efimerida sfaira

Η αλήθεια όπως την πιστεύεις στ' αλήθεια με θάρρος για κάθε καινούρια αρχή, θέλοντας ή μη

Η Φωτό Μου
Όνομα:
Τοποθεσία: Athens, Attika, Greece

Τετάρτη, Ιουλίου 30, 2008

ΥΠΕΡΧΡΕΩΣΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ...


Γιατί δεν τα βγάζουμε πέρα;


Κι όμως αυτό δεν θα σας το απαντήσει ο εαυτός σας, καλύτερα θα σας το απαντήσει ο εκπρόσωπος Τύπου ενός κόμματος εξουσίας όπως είναι το ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Ξέρει καλά το γιατί:

Φταίει η ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Φταίει η ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Φταίει η ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ (:παιδεία, υγεία, πρόνοια...).

Αυτό φταίει, λέει ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, για την υπερχρέωση της οικογένειας με δάνεια απο τις τράπεζες.


Και τώρα θα σας πω κι εγώ τι φταίει γι αυτά που φταίνε.


Για την ΑΚΡΙΒΕΙΑ φταίει η ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Για τη ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ φταίει η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ

Για την ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΓΑΘΩΝ φταίει η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ: δηλαδή ή έχεις λεφτά και αποκτάς ό,τι θέλεις ή δεν έχεις και λυπούμεθα πολύ.


Υπενθυμίζω ότι τα ΛΕΦΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΙΔΡΩΤΑ.


Και ερχόμαστε στο πασιφανές: ΣΤΗ Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η ! !


Δεν ξέρω αν έτυχε να το παρατηρήσετε: ο τυπάκος που έπαιρνε τα δάνεια για να κάνει τις διακοπές του ενώ βλέπαμε στην αρχή να τηλεφωνεί απο το σπίτι στην τράπεζα για το "πανεύκολο" δάνειο, ναι, τώρα, τηλεφωνεί απο το γραφείο !!! Αμέεε....

Άρα: Ή αναγκαστικά βρήκε μια δουλειά να ξεχρεώσει τα δάνεια που έχει ήδη πάρει...

ή είχε δουλειά μα τηλεφωνεί απο το γραφείο γιατί σπίτι του κόψανε το τηλέφωνο...

ή είναι τύπος του ό,τι φάμε κι ό,τι πιούμε κι ας πάει και το παλιάμπελο...


Θα μου πεις, όμως, αυτός δεν έχει οικογένεια να θρέψει εκτός κι αν στην επόμενη ρεκλάμα τον καμαρώσουμε να παίρνει περιχαρής χαζοχαρούμενος όπως πάντα και... ΓΑΜΟΔΑΝΕΙΟ.


Τέλος πάντων, εσείς που ξέρετε ΤΙ ΦΤΑΕΙ και διώξατε τον Τσουκάτο επειδή έμπασε στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. το αμαρτωλό εκατομμύριο ευρώ της Siemens, γιατί δεν κάνετε τώρα μια καλή πράξη με φώς και απόλυτη διαφάνεια να το μοιράσετε σε φτωχά και υπερχρεωμένα νοικοκυριά να πιάσει τόπο;

Αλήθεια, πού βρίσκεται τελικά αυτό το 1 εκ. ευρώ; Θα μας πείτε καμιά φορά να ξέρουμε;


Απαραίτητη διευκρίνηση για όσους δεν γνωρίζουν ή δεν θέλουν να ξέρουν:

Στη φωτογραφία δεν απεικονίζεται ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου,

αλλά ο επονομαζόμενος "στρατηγός" του άλλοτε Σημιτικού ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Τσουκάτος.

Ο λόγος που επέλεξα αυτή τη φωτογραφία είναι επειδή αν και ΠΑΣΟΚ επέλεξε να κάνει την Ελλάδα... γαλάζια.











Πέμπτη, Ιουλίου 17, 2008

...ΟΜΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΗ ΚΑΝΟΥΝ ΔΥΟ


Ο άνθρωπος που, καθώς είπαν οι ειδήσεις συνελήφθη για τον εμπρησμό, έβαλε συνειδητά φωτιά για να κάψει μέλισσες ή σφίγγες κι έπειτα απο το λάθος του μετάνιωσε και βοήθησε στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς.


Κάθε χρόνο η Φύση μετρά αναρίθμητες πληγές απο φωτιές που βάζουν άνθρωποι που συνεχώς παλεύουν για να περιορίσουν την καταστροφή που προκαλούν οι ίδιοι.


