efimerida sfaira

Η αλήθεια όπως την πιστεύεις στ' αλήθεια με θάρρος για κάθε καινούρια αρχή, θέλοντας ή μη

Η Φωτό Μου
Όνομα:
Τοποθεσία: Athens, Attika, Greece

Δευτέρα, Μαρτίου 26, 2007

ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΚΙ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΠΗΔΑ

Με τους New Folder

Θυμάστε που σας είχα πει γι αυτά τα παιδιά απο τη Νέα Ερυθραία;
Ένα πολύ πρώτο νεανικό ροκ γκρουπάκι που υπάρχει λόγω πάθους και ψυχής;
Τα νέα τους λοιπόν είναι η συμμετοχή σε live jam που διοργανώνει κάθε Δευτέρα η μουσική σκηνή Lazy στη Λ. Πεντέλης.
Την περασμένη Δευτέρα 19 Μαρτίου οι New Folder συμμετείχαν στη διοργάνωση αυτή, ανταποκρινόμενοι στη σχετική διαφημιστική καταχώρηση σε ραδιόφωνα που έκανε το κατάστημα. Στην ίδια διοργάνωση συμμετείχαν τουλάχιστον 5 μουσικά σχήματα με πολύ αξιόλογους μουσικούς. Μεγάλο πλεονέκτημα ήταν ο πολύ καλός ήχος που σε συνδυασμό με την ανταπόκριση του κοινού δημιούργησαν εξαιρετική ατμόσφαιρα.

Ποιοί είναι;
Συσταθήκανε στην αρχή του έτους. Η πρώτη εμφάνιση έγινε στις 12 Ιανουαρίου στον κλειστό χώρο του Λαϊκού Θεάτρου Νέας Ερυθραίας, κατόπιν πρότασης του προέδρου του Χρήστου Τσιντικίδη στα πλαίσια της διοργάνωσης "βραδιών ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης".
Άγης Γεωργάκης: τραγούδι, Νίκος Ταβουλάρης: κιθάρα, Άγγελος Γεωργάκης: μπάσσο και φωνητικά, Μιχάλης Παξιμάδης: τύμπανα, Έρη Πούλιου: πλήκτρα και φωνητικά

Έχουν παρουσιάσει και ένα δικό τους τραγούδι: "Lonely, sad and blue" σε funky ύφος (στίχοι Β. Κουλτούκης - Άγης, μουσική Β. Κουλτούκης, Άγης, Νίκος).
Επίσης λένε το Ντιζάινερ σε σατυρικούς στίχους Άγγελου, Άγη και μουσική από το αγαπημένο "desire - U2". Θέμα το τηλεφώνημα καθ' οδόν για ραντεβού ενός γκόμενου στο Μήτσο το μάστορα που φτιάχνει ντίζες (ντιζάινερ) λόγω αιφνίδιας βλάβης στο μόλις επισκευασμένο αυτοκίνητο. Θα ακολουθήσουν και άλλα τέτοια (Ποιός πήρε τ'αρνί, Πλύσ' στου Μήτσου κλπ). Καθώς και παραποιημένα ελληνικά (Σαν τ' Παπά τη γρρούνα μοιάζεις - σαν την παπαρούνα μοιάζεις, Ο παπουτσωμένος σκύλος - αντί γάτος κ.λ.π.) Βγαίνει γέλιο με πολύ καλή μουσική!
Οι εμφανίσεις σε πάρτυ (αντί για D.J) είναι κάτι που σκέφτονται όπως και η παρουσίαση όλο και περισσότερης δικής τους μουσικής στις εμφανίσεις σε καταστήματα.

Τα μέλη του συγκροτήματος εργάζονται σε διάφορες δουλειές, άσχετες με τη μουσική. Το να βρίσκουν πέντε εργαζόμενοι, κοινό χρόνο για πρόβες είναι πρόκληση και άθλος δεδομένου ότι δεν δουλεύουν όλοι πρωϊνό ωράριο. Είναι παιδιά σαν όλα μόνο που αυτά έχουν ήδη κάτι δυνατό να γεμίζει τη ζωή τους με αγάπη και ενέργεια! Να πάτε μια Δευτέρα να τους δείτε.

