και έχουμε εξερευνήσει όλες τις παρυφές του πλανήτη, αυτό που μας απομένει είναι να καταρρεύσουμε προς τα μέσα, σε ένα διάστημα που περιστέλλεται καθημερινά εξαιτίας της αυξανόμενης κινητικότητάς μας που γίνεται δυνατή με τα αεροπλάνα και τα μαζικά μέσα, μέχρι το σημείο εκείνο όπου όλα τα ταξίδια να έχουν ήδη γίνει όπου η πιο ακαθόριστη επιθυμία για διασπορά, διαφυγή και κίνηση συγκεντρώνονται σε ένα σταθερό σημείο, σε μιαν ακινησία που έχει πάψει να είναι μια ακινησία της μη-κίνησης και έχει γίνει η ακινησία μιας εν δυνάμει πανταχού παρουσίας, μιας κινητικότητας απόλυτης, η οποία αδειάζει τον ίδιο της τον χώρο διαπερνώντας τον ασταμάτητα και χωρίς να καταβάλει προσπάθεια. Με τον τρόπο αυτόν η διαφάνεια εκρήγνυται σε χιλιάδες κομμάτια, που μοιάζουν με τα σπασμένα κομμάτια ενός καθρέφτη όπου ακόμα βλέπουμε να αντανακλάται φευγαλέα η εικόνα μας, λίγο πριν αυτή εξαφανιστεί."


Ε, να, αυτό το μικρό απόσπασμα ήθελα να ανα - παραγάγω...



Σάββατο, Δεκεμβρίου 10, 2011

ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ, ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ






Εύχομαι κι εγώ Καλά Χριστούγεννα!



Ναι, τα φωτάκια και φέτος στολίζουν κι εμάς στο μπαλκόνι και το δένδρο



εντός



φωτεινό με λαμπάκια, μπαλίτσες κι ασημένια βροχή στραφταλίζει



αγάπη



Ο Καινούργιος Χρόνος θα είναι δύσκολος πολύ μας λένε



Και πότε δεν ήταν; Μόνο όταν κάτι υπήρχε ως αντίβαρο στις δυσκολίες



Κάτι να ελαφραίνει την καρδιά απο το βάρος της αβεβαιότητας



Τι; Χμ...



Η αγάπη! Με προθυμία.



Για τους πρόθυμους ποιός ξέρει; Θα φανεί και γι αυτούς στην πορεία του 2012








Παρασκευή, Δεκεμβρίου 02, 2011

ΟΝΟΜΑ ΜΕ... ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ!

Είναι Ακατερίνη - Αμαρυλλίς (από το οποίο μας προέκυψε το Μιρέλλα).
Η αστυνομική ταυτότητα όμως γράφει μόνον το χριστιανικό Αικατερίνη. Άστα να πάνε...
Σ' ευχαριστώ για τις ευχές!