Την απάντηση την έχει δώσει ήδη απο τα μέσα του 18ου αιώνα ο Ρουσσώ:

Ο άνθρωπος είναι κατεξοχήν ένα ον όχι της φύσης αλλά της αντιφύσης

Ζώο και φύση κάνουν ένα. Όμως άνθρωπος και φύση κάνουν δυο

Ο άνθρωπος είναι ένα "αφύσικο ζωο"


Φράσεις που μοιάζουν απλές μα στηρίζονται σε τεράστια και θαυμαστή ανάλυση.


Κι όμως ο άνθρωπος είναι ικανός να σκεφτεί:

Να καταδικάσει τον καρχαρία επειδή κατασπάραξε έναν ριψοκίνδυνο σερφερ αλλά όχι τον εμπρηστή που έκανε στάχτη ένα βουνό

Να ρίξει την ευθύνη ενός τροχαίου δυστυχήματος στο όχημα αντί στον οδηγό


Γιατί μόνο ο άνθρωπος γίνεται ηλίθιος;





Τρίτη, Ιουλίου 15, 2008

ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ;

Το μυαλό μου έχει αδειάσει, όπως και οι τσέπες μου. Πληρώνω συνεχώς και κανείς δεν με πληρώνει γιατί αυτά που μας χρωστάνε δεν θα μας τα δώσουνε ποτέ.
Κανονικά θα έρπεπε να ζητήσουν όλα τα χρήματα που χρειάζεται η χώρα απο αυτούς, ξέρετε ποιούς, που τόσα χρόνια παίρνουν μίζες (προμήθειες) για το τίποτα, απο αυτούς που κάθονται στις άνετες καρέκλες και τα παίρνουν απο τη σημαία, δηλαδή απο όλους εμάς, που μας αφήνουνε τάχα το ελεύθερο να "τα παίρνουμε" απ' όπου μπορούμε, ο ένας κακομοίρης απ' τον άλλον, με κάθε τρόπο, για να 'χουμε κι εμείς λιγάκι τη φωλιά μας λερωμένη ώστε να μη μιλάμε και πολύ και να λέμε: "Ρε, άντε στο διάολο, όλοι ιδιοι είναι" εννοώντας τον εαυτό μας μαζί.

Όχι, δεν είναι όλοι ίδιοι! Άλλο εκατό και διακόσια ευρώ στη χάση και τη φέξη από δω κι απο κεί κάτι τυχερά, όπως τα λέει ο λαός, κι άλλο ΤΑ ε κ α τ ο μ μ ύ ρ ι α, τα σίγουρα και τα στεθερά να ρέουν από άνομα, πολυεθνικά ταμεία ισχυρών εταιρειών σε ισχυρούς ανθρώπους που κυβερνάνε, θεωρώντας μας κορόιδα και ηλίθιους, φοβισμένους και κακομοίρηδες, ψηφοφόρους της συμφοράς που χειραγωγούνται άνετα και εύκολα λίγο πριν από τις εκλογές.

Αν ήταν εντάξει - τουλάχιστον με τους εντάξει- οι κυβερνώντες και όσοι θέλουνε να κυβερνήσουν αύριο με ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ θα έλεγαν: Όσοι έχουν δηλωμένα τα πάντα στην εφορία και δεν έχουν τίποτα κρυφό κι αδήλωτο, αρκεί μια βεβαίωση της δηλωμένης ακίνητης περιουσίας απο την αρμόδια ΔΟΥ για το Εθνικό Κτηματολόγιο.
Όχι μαζί με τα ξερά (εισπρακτικά) να καίγονται και τα χλωρά.
Όχι να βγαίνουν πάλι κερδισμένοι όσοι πλουτίσανε κλεβοντας από την εφορία τόσα χρόνια.
Όχι τάχα κάλλιο αργά παρά ποτέ και δήθεν τώρα όλα θα τα βρούμε. Αμ' δεν το βλέπω ούτε τώρα γιατί η αδικία δεν έχει πάτο αν καθιερωθεί και γίνει αποδεκτή ως πάγια τακτική εσόδων-εξόδων του κράτους.
Κανονικά έπρεπε να δημιουργηθεί, εδώ και τώρα, ένα λαϊκό Κίνημα χαμηλομισθωτών, χαμηλοσυνταξιούχων, υψηλοανέργων και υψηλομπατίρηδων καταναλωτών που χρωστούν παντού και θα λέγεται: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ άμα δεν δώσουνε πίσω όλα τα λεφτά με τόκο οι ξέρετε ποιοί ακατονόμαστοι κι άμα δεν πληρώσουνε πρώτα οι κλέφτες και οι μιζαδόροι του δημοσίου συμφέροντος δεν δίνω μία κι ας πάω φυλακή. Πόσους να χωρέσει αυτή η φυλακή;
Τα λέω αυτά γιατί, να, το Σάββατο είδα τυχαία έναν απο αυτούς που κάποτε είχανε εξουσία (και χρηματιστηριακή εταιρεία) κι έκαναν χοντρά λεφτά, έναν που τώρα δεν ακούγεται αλλά που εκκρεμούν υποθέσεις σε βάρος του, τον είδα να εκδράμει στις θάλασσες αντί να' ναι μέσα ως ύποπτος παράνομου πλουτισμού.
Ζουν ανάμεσά μας και τίποτα δεν τους αγγίζει, σκέφτηκα.
Κανένα μαχαίρι σε τούτη τη χώρα τη "δικαιοκρατική" δεν είναι τόσο κοφτερό να φτάσει, πού είπαμε; Α, ναι, στο κόκαλο! Πάντα εμείς θα την πληρώνουμε τη νύφη.