Κυριακή, Μαρτίου 25, 2007

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: ΘΕΡΙΝΗ


Με ΤιΤΛουΣ και τΙΜεΣ


Η εντύπωση είναι ΞΕΚΑΘΑΡΗ: Ο Αγιος Ευστράτιος για όσους δεν το ξεύρουν είναι ΝΗΣΙ, είναι ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ, είναι δε και ΕΛΛΗΝΙΚΟ. Όταν δηλαδή η Άγκυρα αξίωνε να εξαιρεθεί απο τη νατοϊκή άσκηση μη νομίζετε ότι απλώς επιχειρούσε να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος. ΟΟΟΧΙ, επιχείρησε βασικά "να υπονομεύσει τη συνοχή και την αποτελεσματικότητα του ΝΑΤΟ". Μάλιστα κύριε, κατάλαβες; Τέτοια αχαριστία.

Κι έτσι τώρα η Ντόρα που είδε τον Νίκολας Μπέρνς πήγε κι έβαλε τα πράγματα στη θέση τους και του άφησε του υπ' αριθμ. 3 ανθρώπου την ξεκάθαρη εντύπωση ότι "ο Αη Στράτης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αποστρατιωτικοποιημένος". Πώς το λέτε ελληνικά: Ιτ ιζ νοτ ντεμιλιταράιζντ. Γκε γκε;

Κι έτσι τώρα το ΝΑΤΟ "θα πρέπει να προσπαθήσει αν μπορεί" κ.λ.π. κ.λ.π. Να δει τι στην ευχή θα κάνει τώρα που το κατάλαβε ότι η Τουρκία πήγε να το υπονομεύσει.

Τουλάχιστον, διαπίστωσε με ανακούφιση η κυρία Υπουργός Εξωτερικών, υπήρξε κατανόηση! Δεν είναι λίγο πράμα αυτό.

Ε, κατόπιν τούτων το σκόρ τΟΥΡΚΙΑ - ΕλλΑΔΑ στη μπάλα διαμορφώθηκε στο 4-1.

ΖΗΤΩ ΤΟ 1821.

Εγώ, μαζί μας είμαι πάντως. Μην ακούτε τι λέω...

Σάββατο, Μαρτίου 17, 2007

CHAT DANGERS

www.SAFERINTERNET.GR

Οι ανήλικοι δυσκολεύονται να προστατεύσουν την ιδιωτική τους ζωή στο διαδίκτυο


57% των ανήλικων αποκαλύπτουν πολλά προσωπικά τους δεδομένα μέσα από το διαδίκτυο, και ένας στους τρεις δεν ξέρει αν θα πρέπει να δημοσιεύσει το προσωπικό του προφίλ στο διαδίκτυο ή όχι. Παρόλα αυτά, τα παιδιά και οι νέοι φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να κατανοούν αρκετές έννοιες της ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου.

Τα παραπάνω στοιχεία μας τα αποκαλύπτει πρόσφατη έρευνα του Πανευρωπαϊκού Δικτύου Εθνικών Κόμβων Ασφαλούς Διαδικτύου Insafe, που τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 6 Δεκεμβρίου 2006 και 7 Φεβρουαρίου 2007 σε 37 χώρες του κόσμου, και στο ερωτηματολόγιο απάντησαν συνολικά 21.825 παιδιά και έφηβοι, μεταξύ των οποίων και 322 Ελληνόπουλα.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα παιδιά κάτω των 10 ετών φαίνεται να έχουν ελάχιστη γνώση των κινδύνων που ελλοχεύουν στις συναντήσεις με άτομα που γνώρισαν μέσα από δωμάτια ανοιχτής επικοινωνίας, τα λεγόμενα chat rooms. Περισσότερα από το 1/3 των παιδιών αυτών δήλωσαν ότι θα συναντούσαν μόνα τους έναν τέτοιον άγνωστο και δεν θα ενημέρωναν τους γονείς τους.

Η ενημέρωση και επαγρύπνηση αυξάνεται σημαντικά στα παιδιά ηλικίας μεταξύ 10 έως 13 ετών, όμως μετά την ηλικία αυτή παρατηρείται σταθερή πτώση. Ιδιαίτερα στις εφηβικές ηλικίες μεταξύ 14 και 17 χρόνων βλέπουμε μια αυξημένη έκθεση στους κινδύνους που εγκυμονούν στο διαδίκτυο: έτσι π.χ., 22% των εφήβων 17 ετών δηλώνουν ότι θα ξεχνούσαν να αναφέρουν μια συνάντηση με αγνώστους στους γονείς τους. 24% των 18χρονων μας λένε ότι θα πήγαιναν μόνοι τους.

Αποτελέσματα στον ελληνικό χώρο σε δείγμα 322 παιδιών και εφήβων:

8 στα 10 Ελληνόπουλα που απάντησαν στην έρευνα δηλώνουν ότι έχουν δικό τους υπολογιστή. 6 στα 10 παιδιά σερφάρουν έως 5 ώρες εβδομαδιαίως, ενώ 2 στα 10 είναι online επάνω από 10 ώρες.

7 στα 10 Ελληνόπουλα δηλώνουν ότι δεν συνομιλούν με αγνώστους στο διαδίκτυο και δεν θα πήγαιναν ποτέ μόνα τους σε συνάντηση με άγνωστο που γνώρισαν μέσα από το διαδίκτυο. Όμως 1 στα 2 παιδιά δηλώνει ότι δίνει πολλές προσωπικές πληροφορίες γύρω από τον εαυτό του και τη ζωή του μέσα από τους ιδιαίτερα δημοφιλείς ιστοχώρους κοινωνικής δικτύωσης, τα λεγόμενα social networking sites, όπως το MySpace ή το Bebo.

1 στα 4 παιδιά θα έδινε χωρίς πρόβλημα τα στοιχεία τραπεζικού του λογαριασμού μέσα από το διαδίκτυο. Μόνο 4,5 στα 10 παιδιά θα συμπλήρωναν μόνο τα βασικά στοιχεία τους σε φόρμες ιστοχώρων όπου ερωτώνται για τη διεύθυνσή τους, το τηλέφωνό τους και για άλλες προσωπικές τους πληροφορίες.
Εάν λάμβαναν από κάποιο διαδικτυακό τους φίλο φωτογραφία με πορνογραφικό περιεχόμενο, μόνο 1 στα 2 παιδιά θα το έλεγε στους γονείς του ή στον δάσκαλό του.

Χώρες στις οποίες διεξήχθη η έρευνα:
Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Καναδάς, Κροατία, Κύπρος, Δανία, Τσεχία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σιγκαπούρη, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Ελβετία, Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο, Αμερική, Σκόπια.

(Τα στοιχεία έστειλε μέσω e-mail στη "ΣΦΑΙΡΑ" η κα Βερόνικα Σαμαρά: vsam@extremes.gr).

Παρασκευή, Μαρτίου 16, 2007

ΔΑΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΝΟΣΗΡΟΤΗΤΑ


Δώστε τέλος στον θηριοδαμαστή των τσίρκων


Πώς να το πει κανείς; Κακογουστιά; Ανωμαλία; Αμορφωσιά; Ψυχασθένεια; Αμαρτία; Κακομοιριά; Όλα αυτά μαζί κι άλλα πολλά μπορεί να πει κανείς για την εγκληματική συμπεριφορά και την κτηνωδία κάποιων που νομίζοντας πως ανήκουν στο ανώτερο είδος της ανθρώπινης φυλής του ζωικού βασιλείου κακοποιούν την έννοια του να είναι Άνθρωποι και γίνονται βασανιστές: Δαμαστές σου λένε, και καμαρώνουνε γελοιωδέστατα επειδή τάχα επιβάλλονται στη Φύση και καταδυναστεύουν την άγρια ζωή. Ανθρωπάκια της χειρότερης υποστάθμης, θύματα οι ίδιοι του κακού τους DNA, αυτοί οι παλικαράδες του κώλου καλλιεργούν στον περίγυρό τους και στο φιλοθεάμων κοινό των τσίρκων τα αθλιότερα ένστικτα μια νοσηρής νοοτροπίας βασανίζοντας ζώα υπό φως των προβολέων, και ακόμα χειρότερα πίσω από τους προβολείς, όπου μια απίστευτη σκληρότητα, ένα συνεχές μαρτύριο εξελίσσεται χάριν μιας άχρηστης για το κοινωνικό σύνολο, επιεικώς βλακώδους, αφύσικης, θλιβερής εικόνας για την οποία πρωτίστως και πάνω απ’ όλους ευθύνονται οι κυβερνήσεις των υποτίθεται πολιτισμένων πόλεων και χώρων που επιτρέπουν αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση. Είναι κοινοτοπία να ξαναπούμε πως τους βολεύει να καλλιεργούνται στη μάζα τέτοια ένστικτα αλλά το ξαναλέμε: τους βολεύει να νιώθουν οι άνθρωποι, και τα παιδιά αυτών των … ανθρώπων, ανώτεροι, δυνατότεροι εξυπνότεροι από τα ζώα. Ένα τέτοιο μέτρο σύγκρισης είναι αρκετό για να ξαναγυρίσουν ευχαριστημένοι στις ζωούλες τους, τις δουλίτσες τους και την απέραντη προσωπική τους δυστυχία που καθώς φαίνεται απαλύνεται από την χειρότερη μοίρα των συγκατοίκων τους στον άρρωστο πλανήτη Γη.
Αυτές τις σκέψεις έκανα τις προάλλες όταν ψάχνοντας τα κανάλια είδα στην κατά τα άλλα άξια λόγου ΕΤ3 ένα νούμερο με φώκιες σε τσίρκο και σφίχτηκε η καρδιά μου με την κατάντια των άμοιρων θηλαστικών. Το πλάνο έδειχνε και τους χειροκροτητές θεατές που είχαν εντυπωσιαστεί και καλοπερνούσαν δίχως να συνειδητοποιούν τι υπάρχει πίσω από κάθε τέτοιο θέαμα στα τσίρκα – γιατί αν το ξέρουν και αντέχουν να βλέπουν το αποτέλεσμα μιας άγριας κακοποίησης, να χαίρονται και να χειροκροτούν αντί να σηκωθούν να φωνάξουν ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΓΕΛΟΙΟΙ, ρίχνοντας νερό με νεροπίστολα (να φχαριστηθούν κι οι φώκιες) στον παλικαρά με τα λαμέ, τότε, το κακό προφανώς έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις κι ίσως είναι πολύ αργά για όλους μας. Αλλά θα μου πεις αφού τα παγόβουνα λιώνουν… Πού θα ζήσουν οι πιγκουίνοι και οι αρκούδες; Πώς θα ζήσουν οι άνθρωποι αν δεν γίνουμε ένα απέραντο τσίρκο να βρουν δουλειά άνθρωποι και ζώα;