Παρασκευή, Ιουλίου 11, 2008

ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝ ΜΙΑ


Περιοδικές εμφανίσεις


Γράφω, γράφεις, γράφει, γράφουμε, γράφετε, γράφουν! Ωραία. Ε, και; Το περιεχόμενο άλλοτε ενδιαφέρον άλλοτε αδιάφορο όπως και ο τρόπος γραφής. Τα θέματα συγκεκριμένα ή φλου...

Να πω για χτες στο Terravibe; Να πω: Ήταν ωραία μες τη φύση και το πράσινο να γίνεται χαμός... Ήταν ωραία; Ξέρω 'γω; Ήταν; Πρέπει να ήταν για να 'ναι τόσες χιλιάδες άνθρωποι εκεί θα πρέπει να ήταν ωραία, αλλιώς γιατί να γίνεται χ α μ ο ς... Manu Chao Patti Smith ήθελα να δω και είδα να σείεται η γης σκόνη να σηκώνεται με πόδια και με χέρια ψηλά κι από ψηλά τρελοί να πέφτουν στο κενό να αιωρούνται δεμένοι με το ελαστικό σκοινί. Παρά λίγο να το κάνω κι εγώ μα δεν το έκανα. Γιατί; Ε, που να πηδάω τώρα... Καλά καθόμουν εκεί με το ποτό στον πάγο να κάνει πάταγο στα σωθικά μου απ' τις δονήσεις των ήχων. Ωραία, πολύ ωραία... Και τα πουλιά, σκέφτηκα, τα πουλιά μπορούσαν άραγε να ησυχάσουν μόλις έπεσε το φως του ήλιου να κλείσουν τις μεμβράνες των ματιών τους ανάμεσα στους προβολείς του terratostage; Αν ήμουν πουλί θα πηδούσα οπωσδήποτε, δίχως ελαστικό σκοινί, πάνω σε άνθρώπους για δέσιμο κι έναν απέραντο σκουπιδότοπο χαρτιά, πανιά, μπουκάλια, σουβλάκια, τσίκνα... χαμό. Ο ΟΣΕ δε λειτουργεί, είπαν, χιλιόμετρα τα αυτοκίνητα με τη βενζίνα τους να ρέει να φτάσουμε στη Μαλακάσα να κάτσουμε στο χώμα του χαμού να νιώσουμε τάχα ελεύθεροι απο δεσμά του χώρου, του χρόνου, κυβερνήσεις και την κοροϊδία της επιβίωσης, των προστίμων και των παντός είδους οφειλών.

Αλλά αφού δεν είμαι τσίχλα ενσωματώθηκα σε σώματα σαν το δικό μου, που ίδρωναν για κάποιο ξεσάλωμα. Η μουσική, η συν-αυλία, τα χοτ ντογκς, οι μπύρες, τα ποτά, τα νερά, τα μπλουζάκια, τα μπαλόνια, το βόλεμα να βλέπουμε, το περπάτημα που φχαριστήθηκα και πάτησα μια τσίχλα που θα μείνει κολλημένη στο παπούτσι μου σαν τις χιλιάδες τσίχλες που πατήθηκαν απο άλλους, τις μάσησαν, τις έφτυσαν στο χώμα της εξοχικής επικράτειας του ΜαλάκασαΤεραΒαϊμπ.... Δεν μπορώ να πω, όλα ωραία είναι και... όλα για τους ανθρώπους.