Αυτές τις σκέψεις τις επανέφερε στο νου μου ξανά το έντυπο των Οικολόγων Πράσινων που έρχεται στο σπίτι μου και με βοηθάει να μη σβήνω απ’ το μυαλό μου το κακό που γίνεται γενικότερα στο Περιβάλλον της ζωής μας. Να μη ξεχνιέμαι πιστεύοντας ότι το μόνο που κατορθώνω όταν τα βλέπω και τα σκέφτομαι και δεν τα προσπερνώ αδιάφορα, είναι να με πιάνει θλίψη, αγανάκτηση, θυμός και … και … να θέλω να τους σκοτώσω όλους αυτούς τους θηριοδαμαστές της συμφοράς, ξέροντας ότι εγώ δεν μπορώ (όχι δεν μπορώ, δεν θέλω) να σκοτώσω ούτε μύγα, και ξέρετε γιατί; Όχι γιατί πολλοί συνάνθρωποι αρέσκονται στο να τις χάφτουν αλλά γιατί ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΩ ΔΕΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΜΑΙ ΟΤΑΝ ΣΚΟΤΩΝΩ ΕΧΩ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΝΙΩΘΩ ΧΑΡΑ ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΝΤΑΣ ΦΟΝΟ. Τελεία και παύλα. Και μη μ’ αρχίσετε τα «εσύ δηλαδή δεν τρως κρέας;» και τα τοιαύτα γιατί άλλο το να τρως ό,τι σκατά τρως για να επιβιώσεις, όπως κάνουν και μόνο όλα τα ζώα, κι άλλο να ξεσκίζομαι στο φαϊ, να μη χορταίνω με τίποτα, να βασανίζω, να σκοτώνω όχι από πείνα του μεγάλου στομαχιού αλλά του ξεχειλωμένου μυαλού τάχα επειδή αγαπώ το βουνό, τη θάλασσα την Άγρια και την Ήπια Φύση κι επειδή η ανθρώπινή μου φύση ζητάει πόνο, αίμα, φόβο, καταστροφή να αντισταθμίσει τα κενά τους χάους και της ύπαρξής της.

Λοιπόν επειδή τα τσίρκα ήταν το θέμα, λέμε: ΟΧΙ ΣΤΑ ΤΣΙΡΚΑ ΜΕ ΖΩΑ
Κάθε τσίρκο μπορεί να παρουσιάζει πανέμορφες παραστάσεις χωρίς ζώα, με καλλιτέχνες, κλόουν, ακροβάτες, χορευτές, μάγους, ταχυδακτυλουργούς κ.λ.π. Και να έχει επιτυχία χωρίς το μαρτύριο άλλων πλασμάτων.

Προτού πάτε στο τσίρκο να ρωτάτε αν έχει νούμερα με ζώα κι αν σας πουν υπερήφανα «Βεβαίως», εσείς να απαντήσετε «Κρίμα» και να πάρετε το παιδάκι σας και να φύγετε. Κι αν αυτό αρχίσει να κλαίει και να χτυπιέται που δεν πήγατε σε κείνο το μεγάλο τσίρκο με ζώα, βρείτε ένα τρόπο (γονείς είστε διάολε) να του εξηγήσετε τα εξής απλά πράγματα:

1. Εκείνα εκεί τα ζώα, αγάπη μου, κάποιοι κακοί άνθρωποι τα αιχμαλωτίσανε για να τα πουλήσουνε σε άλλους ακόμα πιο κακούς ανθρώπους. Να, πες, ότι κάποιος σε κλέβει από τον μπαμπά και τη μαμά και σε κλείνει μέσα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο. Θα σου άρεσε αυτό; Όχι βέβαια. Έτσι δεν είναι, αγάπη μου;

2. Για κάθε ένα (1) ζώο που το κλείνουν στο τσίρκο, άλλα τέσσερα (4) έχουν πεθάνει την ώρα που τα κυνηγούσαν, όταν τα αιχμαλώτισαν, όταν τα βάλανε στα φορτηγά και τα καράβια και τα κλουβιά ήταν γεμάτα με πληγές, δεν μπορούσαν να πάρουν αναπνοή, κρύωναν πολύ, διψούσαν πολύ, πεινούσαν και φοβόντουσαν ακόμα πιο πολύ.

3. Μετά εδώ στο τσίρκο τα βάζουν να κάνουν πράγματα που δεν είναι σωστό ούτε κανονικό, τα βάζουν δηλαδή να συμπεριφέρονται σαν άνθρωποι, ενώ δεν είναι άνθρωποι. Αν η δασκάλα σου στο σχολείο αντί να σε κάνει καλό παιδάκι σου φερόταν άσχημα κι αντί για γράμματα σε έκανε να τρως και να μιλάς με τις συνήθειες των ζώων, θα ήταν σωστό αυτό; Θα σου άρεσε αντί για παιδάκι να γίνεις τιγράκι ή ελεφαντάκι; Ούτε και στα ελεφαντάκια τους αρέσει αυτό να στέκονται στα δυο πόδια όπως οι άνθρωποι ( … που συνήθως σέρνονται στα τέσσερα σκέφτεσαι εσύ από μέσα σου αλλά δεν το λες στο παιδί).

4. Για να αναγκαστούν να κάνουν όλα αυτά τα περίεργα πράγματα τα ζώα, περνάνε πολύ άσχημα μαζί με αυτούς τους ανθρώπους…
Το παιδάκι σε διακόπτει και σε ρωτάει: «Όπως τα πολύ φτωχά παιδάκια στην Αφρική;»
Ναι, αγάπη μου, Όπως τα μικρά ορφανά και φτωχά παιδάκια σε πολλά μέρη του κόσμου που δεν είναι τόσο τυχερά όπως είσαι εσύ.

5. Κι ύστερα εξηγείς στο παιδί ότι όσα ζώα δεν πειθαρχούν τα σκοτώνουν ή τα δίνουν για πειραματόζωα, ότι για να τα ηρεμούν τους δίνουν ναρκωτικές ουσίες και ψυχοφάρμακα (κι ότι αυτό γίνεται και σε κάποια pet shop όταν δεν πουλιούνται γρήγορα τα ζωάκια και πως γι αυτό εσείς πήρατε από το δρόμο τον Ρόκι ), εξηγείς στο παιδί ότι αν έβλεπε αυτό το θέαμα θα στεναχωριόταν και δεν θα μπορούσε να κοιμηθεί το βράδυ. Εξηγείς επίσης ότι για να τηρούνται στοιχειωδώς οι κανόνες καθαριότητας των ζώων και για να πιουν λίγο νερό χρειάζεται πάρα πολύ νερό τόσο που οι πόλεις δεν διαθέτουν σε όση αφθονία νομίζουμε. Το νερό που υπάρχει στις πόλεις δεν είναι για τις ανάγκες των πλασμάτων που έπρεπε να ζουν στη ζούγκλα.
Ότι ζουν αλυσοδεμένα ή ακινητοποιημένα περιμένοντας τον δαμαστή (βασανιστή) που θα τα αναγκάσει να κάνουν αφύσικα πράματα χρησιμοποιώντας τρόπους και αντικείμενα φοβερά για να πονούν και να τον φοβούνται.