Τα πουλιά ας πάνε παρακάτω...

Σάββατο, Ιουλίου 05, 2008

ΨΑΧΝΟΜΑΣΤΕ;

Όλα για τη μπάλα...

Βρήκε τον μπελά του με τη μπάλα ο κ. Μιχάλης Λιάπης επειδή πήγε με τον κ. Μιχάλη Χριστοφοράκο της Siemens και τον κ. Θανάση Λασκαρίδη της Aegean και με τους γιούς να δούνε μαζί το ματς. Ε, τι; Να μη γνωριστούνε απο τώρα τα τέκνα των πολιτικών και των επιχειρηματιών; Πώς θα συνεργαστούνε αύριο, μεθαύριο; Έτσι δεν γίνονταν πάντα οι δουλειές με τις μεγάλες, πλούσιες και αριστοκρατικές οικογένειες; Με συναναστροφές και συνεργασίες κύρους, επιρροής, γάμους, ποδόσφαιρα και τα λοιπά; Σιγά το νέο! Σα να ρωτάς αν στ' αλήθεια έπεσε το Τείχος τού Βερολίνου...
Βρήκε τον μπελά του δις και ο κ. Τσουκάτος : Μία τότε που ανέβηκε στο κότερο του κ. Κόκκαλη και μια τώρα για τότε που πήρε λεφτά για το κόμμα(;) από τη Siemens μόνο(;) Who knows? Pios xerei?
Αλλά, εγω, άκουσα τώρα τελευταία (οι κανονικοί άνθρωποι σαν να μη φοβούνται τόσο και έχουν αρχίσει να συζητάνε για όσα ξέρανε μα δεν τα λέγανε ούτε στον παπά) ότι και κάποιος άλλος, λέει, πολύ γνωστός κι αγαπημένος των ΜΜΕ για τα "πιασάρικα" σχόλια που έκανε για πρόσωπα και πράγματα, παρακολουθούσε match του Ολυμπιακού, λέει, παρέα με τον κ.Χριστοφοράκο και τον κ.Κόκκαλη απο V.I.P. θεωρείο του γηπέδου! Εντάξει, δεν πάει να πει ότι ήταν και matchmaker ο άνθρωπος αλλά όσο να ΄ναι Υπουργός του κ. Σημίτη ήτανε, που το είχε απο παλιά καημό. Ποιός ήταν; Χα, και τι θα κερδίσω άμα σας το πω;
Κύριε πρόεδρε της Δημοκρατίας, είστε σίγουρος ότι Έξω πάμε καλά; Γιατί όλοι γνωρίζουνε ότι εσείς διεθέτετε χιούμορ αλλά ο λαός μας λέει ότι όποιος έχει προβλήματα μες το σπίτι του δύσκολα τα βγάζει πέρα με τον κόσμο. Κι επίσης λέει ο λαός, Τα εν οίκω μη εν δήμω, που σίγουρα στην περίπτωσή μας δεν ισχύει. Ο κόσμος ήδη το 'χει τούμπανο ότι Ολοι τα πιάνουν.
Τώρα, θα μου πεις πάλι, τι γράφεις μωρέ κακομοίρα... Τι γράφεις; Αφού ό,τι και να γράφεις εσύ, άλλοι αποφασίζουν πώς και τι θα "σκέφτεται" ο κοινός νους και η κοινή γνώμη.
Μα νομίζω ότι σας το έχω ξαναπεί: Γράφω για να μη σκέφτομαι με τον ίδιο τρόπο.
Όχι, κύριε, δεν τα πιάνουν όλοι. Άκου "όλοι". Τι "όλοι"; Ποιοι "όλοι"; Μην ισοπεδώνουμε το σύμπαν. Λίγοι. Κάποιοι. Ορισμένοι. Μερικοί. Πάντα και Κάθε φορά υπάρχουν αυτοί οι λίγοι.
Έννοια σας και θα τα μάθω εγώ τα ονοματάκια τους. Άλλο το εάν θα σας τα μπουμπουνίσω κιόλας διότι τι έχω να κερδίσω; Δε βλέπεις εδώ πέρα τι γίνεται; Ούτε 10 μαζεμένα σχόλια δεν έχω σταυρώσει δυο χρόνια τώρα. Τι να συζητάμε; Αέρα κοπανιστό; Καλές βουτιές εύχομαι.