Τέλος εξηγείς ότι αυτά όλα τα πράγματα μπορεί να τα εξηγήσει και στους φίλους του στο σχολείο κι ότι αν κάποιοι δεν τα πιστέψουν ή τον κοροϊδέψουν θα πει ότι οι δικοί τους γονείς δεν τους τα εξήγησαν ποτέ αλλά κι ότι αυτός δεν είναι λόγος εμείς να μην κάνουμε το σωστό: Δηλαδή καλύτερα θα περάσουμε στο σινεμά με Το ταξίδι του Αυτοκράτορα ή τον Νέμο και με την εκδρομή στη θάλασσα, θα παίξουμε βόλεϋ κι ύστερα (επειδή είναι Κυριακή και σήμερα τρώμε γλυκό) θα πάρουμε ένα μεγάλο παγωτό φράουλα – σοκολάτα πορτοκάλι που σ' αρέσει και θα συζητήσουμε για ένα σωρό όμορφα πράγματα που θέλουμε να κάνουμε σαν άνθρωποι, θα κάνουμε σχέδια και όνειρα, θα οργανώσουμε το παρτι των γενεθλίων και θα διαλέξουμε ποια βιβλία με ιστορίες, παραμύθια και ζωγραφιές θέλουμε μαζί μας για παρέα στις διακοπές.

(Τα στοιχεία για την ταλαιπωρία των ζώων στα τσίρκα τα διαβάσαμε σε άρθρο της εφημερίδας “Πράσινη Πολιτική” που υπενθυμίζει: Οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη)

Δευτέρα, Μαρτίου 12, 2007

ΤΣΑΧΠΙΝΙΚΑ ΝΕΑ




Ο λόγος για την πλατεία Τσαχπίνη στη Νέα Ερυθραία! Ενα ροκ γκρουπάκι, οι NewFolder, έδωσαn ρέστα στο Centro και κέρδισαν καρδιές. Το rock n' roll είναι για να μείνει κι όπως λέει η πρόσκληση για την ιστοσελίδα: Αν η μουσική σε ταξιδεύει σε ένα τεράστιο ωκεανό συναισθημάτων όπου κάθε νότα αποτυπώνει τις αποχρώσεις του κτύπου της καρδιάς σου τότε έχεις βρει το κατάλληλο site. Το www. rockandroll.gr δεν φτιάχτηκε απο κάποιους "ειδικούς" ούτε χρησιμοποίησε όλα τα τελευταία μέσα της τεχνολογίας. Φτιάχτηκε με πολύ κόπο, πολύ προσωπική εργασία αλλά πάνω απ' όλα με πολύ μεράκι. Σκοπός της είναι να δώσει όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για τη μουσική που αγαπάτε και που αγαπάμε. Ξεκινάμε απο τη δεκαετία του '50 και φτάνουμε μέχρι και τη δεκαετία του '80. Απο τον Elvis Presley και τους Beatles μέχρι τους Deep Purple και τους ZZ Top.

Για τους NewFolder και την φιγούρα του Άγι Γεωργάκη και των άλλων παιδιών θα μάθετε σύντομα περισσότερα. Προς το παρόν μάθετε εντελώς δωρεάν το τραγούδι της ζωής σας!!!

Παρασκευή, Μαρτίου 09, 2007

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ την ΠΛΗΤΤΕΙ!



Her Majesty TheoDora





Είχα πει να μην ασχολούμαι και πολύ με τέτοια πράγματα, αλλά, να, όταν ακούω αυτές τις αγωνίες κι αυτές τις γλύφτικες απορίες με πιάνει κάτι. Είναι που δεν έρχεται κι ο Αμπντουλάχ Γκιούλ επειδή δεν αδειάζει, θα 'ρθει ή δεν θα 'ρθει ο Πούτιν; Σιγά μην έρθει μετά από τους ωραίους χειρισμούς αν και ποτέ δεν ξέρεις με τους Ρώσους! Ευτυχώς που διαθέτουν ψυχρή ...λογική.
Τι γίνεται βρε παιδί μου; Ανθρωποδιώχτη έχουμε; Τέλος πάντων, άκου τώρα εδώ συζήτηση με τους δημοσιογράφους μετά από συνεργασία που είχε η υπουργός Εξωτερικών με τον πρωθυπουργό. Άκου τώρα τι καίει στην εξωτερική μας πολιτική εκτός απ' τα μπατζάκια της:



ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τελικά οι σχέσεις σας με τον κ. Καραμανλή είναι καλές ή κακές;
Τα ‘’βρήκατε’’;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Είναι εξαιρετικές και δεν είχαμε χάσει τίποτα για να το βρούμε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τα δημοσιεύματα αυτά πιστεύετε πως έχουν πηγή κάποιον που θέλουν να σας πλήξει;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δεν θα μπω σ’ αυτή τη συζήτηση.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχουν άτομα μέσα στην Κυβέρνηση που θέλουν να σας πλήξουν; Έχετε διαφωνίες με τον κ. Μεϊμαράκη;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Όχι, δεν πιστεύω ότι υπάρχει κανείς.
Δεν έχω καμία διαφωνία με τον κ. Μεϊμαράκη.
Όπως ξέρετε, το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι σε συνεχή και στενή συνεργασία, όπως πρέπει να είναι.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα έρθει ο κ. Πούτιν;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Θα σας τα πούμε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο κ. Γκιουλ θα έρθει στο τέλος Μαρτίου;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Όταν είμαστε έτοιμοι για ανακοινώσεις θα τις κάνουμε.

Ουφ! Όλα under control. Και οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις ζουμερές.

Πέμπτη, Μαρτίου 01, 2007

NATO NATO TO DAHTILIDI


Θεόδωρος και Θεοδώρα σημειώσατε Χ

Το ΠΑΣΟΚ δια του υπεύθυνου Εξωτερικών και Άμυνας, Θεόδωρου Πάγκαλου, χαρακτήρισε «χαλαρή» την αντίδραση της κυβέρνησης στο γεγονός να …υπακούσει το ΝΑΤΟ στην Τουρκία, θέτοντας εκτός άσκησης τον Άγιο Ευστράτιο επειδή κατά τους Τούρκους είναι «αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη».
Κάτι δήθεν ο κακός μας ο καιρός, κάτι η άσκηση που θα γίνει μιαν άλλη φορά, κάτι ότι πάντως «έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες», το θέμα έπεσε στα μαλακά. Η δήλωση του κ. Πάγκαλου ήταν ολοστρόγγυλη έτσι ώστε ο μέσος Έλληνας που τυχόν την διαβάσει να μη καταλάβει και πολλά πέραν του ότι το ΠΑΣΟΚ, ως αντιπολίτευση όφειλε να προβεί σε αντίδραση για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και μάλιστα όχι για ένα αλλά για δυο θέματα: και ΝΑΤΟ και Ρωσία!
Μακροσκελής και λίγο περίπλοκη για τους αμύητους η αντίδραση Πάγκαλου αποφεύγει να πει τα σύκα, σύκα και τη σκάφη, σκάφη ή να επιρρίψει ευθέως ευθύνες στον όντως χαλαρή στάση της υπουργού Εξωτερικών: τα ρίχνει μα σαφώς δεν τα ρίχνει στην κα Μπακογιάννη, τα ρίχνει αλλά και δεν τα ρίχνει στη Ρωσία, τα ρίχνει την Τσεχία και την Πολωνία για του πυραύλους με διατυπώσεις “το οποίον του οποίου” και ήξεις αφήξεις, πολλά λόγια, και με ιδιαιτέρως μεγάλη προσοχή στις ισορροπίες. Δύσκολα τα πράγματα κύριοι και κυρίες όσο πλησιάζουν εκλογές δεν είναι ώρα για φουρτούνες στο Αιγαίο.

Ιδού το πλήρες περιεχόμενο της δήλωσης του πρώην υπουργού Εξωτερικών:

"Θέλω να σχολιάσω δύο δραστηριότητες, που πιστεύω ότι έχουν και οι δύο σχέση με την επιλογή να κολακεύεται και να μην αμφισβητείται με κανέναν τρόπο η αμερικανική πολιτική στην Ευρώπη και στην περιοχή μας.
Η πρώτη, είναι η πολύ χαλαρή και μέχρι στιγμής ανύπαρκτη θα έλεγα, αντίδραση του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και του Υπουργείου Εξωτερικών, απέναντι στο φαινόμενο της θρασύτατης τουρκικής απαίτησης, να τεθεί ο Αη – Στράτης εκτός νατοϊκής άσκησης, κάτι που οδήγησε στη ματαίωση της άσκησης, με απόφαση της ηγεσίας της συμμαχίας . Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση, πρέπει να εκτιμήσει με τα πραγματικά δεδομένα την έκταση του γεγονότος. Πρόκειται για σημαντικότατο γεγονός, είναι το δεύτερο τέτοιο φαινόμενο και από την πλευρά της Τουρκίας δείχνει μια αυξάνουσα θρασύτητα και μία αυξάνουσα τάση αμφισβήτησης της εθνικής μας κυριαρχίας. Από την πλευρά της συμμαχίας μία όλο και μεγαλύτερη σύμπτωση με τις τουρκικές απόψεις. Και από την πλευρά της Ελλάδας αδράνεια, βίαιη έλλειψη θέλησης να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός για την ουσία των πραγμάτων και πλήρης ανικανότητα στην κινητοποίηση του διεθνούς παράγοντα και στην εκμετάλλευση των δυνατοτήτων που μας παρέχουν οι συμμαχίες.
Το δεύτερο θέμα, είναι μια ατυχέστατη δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών ο οποίος επετέθη εναντίον της Ρωσίας, σε συγκεκριμένο Ρώσο αξιωματούχο, διότι η Ρωσία αμφισβητεί την πολιτική της Τσεχίας και της Πολωνίας, να δεχτούν στο έδαφός τους πυραύλους μέσου βεληνεκούς που οδηγούν στην ανατροπή της υφιστάμενης ισορροπίας στην Ευρώπη και αποτελούν άμεσο κίνδυνο για μια ένταση και για την αφετηρία ενός καινούριου ψυχροπολεμικού κλίματος.
Οι χώρες αυτές που είναι πλέον μέλη της Ε.Ε., δεν ενημέρωσαν τις χώρες που είναι εταίροι τους, στα πλαίσια τα ευρωπαϊκά, υποβαθμίζοντας την ευρωπαϊκή τους συμμετοχή απέναντι σε αυτό που θεωρούν υπέρτατο αξίωμα της εξωτερικής τους πολιτικής, δηλαδή τη στάση τους απέναντι στις ΗΠΑ. Η Ελλάδα, όχι μόνο δεν διαπίστωσε με ανησυχία αυτό το φαινόμενο αλλά έσπευσε να σχολιάσει κατά τρόπο εντελώς παράξενο και μέχρι τώρα θα έλεγα, πρωτοφανή, δηλώσεις Ρώσου αξιωματούχου, ο οποίος εξέφερε τις απόψεις της εξωτερικής πολιτικής της χώρας του".

Η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε για τον πρώην υπουργό Εξωτερικών ότι δεν θα έλεγε αυτά τα πράγματα εάν ενημερωνόταν πιο σωστά.
Μα γι αυτό τα λέει έτσι κι όχι αλλιώς, καλή μου κυρία! Γιατί η δική του γούνα έχει τσουρουφλιστεί στο παρελθόν ενώ η δική σας ακόμα καλά κρατεί. Με την ευκαιρία ας θυμηθούμε τις δηλώσεις που έγιναν προ διμήνου για Σκόπια και αγωγό. Γιατί; Γιατί έτσι, επειδή τούτο εδώ το ταπεινό σημειωματάριο τρέχει καταϊδρωμένο από πίσω απ’ την επικαιρότητα˙ δεν την δημιουργεί εκ του μηδενός.

Μέγαρον Μαξίμου, 28 Δεκεμβρίου 2006:

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Συζητήσαμε με τον Πρωθυπουργό θέματα βεβαίως εξωτερικής πολιτικής. Συζητήσαμε τον προγραμματισμό των ταξιδιών του και των ενεργειών μέσα στο 2007. Όπως ξέρετε, οι απαιτήσεις είναι πολλές, τα αιτήματα πάρα πολλά και χρειάζεται ένας προγραμματισμός για να μπορέσει ο Πρωθυπουργός να ανταποκριθεί.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για το αεροδρόμιο των Σκοπίων ‘’Μέγας Αλέξανδρος’’;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δεν υπάρχει καμία τέτοια επίσημη ανακοίνωση αυτή τη στιγμή. Δεν έχουμε πληροφορία αν ελήφθη μια τέτοια απόφαση. Εγώ απλώς, εκείνο το οποίο θέλω να θυμίσω, είναι ότι η ενδιάμεση συμφωνία είναι εν ισχύ και καλόν είναι ενέργειες οι οποίες εύκολα μπορεί να παρεξηγηθούν να αποφεύγονται.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Συζητήσατε με τον Πρόεδρο για τις εκλογές;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Όχι, δεν το συζήτησα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είναι βέβαιο ότι δεν το συζητήσατε.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Λυπάμαι πάρα πολύ γι΄αυτό αλλά δεν το συζήτησα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αν βλέπετε εκλογές είναι η ερώτηση, όχι αν το συζητήσατε.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Όχι, προς στιγμήν βλέπω πολλή δουλειά. Εκλογές δεν είδα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη συζητήσατε;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Οι συζητήσεις για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, όπως ξέρετε, συνεχίζονται, διότι ακόμα υπάρχουν κάποιες διαφορετικές απόψεις.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχει παγώσει δηλαδή το θέμα;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Όχι, δεν έχει παγώσει. Μεταξύ του ‘’έχει παγώσει’’ και του ότι υπάρχουν κάποιες διαφορετικές απόψεις ακόμα, υπάρχει μια διαφορά. Οι συζητήσεις συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό.

Α, και με την ευκαιρία Χρόνια Πολλά για των Αγίων Θεοδώρων.